Share

Het paasweekend 2024 was een vrij weekend voor de Interprovinciale reeksen A en B en ACFF. In de eerste klasse stonden er wel competitiewedstrijden op het programma en in de Women’s Lotto Super League stond de tweede speeldag van de play-offs geprogrammeerd. Hieronder kan U alle resultaten bekijken.

Sporting de Charleroi feest na de tweede overwinning in play-off 2 op bezoek bij KV Mechelen! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

***Eerste klasse – 25ste speeldag:

KVC Westerlo Ladies – Ren. AEC Mons 3-0;

KRC Genk Ladies B – RFC de Liège 1-2;

KAA Gent Ladies B – Club Brugge B 3-1;

SC Eendracht Aalst Ladies – SV Zulte Waregem B 2-0;

ASE De Chastre – VC Moldavo 0-3;

RSC Anderlecht B – KVK Tienen 0-2;

FW Diksmuide Merkem – FC Alken is verplaatst naar zaterdag 20 april 2024;

Op zondag 31 maart 2024 om 15 uur:

OH Leuven B – Standard B 0-1;

KVC Westerlo Ladies is nog altijd leider in de eerste klasse met inmiddels 70 punten uit 26 wedstrijden. SC Eendracht Aalst Ladies blijft op de tweede plaats met 60 punten uit 25 duels. VC Moldavo is derde met 51 punten uit 24 wedstrijden. Onderaan sprong RFC de Liège opnieuw over Ren. AEC Mons Ladies. RFC de Liège is 14de met 21 punten, Ren. AEC Mons Ladies is 15de met 20 punten. ASE De Chastre blijft 16de en laatste zonder punten uit 25 wedstrijden. De degradatie naar de Interprovinciale reeksen is al enige tijd zeker. 

***Women’s Lotto Super League – Play-Off 1 – 2de speeldag:

Vrijdagavond gespeeld:

KRC Genk Ladies – RSC Anderlecht 0-5;

Bekijk een samenvatting met dank aan Christophe Evrard en RSC Anderlecht TV:

Zaterdag gespeeld:

KAA Gent Ladies – OHL Women 3-4;

Bekijk een samenvatting met dank aan KAA Gent TV:

Bekijk een samenvatting met dank aan OH Leuven TV:

 

Club YLA – Standard 2-4;

Bekijk een samenvatting met dank aan Club Brugge TV:

In de stand blijft OHL Women leider met nu 28 punten uit 2 duels en een beter doelsaldo (12-3) dan Standard (7-2), dat evenveel punten telt. RSC Anderlecht volgt op de derde plaats met 27 punten uit 2 wedstrijden. Club YLA is vierde met 16 punten uit 2 duels, KAA Gent Ladies is 5de met 15 punten uit 2 duels en een beter doelsaldo (3-7) dan KRC Genk Ladies (0-13), dat evenveel punten telt.

***Women’s Lotto Super League – Play-Off 2 – 2de speeldag:

Vrijdagavond gespeeld:

FWS Woluwe – SV Zulte Waregem 1-0;

Lotte Michiels scoorde voor FWS Woluwe het winnende doelpunt tegen SV Zulte Waregem! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Zaterdag gespeeld:

KV Mechelen – Sporting de Charleroi 0-1;

Sporting de Charleroi is na twee overwinningen op rij de nieuwe leider in play-off 2 met nu 11 punten uit 2 wedstrijden. SV Zulte Waregem volgt op 1 punt met 10 punten uit 2 duels. FWS Woluwe won voor het eerst in play-off 2 en klimt naar de 3de plaats met nu 7 punten uit 2 wedstrijden. KV Mechelen is vierde en laatste met 5 punten uit 2 wedstrijden.

Foto’s van alle wedstrijden uit de Women’s Lotto Super League kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share