Share

Het vrouwenvoetbal bij KV Mechelen kwam begin deze maand negatief in het nieuws toen bekend werd dat de club niet verder wil voldoen aan de voorwaarden om aan de Women’s Lotto Super League deel te nemen. Ondertussen is het beloftenteam van KV Mechelen wel kampioen geworden in de Interprovinciale Voetbal Vlaanderen Reeks B.

Het beloftenteam van KV Mechelen dat op zaterdag 23 maart 2024 kampioen werd! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / KVH

Het beloftenteam van KV Mechelen speelde onder leiding van Dimitri Vandenhoeck een knappe campagne bijeen en het is uiteindelijk op zaterdag 23 maart 2024 kampioen geworden na een 0-7-overwinning op bezoek bij Noorse SV, dat voorlopig op de 12de en laatste plaats staat in het klassement. The Futures van KV Mechelen bleven in de competitie ongeslagen want na 20 speeldagen tellen ze 54 punten na 17 overwinningen en 3 puntendelingen (op bezoek bij Kontich 1-1 op zaterdag 7 oktober 2023, 0-0 op KVK Svelta Melsele op zaterdag 10 februari 2024 en 1-1 op KVV Vosselaar op zaterdag 9 maart 2024). Voor de enige nederlaag in een officiële wedstrijd dit seizoen moeten we teruggaan naar zondag 20 augustus 2023 toen het beloftenteam in de derde ronde van de Beker van België met 4-0 verloor op bezoek bij eersteklasser RFC de Liège!

De technische staf van het beloftenteam van KV Mechelen! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / KVH

Deze redactie wenst het bestuur van KV Mechelen, coach Dimitri Vandenhoeck en zijn technische staf en de speelsters te feliciteren met de behaalde titel in de Interprovinciale Voetbal Vlaanderen Reeks B en de bijhorende promotie naar de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal! (*)

Het beloftenteam van KV Mechelen is met nog 2 wedstrijden te spelen ongeslagen! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / KVH

Geven we nog mee dat het beloftenteam van KV Mechelen nog twee keer te zien is in het seizoen 2023/24 allereerst op zaterdag 13 april 2024 thuis tegen FC Bosdam Beveren met aftrap op de jeugdvelden van KV Mechelen (de kleine Malinwa) aan de Liersestraat in Mechelen om 16 uur. Op de 22ste en laatste speeldag gaan de Futures van KV Mechelen op bezoek bij Loenhout SK op zaterdag 20 april 2024 met aftrap om 15 uur.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

(*) Aangezien het eerste elftal van KV Mechelen Dames stopt in de Women’s Lotto Super League en de beloften promoveren naar de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal zal het beloftenteam van KV Mechelen mogelijks in de Interprovinciale Voetbal Vlaanderen B actief blijven. Er mogen immers geen twee teams van dezelfde club in dezelfde reeks spelen.

 

Share