Share

Vorig seizoen begon play-off 1 op vrijdag 17 maart 2023 met een verrassing van formaat want vrouwelijk blauw-zwart won toen met 0-4 op bezoek bij RSC Anderlecht in Zaventem. Iets meer dan een jaar later mocht Club YLA bij de start van play-off 1 in de campagne 2023/24 voor het eerst in de geschiedenis in het Lotto Park aantreden. Het feest op zaterdag 23 maart 2024 was er nu wel eentje in paars en wit!

De paars-witte fans genoten van de zon, een ruime overwinning en een leuke sfeer bij de start van play-off 1! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Hielden beide teams in het begin van de wedstrijd nog gelijke tred eenmaal Laura Deloose haar vrije trap in het Brugse doel had gedeponeerd stond er eigenlijk nog maar één ploeg op het veld. Op aangeven van Laura Deloose zorgde Stefania Vatafu voor de verdubbeling van de score en nog voor de rust had Sarah Wijnants de score op 3-0 gebracht. Aan de andere kant moest Laura De Neve even doelvrouw Milla-Maj Majasaari bijspringen toen Rania Boutiebi bijna scoorde (41ste minuut). Nog voor het uur scoorde Sarah Wijnants op aangeven van Ludmila Matavkova een tweede keer en ook de ingevallen Sakina Ouzraou Diki mocht nog een doelpunt meepikken op de eerste speeldag van play-off 1. Een ruime overwinning dus voor RSC Anderlecht bij zonnig weer en dat in aanwezigheid van een fanfare die voor een feeststemming zorgde voor de 2.613 aanwezige toeschouwers die allemaal de wedstrijd gratis mochten bijwonen en een gratis sjaal kregen. Daarmee is een nieuw record gevestigd alhoewel het bij het vorige record bij KAA Gent Ladies – KRC Genk Ladies wel betalende toeschouwers betrof.

Het nieuwe record in de Women’s Lotto Super League staat op 2.613 toeschouwers. Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

Standard ging vorig seizoen op de openingsdag op bezoek bij KAA Gent Ladies en het won destijds met 0-2. Dit keer mocht het op Sclessin aantreden. Ook voor eigen publiek werd het een eerste overwinning in play-off 1 dankzij doelpunten van Mariam Abdulai Toloba voor de rust en van Zoe Van Eynde (die in de eerste helft ook de paal trof) en Noémie Gelders in de tweede helft. Standard blijft meedoen bovenaan het klassement! KAA Gent Ladies trof net na de rust via Amber Maximus de paal.

Zoe Van Eynde trof de paal maar scoorde ook voor Standard op Sclessin tegen KAA Gent Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Mickael Marquet

OHL Women deed het beter dan bij de start van vorig jaar. Verloor het toen nog met 2-1 op bezoek bij KRC Genk Ladies dan maakte het nu een statement. OHL Women, dat al zeker is van het spelen van de bekerfinale na een 0-7-winst op bezoek bij SV Zulte Waregem en dus een dubbel kan realiseren, won nu ook thuis in een nieuwe outfit met ruime cijfers tegen de formatie van Guido Brepoels. Het werd 8-0. Door blessures bij andere doelvrouwen was het uiteindelijk de 16-jarige Elise Bils die in doel moest postvatten bij de bezoekers maar zij had weinig verhaal tegen de Leuvense doelpunten die op een grotendeels regenachtige avond bij de vleet vielen. Dilja Yr Zomers lukte er vier, Nikée van Dijk twee, Sari Kees en Marie Detruyer elk één. OHL Women is mogelijk op weg naar een eerste titel maar ook het winnen van de Belgische beker is met een wedstrijd in het King Power Stadium at Den Dreef mogelijk.

Valesca Ampoorter aan de bal voor OHL Women met Gwyneth Vanaenrode (links) en Evy Van Griensven (rechts) van KRC Genk Ladies rond haar. Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 1ste speeldag in play-off 1:

RSC Anderlecht – Club YLA 5-0 (rust: 3-0);

Doelpunten: 25′ Laura Deloose 1-0, 34′ Stefania Vatafu 2-0, 37′ Sarah Wijnants 3-0, 59′ Sarah Wijnants 4-0, 74′ Sakina Ouzraoui Diki 5-0.

