Share

Op vrijdag 8 maart 2024, de Internationale vrouwendag, stonden de eerste wedstrijden van de laatste speeldag in de reguliere competitie van de Women’s Lotto Super League op het programma met in Oostakker de Slag om Vlaanderen tussen KAA Gent Ladies en Club YLA en in Sint-Lambrechts-Woluwe het duel tussen de teams die volgend seizoen niet meer actief zullen zijn in de Women’s Lotto Super League.

Een schare trouwe fans kwam op de laatste wedstrijddag van de reguliere competitie de speelsters van KV Mechelen een hart onder de riem steken op bezoek bij FWS Woluwe! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

In het Fallonstadion mochten de speelsters van FWS Woluwe en KV Mechelen het veld betreden met het lied ‘ta fête’ van Stromae op de achtergrond. De vrijdagavond is nu wel de start van het weekend en het was Internationale vrouwendag maar het stoppen van beide teams in de Women’s Lotto Super League is toch niet meteen een reden om aan een feest te beginnen. Hoe dan ook beide ploegen lieten het niet aan hun hart komen en FWS Woluwe ging het best van start met eerst een afgekeurd doelpunt van Daphné Wertbrouck (was dat wel buitenspel ?). Even later was het wel raak toen een vrije trap van Céline Verdonck door de Mechelse verdediging niet helemaal kon weggewerkt worden en Lotte Michiels van dichtbij raak trof (1-0, 8ste minuut).

Lotte Michiels brengt FWS Woluwe al vroeg op voorsprong thuis tegen KV Mechelen! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Silke Baccarne, de doelvrouw van KV Mechelen, hield vervolgens Céline Verdonck voor de rust wel nog van een doelpunt. Pas in de tweede helft begon KV Mechelen ook te voetballen en ook te wegen op de verdediging van Woluwe. Een doelpunt hing in de lucht en dat kwam er ook maar Daisy Baudewijns stond buitenspel toen ze de bal kreeg van Lisa Vanhentenrijk. Even later verstuurde Isabel Scevenels een diepe bal richting de hardwerkende Daisy Baudewijns. Camille Dinjart haalde de spits van KV Mechelen onderuit met een logische strafschop tot gevolg. Lisa Vanhentenrijk trapte de elfmeter met rechts mooi binnen (1-1).

Lisa Vanhentenrijk zette zopas de strafschop om voor de gelijkmaker van KV Mechelen. Links ziet U Shayna Raekelboom in een ver verleden nog speelster bij FWS Woluwe! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Helemaal op het einde had KV Mechelen nog de volle buit kunnen nemen maar Marie Bougard redde de poging van Aster Janssens nog voor de lijn. Zo bleef het 1-1 en staan beide ploegen in puntenaantal naast mekaar maar door het doelsaldo eindigde FWS Woluwe de reguliere competitie als laatste.

De toss met van links naar rechts Sejde Abrahamsson van Club YLA , referee Caroline Lanssens en Amber Maximus van KAA Gent Ladies! Foto – (c) Stijn Audooren

KAA Gent Ladies was in de eerste helft agressiever in de tweede Slag om Vlaanderen. Eerder dit seizoen won het al in Aalter met 0-2 en ook in Oostakker werd het een overwinning zij het met het kleinste verschil maar met een schitterende goal van de Nederlandse Elfi Maass kort voor de rust (1-0). In het begin van de wedstrijd ging een schot van Emma Van Britsom na een redding van Jorijn Covent tegen de paal en aan de andere kant was er een poging van Rania Boutiebi die de bovenkant van de lat streelde vooraleer die over het doel ging! Club YLA kwam er beter uit in de tweede helft, het bleef spannend maar gescoord werd er niet meer. Op het einde van de wedstrijd noteerden we nog een afstandschot met links van Fleur Van Daele tegen de paal! KAA Gent Ladies en Club YLA spelen straks nog twee keer tegen mekaar in de play-offs maar eerst is er nog de halve finale in de Beker van België op zaterdag 16 maart 2024 in Aalter!

