Share

Na het behoud in de UEFA Women’s Nations League mogen de Belgian Red Flames op vrijdag 5 april 2024 aan hun EK-kwalificatiecampagne beginnen met een topaffiche. Wereldkampioen Spanje, dat ook de allereerste editie van de UEFA Women’s Nations League won, komt op bezoek in het King Power Stadion at Den Dreef in Leuven. De wedstrijd is ook rechtstreeks te bekijken op TV Eén en Tipik!

Olga Carmona, die het doelpunt lukte in de WK-finale 2023, is een van de vele bekende gezichten bij Spanje! Foto – (c) Sportpix.be / Adelina Cobos

Voor alles begint eerst nog even beterschap toewensen aan bondscoach Ives Serneels, die vanwege longcovid het begin van deze nieuwe campagne noodgedwongen moet missen. Hij wordt vervangen door zijn assistent Kris Van Der Haegen, die dat overigens al eens eerder deed en met succes op donderdag 16 februari 2023 bij het begin van de Arnold Clark Cup in Milton Keynes tegen Italië (1-2-winst)!

Luister naar Kris Van Der Haegen vorig jaar na de eerste wedstrijd op de Arnold Clark Cup 2023 dankzij Vrouwenteam TV:

Dit keer is de opdracht ook niet van de poes want niemand minder dan wereldkampioen Spanje komt op bezoek in Leuven zij het zonder de oververmoeide wereldvoetbalster van het jaar Aitana Bonmati. Er zijn echter nog veel toppers aanwezig in de Spaanse selectie van bondscoach Montserrat Tomé, zelf ooit speelster van o.a. Levante UD en FC Barcelona! Alexia Putellas, tweevoudig wereldvoetbalster van het jaar is er bij, en nog andere speelsters van de Catalaanse club zoals ex-atlete Salma Paralluelo, het talent Vicky Lopez, Ona Batlle (ex-Manchester United), Mariona Caldentey, Irene Paredes (ex-Paris Saint-Germain) of Olga Carmona van Real Madrid die het winnende doelpunt in de finale van het voorbije WK 2023 down under lukte tegen Engeland en Jennifer Hermoso, het slachtoffer van de ongewilde kus van de inmiddels veroordeelde en opgepakte ex-bondsvoorzitter Luis Rubiales. Daarnaast ook nog Fiamma Benitez die goeie herinneringen aan het stadion in Leuven koestert want Spanje won er afgelopen zomer het Europees Kampioenschap WU19 na strafschoppen tegen Duitsland!

Bekijk meer hierover met dank aan SeFutbol: 

De Belgian Red Flames starten net als tijdens de thuiswedstrijden tegen Nederland en Engeland in de UEFA Women’s Nations League als underdog maar in voetbal is (en dat hebben we de voorbije maanden ook bij onze nationale vrouwenvoetbalteam kunnen vaststellen) alles mogelijk. De selectie was gisteren op donderdag 4 april 2024 ook aanwezig bij het oefenduel in Tubeke tussen de selecties U23 van beide landen en kijk daar gaf die jeugdploeg het goede voorbeeld door met 1-0 te winnen tegen Spanje dankzij een doelpunt van Welma Fon (Standard) op aangeven van Amy Littel (KVC Westerlo Ladies). Volgen de Belgian Red Flames dit voorbeeld?

Bekijk het doelpunt uit deze oefeninterland dankzij Vrouwenteam TV:

U kan het ofwel nog ter plaatse gaan bekijken of de wedstrijd volgen op TV Eén, Tipik of op de Spaanse openbare zender La 1 van TVE! De aftrap is om 20u45 met als scheidsrechter de Hongaarse Katalin Kulcsar.

Voor nog meer over Spanje ga naar:

Website RFEF – Selección Absoluta Femenina

En naar:

Website RFEF – Selección Absoluta Femenina

En naar:

Website RFEF – Selección Absoluta Femenina

En naar:

Website RFEF – Selección Absoluta Femenina

Voor meer over de Belgian Red Flames kan U terecht via:

Fb Belgian Red Flames

Volg alle tussenstanden en resultaten in de EK-kwalicatie op weg naar Zwitserland 2025 via:

UEFA.com – UEFA Women’s Euro 2025 – Qualification

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

Share