Standard – KAA Gent Ladies 3-0 (rust: 1-0);

Doelpunten: 17′ Mariam Abdulai Toloba 1-0, 63′ Zoe Van Eynde 2-0, 84′ Noémie Gelders 3-0.

OHL Women – KRC Genk Ladies 8-0 (rust: 2-0);

Doelpunten: 7′ Dilja Yr Zomers 1-0, 35′ Nikée van Dijk 2-0, 46′ Nikée van Dijk 3-0, 50′  Dilja Yr Zomers 4-0, 52′ Sari Kees 5-0, 63′ Dilja Yr Zomers 6-0 op strafschop, 82′ Dilja Yr Zomers 7-0, 90′ Marie Detruyer 8-0.

Bekijk een samenvatting van alle duels in Play-Off 1 met dank aan Eleven Sports:

***Dit is de stand na de eerste speeldag in play-off 1:

OHL Women 1-25 (8-0);

Standard 1-25 (3-0);

RSC Anderlecht 1-24 (5-0);

Club YLA 1-16 (0-5);

KAA Gent Ladies 1-15 (0-3);

KRC Genk Ladies 1-15 (0-8);

De topschutters in play-off 1 zijn:

4 goals:

Dilja Yr Zomers (OHL Women);

Dilja Yr Zomers lukte meteen 4 doelpunten op de openingsdag van play-off 1 voor OHL Women! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

3 goals:

Niemand;

2 goals:

Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Nikée van Dijk (OHL Women);

1 goal:

Laura Deloose (RSC Anderlecht), Stefania Vatafu (RSC Anderlecht), Sakina Ouzraoui Diki (RSC Anderlecht), Mariam Abdulai Toloba (Standard), Sari Kees (OHL Women) Zoe Van Eynde (Standard), Noémie Gelders (Standard), Marie Detruyer (OHL Women).

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 1ste speeldag in play-off 2:

Sporting de Charleroi – FWS Woluwe 2-1 (rust: 1-1);

Doelpunten: 3′ Romane Jadoulle 1-0, 11′ Céline Verdonck 1-1 op strafschop, 72′ Francesca Lueya 2-1.

Francesca Lueya (midden) en Charlotte Faity (links) begonnen te dansen na wat het winnende doelpunt bleek te zijn van Sporting de Charleroi! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

SV Zulte Waregem – KV Mechelen 1-1 (rust: 0-0);

Doelpunten: 50′ Lisa Vanhentenrijk 0-1, 90′ Lisa Lefere 1-1.

Lisa Lefere is blij met haar late gelijkmaker voor SV Zulte Waregem thuis in play-off 2 tegen KV Mechelen! Foto – (c) VDB / Bart Vandenbroucke

***Dit is de stand na de eerste speeldag in play-off 2:

SV Zulte Waregem 1-10 (1-1);

Sporting de Charleroi 1-8 (2-1);

KV Mechelen 1-5 (1-1);

FWS Woluwe 1-4 (1-2);

De topschutters in play-off 2 zijn:

1 goal:

Romane Jadoulle (Sporting de Charleroi), Céline Verdonck (FWS Woluwe), Francesca Lueya (Sporting de Charleroi), Lisa Vanhentenrijk (KV Mechelen), Lisa Lefere (SV Zulte Waregem).

***Programma tweede speeldag play-off 1:

Vrijdag 29 maart 2024:

KRC Genk Ladies – RSC Anderlecht (20u30);

Zaterdag 30 maart 2024:

KAA Gent Ladies – OHL Women (13u30);

Club YLA – Standard (16u15);

***Programma tweede speeldag play-off 2:

Vrijdag 29 maart 2024:

FWS Woluwe – SV Zulte Waregem (20u30);

Zaterdag 30 maart 2024:

KV Mechelen – Sporting de Charleroi (16u, jeugdveld KV Mechelen)

Foto’s van alle wedstrijden uit de Women’s Lotto Super League kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
 

 

Share