SV Zulte Waregem voor de aftrap van hun wedstrijd tegen Standard in de Elindus Arena! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Op zaterdagmiddag waren alle ogen gericht op de Elindus Arena van Waregem waar SV Zulte Waregem het thuis mocht opnemen tegen Standard. De heenwedstrijd eindigde op een nipte overwinning voor Standard en ook in deze wedstrijd waren de kansen schaars. Kort voor het halfuur stuurde Imani Prez de bal richting Rose Adewusi die als eerste de keeper van de bezoekers aan het werk zette. Aan de andere kant moest Lowiese Seynhaeve twee keer attent zijn bij pogingen van Amber Barrett maar halfweg stond het nog 0-0. In het begin van de tweede helft kon Standard aanspraak maken op een strafschop toen Liesa Capiau de bal in de zestien bij het beschermen van het hoofd met de handen beroerde maar de scheidsrechter van dienst had het niet gezien.

De fase met Noémie Gelders (Standard) en Liesa Capiau (SV Zulte Waregem). De scheidsrechter vond het geen handspel! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Even over het uur had Welma Fon dan dé kans om de score te openen maar op aangeven van Amber Barrett miste ze de bal voor open doel! De wedstrijd leek op 0-0 te gaan eindigen en de toegevoegde tijd van drie minuten was ook al overschreden toen de ingevallen Laura Miller met een laatste schot met rechts van buiten de zestien alsnog raak trof: 0-1. Wat volgde was een vreugdeuitbarsting van jewelste bij de vrouwelijke Rouches! Zonder goed te spelen haalden ze opnieuw de drie punten binnen. Het geluk van de kampioen? Misschien? Standard blijft meedraaien bovenin maar er zijn wel nog tien wedstrijden te spelen in de play-offs vooraleer de titel 2023/24 uitgereikt wordt.

Standard mag vieren in de Elindus Arena na de late winst op bezoek bij SV Zulte Waregem! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

RSC Anderlecht kreeg op de laatste speeldag van de reguliere competitie met Sporting de Charleroi een tegenstander voorgeschoteld waartegen de drie punten moesten binnengehaald worden. Dat gebeurde ook met Esther Buabadi in een hoofdrol want bij de drie doelpunten voor de rust was ze telkens de aangeefster. Eerst gaf ze de assist voor het openingsdoelpunt van Lore Jacobs (1-0), vervolgens nam ze de hoekschop vanop rechts waaruit Marie Minnaert met een kopbal haar eerste doelpunt na lange afwezigheid kon scoren (2-0) en ook bij het derde doelpunt waaruit Amélie Delabre in twee keer haar 14de competitiedoelpunt van het seizoen kon scoren was Esther Buabadi de speelster die de hoekschop nam (3-0). Iets over halfweg de tweede helft zorgde Lore Jacobs voor de assist bij het eerste competitiedoelpunt voor RSC Anderlecht van Fran Meersman (4-0). Kort daarna was Lore Jacobs opnieuw de aangeefster nu voor een doelpunt van Esther Buababi (5-0) en even later werden de rollen omgedraaid met assistenqueen Esther Buabadi en doelpuntenmaakster Lore Jacobs (6-0)!

Lore Jacobs scoorde hier het openingsdoelpunt na een assist van Esther Buabadi! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Op zaterdagavond waren er iets meer dan duizend toeschouwers voor het duel tussen OHL Women en KRC Genk Ladies dat vooral in het teken stond van de actie ‘Kom op tegen borstKanker’. In de wedstrijd zelf was OHL heer en meester alleen kwam het moeilijk tot scoren. De pogingen vlogen naast of over of werden gered door Mirthe Claes en als zij dan toch geklopt was dan belandde het leer ook nog tegen lat of paal. Dilja Yr Zomers kopte zo voor de rust een hoekschop van Zenia Mertens tegen de lat en in de tweede helft trapte Jeslynn Kuijpers tegen de paal. Tien minuten voor het einde van de reguliere speeltijd was het dan toch raak toen na een hoekschop van Zenia Mertens de bal in één tijd overgenomen werd met rechts door Valesca Ampoorter en de van de paal terugspringende bal door Linde Veefkind in doel werd getikt (1-0). Op het einde had Luna Vanzeir alsnog kunnen gelijkmaken maar ook Marie Detruyer had nog de 2-0 aan de voet maar Luna Vanhoudt redde de bal nog voor de lijn en werkte die in hoekschop. OHL Women is dus voor het tweede jaar op rij winnaar van de reguliere competitie!

Het vrouwenteam van OH Leuven is voor het tweede jaar op rij de winnaar van de reguliere competitie! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Lees nog meer over de actie ‘Kom op tegen borstkanker’ via:

Website OH Leuven

***Dit zijn alle doelpuntenmakers op de 18de speeldag in de Women’s Lotto Super League:

Vrijdag gespeeld:

FWS Woluwe – KV Mechelen 1-1 (rust: 1-0);

Doelpunten: 8′ Lotte Michiels 1-0, 76′ Lisa Vanhentenrijk 1-1 op strafschop.

