Share

Na K. Olsa Brakel Ladies en KdNS Heule is op zondag 24 maart 2024 ook de kampioen in de eerste provinciale van de provincie Luik bekend geworden. RCS Sart-Tilman, dat vorig jaar promoveerde naar de hoogste reeks in de Waalse provincie, won in de competitie de ene wedstrijd na de andere en het heeft zich nu na winst op bezoek bij RFC Sart-Lez-Spa met nog altijd het maximum van de punten ook verzekerd van de titel in hun reeks.

Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

RCS Sart Tilman liet in het begin van dit seizoen in de Beker van België even van zich spreken door in de tweede ronde het beloftenteam van Ren. AEC Mons Ladies (IP ACFF) uit te schakelen maar in de derde ronde ging het vervolgens onderuit tegen Patro Eisden MM Ladies. Dat verlies op zondag 20 augustus 2023 is voorlopig nog altijd de enige nederlaag in een officiële wedstrijd voor het team onder leiding van Michael Vanderbruggen want vanaf de competitiestart werden alle competitieduels gewonnen vooraleer RCS Sart Tilman op zondag 24 maart 2024 op bezoek moest bij RFC Sart-Lez-Spa. Kort voor het halfuur zorgde Marine Nihart daar op het kunstgras van het sportcomplex Rue de l’Ermitage voor het openingsdoelpunt (0-1, 27ste minuut) maar op het uur was het een speelster van RCS Sart Tilman zelf die met een ongewild eigen doelpunt de bordjes terug op gelijke hoogte bracht (1-1, 60ste minuut). De bezoekers zouden uiteindelijk toch hun 22ste competitieoverwinning op rij mogen optekenen door een tweede doelpunt, het 45ste van het seizoen van topschutster Marine Nihart (1-2, 73ste minuut).

Marine Nihart is voorlopig de topschutser bij RCS Sart Tilman met 45 goals dit seizoen! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

Deze redactie wenst het bestuur van RCS Sart-Tilman, coach Michael Vanderbruggen en de speelsters te feliciteren met de behaalde titel in de eerste provinciale Luik en de bijhorende promotie naar de Interprovinciale reeks ACFF!

Lees nog meer over RCS Sart-Tilman via:

Vrouwenteam.be

Bekijk een samenvatting van een wedstrijd van RCS Sart-Tilman eerder dit seizoen tegen R. Aywaille FC dankzij Vrouwenteam TV:

Geven we nog mee dat RCS Sart Tilman de volgende weken nog te zien is allereerst al op donderdag 28 maart 2024 thuis tegen Entente Jeunesse Fléron met aftrap om 20u15. Op zondag 7 april 2024 spelen de groen-witten opnieuw thuis tegen RDC de Cointe Liège met aftrap om 16 uur. Op zaterdag 13 april 2024 spelen ze hun laatste uitwedstrijd van het seizoen op bezoek bij SGR Oudler met aftrap om 20 uur en ze eindigen de competitie met een thuiswedstrijd op zondag 21 april 2024 tegen ET Elsautoise met aftrap om 15 uur.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

 

Share