Share

Op dinsdag 5 maart 2024 is er in het Zwitserse Nyon geloot voor de kwalificatie op weg naar het EK 2025 in Zwitserland. De Belgian Red Flames kwamen in een groep terecht met wereldkampioen Spanje, dat ook nog maar pas winnaar werd van de allereerste UEFA Women’s Nations League.

Gaëlle Thalmann, hier nog aan de bal in Leuven met Zwitserland tegen de Belgian Red Flames op vrijdag 5 oktober 2018, mocht de loting voor de kwalificaties van het EK 2025 verrichten! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Het was uiteindelijk Nadine Kessler, de director of Women’s Football bij de UEFA, die bij de loting die ze samen met Gaëlle Thalmann (de ex-Zwitserse nationale doelvrouw die recent gestopt is met voetballen) de Belgian Red Flames in de groep A2 met Spanje en Denemarken plaatste. Als vierde team op weg naar het EK 2025 in Zwitserland kwam Tsjechië uit de bus wat uiteindelijk zorgde voor een best interessante maar ook niet onoverkomelijke groep voor het Belgische nationale vrouwenvoetbalteam. Bondscoach Ives Serneels krijgt voor het tweede en belangrijkste deel van het seizoen met zijn Belgian Red Flames wel nog twee topwedstrijden tegen de regerende wereldkampioen Spanje voorgeschoteld.

Bondscoach Ives Serneels mag tevreden zijn met de loting. De Belgian Red Flames mogen binnenkort de wereldkampioen ontvangen! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

België heeft het bij de loting best getroffen als je weet dat er een groep met vier teams uit de bus kwam die allemaal aanwezig waren op het voorbije WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland. Frankrijk, organisator van de komende Olympische Spelen, neemt het immers in groep A3 op tegen Europees kampioen Engeland, tegen Zweden dat down under de halve finale bereikte en tegen Ierland, dat op het meest recente WK debuteerde en zopas via de UEFA Women’s Nations League bij de beste zestien in Europa terechtkwam. Daarnaast is er nog een groep met Nederland, Italië, Noorwegen en Finland (A1) terwijl groep A4 bestaat uit Duitsland, Oostenrijk, Ijsland en Polen.

Indien de Belgian Red Flames in de groep met wereldkampioen Spanje, Denemarken en Tsjechië eerste of tweede eindigen zijn ze rechtstreeks geplaatst voor het EK 2025 in Zwitserland. Zijn ze derde of vierde in de groep dan krijgen ze nog vier wedstrijden in de play-offs om dat alsnog te doen.

Bekijk de volledige loting op weg naar het EK 2025 in Zwitserland via:

UEFA.com – loting kwalificatie EK 2025

Lees ook nog meer over hoe de Belgian Red Flames uiteindelijk het EK 2025 kunnen bereiken via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

Share