KAA Gent Ladies – Club YLA 1-0 (rust: 1-0);

Doelpunt: 40′ Elfi Maass 1-0.

Bekijk een samenvatting met dank aan KAA Gent TV:

Zaterdag gespeeld:

SV Zulte Waregem – Standard 0-1 (rust: 0-0);

Doelpunt: 90′ + 4′ Laura Miller 0-1.

De wedstrijd stond in het teken van de strijd tegen borstkanker! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

OHL Women – KRC Genk Ladies 1-0 (rust: 0-0);

Doelpunt: 80′ Linde Veefkind 1-0.

Bekijk een samenvatting met dank aan OH Leuven TV:

RSC Anderlecht – Sporting de Charleroi 6-0 (rust: 3-0);

Doelpunten: 20′ Lore Jacobs 1-0, 35′ Marie Minnaert 2-0, 39′ Amélie Delabre 3-0, 72′ Fran Meersman 4-0, 78′ Esther Buabadi 5-0, 86′ Lore Jacobs 6-0. 

Bekijk een samenvatting met dank aan Christophe Evrard en RSCA TV:

Bekijk een samenvatting van alle duels met dank aan de Pro League / DAZN Eleven Sports:

***De eindstand van de reguliere competitie 2023/24 na de achttien speeldagen:

1. OHL Women 18-43 (58-19);

2. Standard 18-43 (39-12);

3. RSC Anderlecht 18-42 (50-16);

4. Club YLA 18-31 (34-23);

5. KRC Genk Ladies 18-30 (38-22);

6. KAA Gent Ladies 18-29 (27-22);

7. SV Zulte Waregem 18-17 (18-26);

8. Sporting de Charleroi 18-10 (14-49)

9. KV Mechelen 18-7 (18-61);

10.FWS Woluwe 18-7 (8-54);

***De topschutters na de achttiende speeldag zijn:

14 goals:

Amélie Delabre (RSC Anderlecht),

Amélie Delabre van RSC Anderlecht is met 14 doelpunten topschutster in de reguliere competitie! Foto – (c) Sportpix.be / Maarten Straetemans

13 goals:

Dilja Yr Zomers (OHL Women), Davinia Vanmechelen (Club YLA);

12 goals:

Nikée van Dijk (OHL Women), Amber Barrett (Standard), Lore Jacobs (RSC Anderlecht);

11 goals:

Niemand;

10 goals:

Niemand;

9 goals:

Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies);

Gwen Duijsters begint straks aan play-off 1 met 9 doelpunten voor KRC Genk Ladies achter haar naam! Foto – (c) SPortpix.be / Kristof De Moor

8 goals:

Amber Maximus (KAA Gent Ladies), Luna Vanzeir (KRC Genk Ladies);

7 goals:

Ella Van Kerkhoven (KRC Genk Ladies), Jeslynn Kuijpers (OHL Women), Marie Detruyer (OHL Women), Mariam Abdulai Toloba (Standard), Noémie Gelders (Standard);

Mariam Abdulai Toloba staat ook bij Standard dit seizoen aan het kanon! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

6 goals:

Ibtissam Bouharat (KV Mechelen), Elke Van Gorp (SV Zulte Waregem);

5 goals:

Thirsa De Meester (KRC Genk Ladies), Angel Kerkhove (Club YLA), Lore Nuyens (KV Mechelen), Rania Boutiebi (Club YLA), Aurélie Reynders (OHL Women), Sakina Ouzraoui Diki (RSC Anderlecht);

4 goals:

Charlotte Faity (Sporting de Charleroi), Karlijn Helsen (KAA Gent Ladies), Alixe Bosteels (KAA Gent Ladies), Ludmila Matavkova (RSC Anderlecht);

Charlotte Faity is de topscorer van de reguliere competitie bij Sporting de Charleroi! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

3 goals:

Lisa Petry (KRC Genk Ladies),, Aster Janssens (KV Mechelen), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Imani Prez (SV Zulte Waregem), Romane Jadoulle (Sporting de Charleroi), Justine Blave (Standard), Welma Fon (Standard), Esther Buabadi (RSC Anderlecht);

2 goals:

Hannah Eurlings (OHL Women), Gaëlle Nierynck (KAA Gent Ladies), Lisa Lefere (SV Zulte Waregem), Fleur Van Daele (KAA Gent Ladies), Tine De Caigny (RSC Anderlecht), Perrine Balant (Sporting de Charleroi), Saar Janssen (OHL Women), Luisa Blumenthal (SV Zulte Waregem), Zarah Taillieu (KAA Gent Ladies), Silke Vanwynsberghe (RSC Anderlecht), Rose Adewusi (SV Zulte Waregem), Lisa Michalak (Sporting de Charleroi), Sterre Gielen (Club YLA), Aisse Tamara Gumbs (Club YLA), Maud Coutereels (Standard), Celien Guns (Club YLA), Elfi Maass (KAA Gent Ladies), Linde Veefkind (OHL Women).

