Share

Op donderdag 28 maart 2024 stonden de laatste twee terugwedstrijden in de kwartfinale van de UEFA Women’s Champions League op het programma in Barcelona en in Parijs.. Ook nu plaatsten de teams die de heenwedstrijd hadden gewonnen zich eenvoudig en logisch voor de halve finale!

In het Estadi Johan Cruyff kreeg het Noorse SK Brann wel de eerste kans maar de kopbal van Signe Gaupset na voorzet vanop links van Marit Bratberg Lund ging naast (6de minuut). Daarna kon doelvrouw Aurora Mikalsen FC Barcelona even afhouden maar toen Esmee Brugts even over halfweg de eerste helft Aitana Bonmati bediende was de Noorse verdediging eraan voor de moeite. De wereldvoetbalster van het jaar kon na wat draai- en kapwerk de bal voor de linkervoet leggen en de draaibal van net buiten de zestien ging vervolgens zuiver in de hoek (1-0, 24ste minuut). Nog voor het uur stond de dubbele voorsprong op het scorebord. Caroline Graham Hansen dribbelde zich in de zestien en speelde de bal richting het doel. Ingrid Stenevik probeerde te ontzetten maar de bal kwam via Marthine Ostenstad en doelvrouw Mikalsen bij Fridolina Rolfö die maar binnen te tikken had (2-0, 56ste minuut). Al over halfweg de tweede helft dreef Signe Gaupset dan met de bal aan de voet op vanop de eigen helft richting het Catalaanse doel. Ze speelde de bal naar links naar Tomine Svendheim die met links naar doel trapte en de bal via de paal binnen zag gaan (2-1, 70ste minuut). Vijf minuten later opende Patri Guttierez mooi naar de linkerkant waar Fridolina Rölfo vrijstond maar het schot van de Zweedse trof de paal. Brann bleef echter aandringen. De ingevallen Anna Nerland Aahjem kreeg de bal aan de rechterkant van de eigen helft . Ze dribbelde haar landgenote Ingrid Syrstad Engen uit en ging vervolgens alleen door op rechts maar haar schot ging nipt naast (80ste minuut). Helemaal in het slot heroverde Caroline Graham Hansen de bal in een duel met doelpuntenmaakster Tomine Svendheim. Ze ontweek de tackle van Sara Ritter en ging door naar de achterlijn. Haar voorzet kwam via Marthine Ostenstad bij Aitana Bonmati terecht die uiteindelijk de bal verder speelde naar Patri Guttierez die aan de tweede paal eenvoudig binnen kon trappen (3-1, 88ste minuut). SK Brann, het team dat Belgisch landskampioen RSC Anderlecht uitschakelde in de eerste ronde, kan de tevreden terugblikken op het debuut in Europa. FC Barcelona staat zoals verwacht in de halve finale van de UEFA Women’s Champions League waar het opnieuw tegen Chelsea mag uitkomen maar nu met de heenwedstrijd in het Olympisch Stadion van Barcelona! 

Bekijk een samenvatting van dit duel dankzij DAZN:

Het Zweedse BK Häcken trok voor de tweede keer in deze Europese campagne naar de Franse hoofdstad Parijs nu om in het Parc des Princes voor 11.674 toeschouwers de terugwedstrijd van de kwartfinale tegen Paris Saint-Germain te spelen. De bezoekers hielden een tijdje de nul op het bord maar tegen het aanvallende geweld van PSG hadden ze uiteindelijk weinig in te brengen. Kort voor het halfuur was het de terug goed op dreef zijnde Marie-Antoinette Katoto die Tabitha Chawinga bediende en de international uit Malawi trapte vervolgens van in de zestien met links via de paal raak (1-0, 27ste minuut). Daarna was het wachten tot de 70ste minuut vooraleer een dominerend PSG de score kon verdubbelen. Rechtsachter Jade Le Guilly speelde de bal naar het midden richting de Amerikaanse Korbin Albert die vervolgens vanop ruim 25 meter met links uithaalde. De bal ging in de bovenhoek rechts van en onhoudbaar voor Jennifer Falk, de doelvrouw van BK Häcken (2-0, 70ste minuut). Kort daarna kon ook Marie-Antoinette Katoto haar doelpunt meepikken toen ze op aangeven van Sakina Karchaoui aan de eerste paal met het hoofd kon scoren (3-0, 74ste minuut). In het slotkwartier trok BK Häcken nog ten aanval. Het schot met rechts van Johanna Fossdalsa-Sörensen ging naast (77ste minuut) en de pogingen van de invallers Ruby Grant (88ste minuut) en Anna Csiki (90ste + 3′ minuut) werden eenvoudig gepakt door Katarzyna Kiedrzynek, de Poolse doelvrouw van PSG. BK Häcken mag terugkijken op een mooie Europese campagne in 2023/24. PSG krijgt straks in april 2024 nog maar eens Olympique Lyonnais in de UEFA Women’s Champions League als tegenstander met het eerste duel in Lyon.

Bekijk een samenvatting van dit duel dankzij DAZN:

De laatste vier in de UEFA Women’s Champions League 2023/24 zijn bekend. De halve finales worden gespeeld in de weekends van zaterdag 20 en zondag 21 april 2024 (heen) en zaterdag 27 en zondag 28 april 2024 (terug). Daarna weten we welke twee teams op zaterdag 25 mei 2024 in Bilbao tegenover mekaar zullen staan voor de finale van deze editie!

U kan alle resultaten van dit seizoen ook nog eens bekijken via:

UEFA.com – UEFA Women’s Champions League 2023/24

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share