Share

Op woensdag 6 maart 2024 mogen we de eerste kampioen in het Belgische vrouwenvoetbal aankondigen. Het is met nog vijf speeldagen te gaan K. Olsa Brakel Ladies geworden in de eerste provinciale Oost-Vlaanderen!

Aangezien SK Erembodegem in de eerste provinciale Oost-Vlaanderen voor de wedstrijd van zaterdag 9 maart 2024 forfait geeft voor het bezoek aan leider K. Olsa Brakel Ladies is de eerste kampioen in het Belgische vrouwenvoetbal bekend. K. Olsa Brakel Ladies komt zo immers nog voor die speeldag begint op 45 punten uit 15 competitiewedstrijden te staan. Het heeft zo ook 15 punten voorsprong op VK Ninove dat 30 punten telt met een wedstrijd meer gespeeld in een competitie met in totaal 11 ploegen.

Coach Dirk Decoen mag met K. Olsa Brakel een titel vieren! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

K. Olsa Brakel Ladies won echter onder leiding van trainer Dirk Decoen al 15 keer dit seizoen, eerste achtervolger VK Ninove nog maar 9 keer en het kan dus mathematisch gezien wel nog op gelijke hoogte komen in puntenaantal maar niet meer in overwinningen en dus mag K. Olsa Brakel Ladies na een schitterend seizoen waarin ze ook de achtste finales van de Beker van België bereikten maar daarin op zaterdag 11 november 2023 uitgeschakeld werden door KV Mechelen uit de Women’s Lotto Super League (thuisverlies 0-5)!

Deze redactie wenst het bestuur van K. Olsa Brakel Ladies, coach Dirk Decoen en de speelsters te feliciteren met de behaalde titel in de eerste provinciale Oost-Vlaanderen en de bijhorende promotie naar de Interprovinciale Afdeling Voetbal Vlaanderen!

Geven we nog mee dat K. Olsa Brakel Ladies de volgende weken nog te zien is op bezoek bij het beloftenteam van KVC De Toekomst Borsbeke op zaterdag 16 maart 2024 om 20u30. Daarna speelt het twee keer thuis tegen KFC Eendracht Zele (in de competitie op zaterdag 23 maart 2024 om 14 uur, in de halve finale van de Beker van Oost-Vlaanderen op maandag 1 april 2024 om 15 uur). In de maand april van dit jaar volgen dan nog competitieduels op bezoek bij KSC Excelsior Mariakerke (vrijdag 12 april 2024 om 20 uur) en op bezoek bij KSK Beveren (zaterdag 20 april 2024 om 17 uur). De laatste competitiewedstrijd van het seizoen is thuis tegen het beloftenteam van KVE Drongen op zaterdag 27 april 2024 om 14 uur.

U kan K. Olsa Brakel Ladies verder volgen via:

Fb K. Olsa Brakel Ladies

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share