1 goal:

Céline Verdonck (FWS Woluwe), Sejde Abrahamsson (Club YLA), Ines Van Gansbeke (KAA Gent Ladies),, Daisy Baudewijns (KV Mechelen), Ilona Crea (Sporting de Charleroi), Lyndsey Van Belle (KRC Genk Ladies), Ellen Charlier (FWS Woluwe), Marine Rosala (FWS Woluwe), Sari Kees (OHL Women), Hanna Stenberg (Club YLA), Stephanie Gbogou Drepoba (SV Zulte Waregem), Laura Vervacke (SV Zulte Waregem), Daphné Wertbrouck (FWS Woluwe), Valesca Ampoorter (OHL Women), Shari Van Belle (KRC Genk Ladies), Lana Galob (OHL Women), Stefania Vatafu (RSC Anderlecht), Noa Corbeels (KV Mechelen), Charlotte Mahieu (FWS Woluwe), Dilara Soley Deli (Sporting de Charleroi), Claire O’Riordan (Standard), Margaux Martlé (Club YLA), Nena Retsin (KAA Gent Ladies), Gisèle de Win (Standard), Isabelle Iliano (Club YLA), Gwyneth Vanaenrode (KRC Genk Ladies), Nicky Van Den Abbeele (SV Zulte Waregem), Anissa Giuga (KRC Genk Ladies), Zoe Van Eynde (Standard), Charlotte Tison (KRC Genk Ladies), Zenia Mertens (OHL Women), Louise Rillaerts (KV Mechelen), Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies), Stefanie Deville (FWS Woluwe), Shari Van Belle (Standard), Florine Carlier (FWS Woluwe), Emma Van Britsom (KAA Gent Ladies), Lola Wajnblum (RSC Anderlecht), Lotte Michiels (FWS Woluwe), Lisa Vanhentenrijk (KV Mechelen), Laura Miller (Standard), Marie Minnaert (RSC Anderlecht), Fran Meersman (RSC Anderlecht).

Daphne Wertbrouck was een van de doelpuntenmakers van FWS Woluwe in de reguliere competitie 2023/24! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Owngoals:

Jasmien Mathys (KAA Gent Ladies) voor Sporting de Charleroi, Leila Seret (Sporting de Charleroi) voor OHL Women, Florine Danquoins (Sporting de Charleroi) voor OHL Women, Sterre Gielen (Club YLA) voor OHL Women. Florine Danquoins (Sporting de Charleroi) voor KRC Genk Ladies, Hanne Hellinx (KV Mechelen) voor RSC Anderlecht, Evy Van Griensven (KRC Genk Ladies) voor Club YLA.

***Dit is het programma van de halve finales in de Beker van België op zaterdag 16 maart 2024 om 15 uur:

Club YLA – KAA Gent Ladies (in Aalter);

SV Zulte Waregem – OHL Women (The Farm, Zulte);

***Dit is het programma van de eerste speeldag in de play-offs:

*Zaterdag 23 maart 2024:

RSC Anderlecht – Club YLA (13u30 in het Lotto Park en rechtstreeks op DAZN / Eleven Sports);

U kan tickets boeken voor deze wedstrijd via:

Website RSC Anderlecht

Standard – KAA Gent Ladies (16u);

OHL Women – KRC Genk Ladies (19u);

***Bekijk ook de eerste speeldag in Play-off 2:

*Vrijdag 22 maart 2024:

Sporting de Charleroi – FWS Woluwe (20u);

Zaterdag 23 maart 2024:

SV Zulte Waregem – KV Mechelen (16u);

Imani Prez is straks met SV Zulte Waregem te zien in play-off 2 maar op zaterdag 16 maart 2024 eerst nog in de halve finale van de Beker van België! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Foto’s van alle wedstrijden uit de Women’s Lotto Super League kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share