Share

Op woensdag 27 maart 2024 stonden de eerste twee terugwedstrijden in de halve finale van de UEFA Women’s Champions League op het programma in het Groupama Stadium van Décines-Charpieu en op Stamford Bridge. Verrassingen vielen er niet te noteren alhoewel Ajax een knap gelijkspel behaalde op bezoek bij Chelsea!

Sinds de uitdoelpunten niet meer van tel zijn leek het duel tussen Olympique Lyonnais en Benfica dat met het meeste spankracht. Dat bleek ook tot de bezoekers kort voor de rust verdedigend in de fout gingen waarna Delphine Cascarino de score kon openen (1-0, 43ste minuut). Maar de Portugese landskampioen die voor het eerst in een Europese kwartfinale stond sloeg meteen terug en het kwam op gelijke hoogte via de Canadese Marie Alidou (1-1, 45ste minuut). In het begin van de tweede helft pakte Delphine Cascarino echter uit met een knap en onhoudbaar schot met rechts waardoor de thuisploeg de poort naar de halve finale definitief opende (2-1, 51ste minuut). Benfica probeerde wel nog en het gooide in het slot zelfs alles in de strijd door zelfs captain, centrale verdediger en rots in de branding Carole Costa nog naar de kant te halen (83ste minuut) maar dat brak hen uiteindelijk zuur op want in de toegevoegde tijd moesten ze nog twee doelpunten slikken die telkens gescoord werden door Kadidiatou Diani (3-1, 90ste + 1′ minuut en 4-1, 90ste + 6′ minuut). Benfica kan met opgeheven hoofd terugblikken op een mooie Europese campagne, achtvoudig winnaar Olympique Lyonnais, dat vorig seizoen in de kwartfinale werd uitgeschakeld na strafschoppen op Stamford Bridge tegen Chelsea, staat opnieuw in de halve finale waar het mogelijk een dubbel duel met Paris Saint-Germain voorgeschoteld krijgt.

Bekijk een samenvatting van dit duel dankzij DAZN:

In de tweede wedstrijd van de dag moest Ajax het op Stamford Bridge voor 11.820 toeschouwers opnemen tegen Chelsea. Over wie een ronde verder ging bestond na de 0-3 voor het team van Emma Hayes in de Johan Cruijff Arena nog weinig twijfel. Er werd zelfs gevreesd dat Ajax ook op Londense bodem zwaar onderuit zou gaan maar dat gebeurde niet. Ajax speelde voor wat het waard was en had zelfs op voorsprong kunnen komen toen de Zweedse doelvrouw Zecira Musovic de bal tegen Tiny Hoekstra aanknalde. Het leek een doelpunt te worden maar uiteindelijk ging de bal via de buitenkant van de paal nog naast (18de minuut). Even over het halfuur kwam Chelsea dan toch op voorsprong via de Colombiaanse Mayra Ramirez (1-0, 33ste minuut). Toch was het Ajax dat van zich liet spreken. Het kwam even over het uur op gelijke hoogte via Chasity Grant die op aangeven van Tiny Hoekstra de gelijkmaker aantekende (1-1, 65ste minuut). Wat verder opviel was de gedrevenheid van centrumspits Romée Leuchter en van de pas ingevallen Danique Tolhoek. Beiden dwongen Zecira Musovic, het sluitstuk van Chelsea, tot twee knappe reddingen! Het jonge Ajax liet van zich spreken in deze editie van de UEFA Women’s Champions League maar ziet het avontuur eindigen in de kwartfinales. Chelsea gaat verder naar de halve finales waar het wellicht net als vorig jaar met FC Barcelona mag gaan strijden voor een finaleticket in Bilbao.

Bekijk een samenvatting van dit duel dankzij DAZN:

Op donderdag 28 maart 2024 staan de twee andere kwartfinales op het programma met om 18u45 FC Barcelona tegen het Noorse Brann (uitslag heenwedstrijd 2-1) en om 21 uur Paris Saint-Germain tegen het Zweedse Häcken BK.

U kan ook alle wedstrijden live bekijken via DAZN:

DAZN – UEFA Women’s Champions League 2023/24

U kan alle tussenstanden en resultaten ook nog eens bekijken via:

UEFA.com – UEFA Women’s Champions League 2023/24

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

 

 

Share