Share

De voorbije vier seizoenen speelde Janice Cayman haar voetbal nog in Frankrijk bij Olympique Lyonnais, dat acht keer de UEFA Women’s Champions League won. In de zomer van vorig jaar vond ze een nieuwe thuishaven in Engeland bij Leicester City, een club die zich vorig seizoen maar net wist te handhaven op het hoogste niveau in Engeland maar inmiddels wel zo goed als zeker is van een verlengd verblijf in de Barclays Women’s Super League. Bovendien spelen ze straks ook nog eens de halve finale van de Engelse FA Women’s Cup.

Voor Janice Cayman wordt de maand april 2024 in elk geval een topmaand met allereerst een duel op vrijdag 5 april 2024 in Leuven tegen Spanje, de wereldkampioen en winnaar van de allereerste editie van de UEFA Women’s Nations League. Daarna gaat het met de Belgian Red Flames richting Viborg voor het EK-kwalificatieduel op bezoek bij Denemarken op dinsdag 9 april 2024. Daarna gaat het terug richting Engeland want op zondag 14 april 2024 mag Janice Cayman dan met haar club Leicester City de halve finale van de FA Women’s Cup spelen op bezoek bij Tottenham en dat in het Tottenham Hotspur Stadium met als inzet een ticket voor de finale op Wembley.

Het goudhaantje (The golden cockerel of Tottenham) die mee verhuisde van White Hart Lane naar het Tottenham Hotspur Stadium! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

En alsof dat nog niet genoeg is volgt een week later de competitiewedstrijd uit bij Arsenal in het Emirates Stadium op zondag 21 april 2024. De week nadien op zondag 28 april 2024 komt vervolgens Manchester United op bezoek in het King Power Stadium van Leicester.

Janice Cayman is waakzaam voor Leicester City in de rug van Ebony Salmon (Aston Villa).
Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

Vorige zaterdag 30 maart 2024 speelde Janice Cayman met haar club overigens nog in het Brescot Stadium van Walsall tegen Aston Villa. Het was voor 2.182 toeschouwers de eerste wedstrijd onder leiding van interimcoach Jennifer Foster nadat Willie Kirk, de man die Janice Cayman naar Engeland haalde, op donderdag 28 maart 2024 ontslagen was omdat hij er naar verluidt een relatie met een speelster op nahield wat tegen de gedragscode binnen de club is. De vrouwelijke Foxes lieten dat echter niet aan hun hart komen en speelden op deze zonnige zaterdag in Engeland een degelijke wedstrijd die uiteindelijk op een 2-2-gelijkspel eindigde na doelpunten van Adriana Leon (1-0, 26ste minuut), Yuka Momiki (1-1, 28ste minuut), Sam Tierney (1-2, 56ste minuut) en Rachel Daly (2-2, 75ste minuut). Belgian Red Flame Janice Cayman speelde het volledige duel op de linksachter. Leicester City staat nu na 18 speeldagen op de 9de plaats met 17 punten. Dat zijn er drie minder dan Aston Villa op de 7de plaats. Achter Leicester City vinden we nog Everton (Justine Vanhaevermaet) met 15 punten, West Ham United (Amber Tysiak) met 13 punten en Bristol City met slechts 6 punten. Er degradeert na 22 speeldagen slechts 1 team uit de hoogste afdeling in Engeland! 

Bekijk een samenvatting van deze wedstrijd met dank aan 

Luister naar het interview met Janice Cayman kort na dit competitieduel dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Adriana Leon (Aston Villa & Canada) dankzij Vrouwenteam TV:

Lees nog meer over deze competitiewedstrijd via:

Website BBC Sports

Voor nog meer over de Barclays Women’s Super League ga naar:

Fb Barclays Women’s Super League 2023/24

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Er zijn nog tickets voor het duel tussen de Belgian Red Flames en Spanje. Wil U er nog bij zijn ga dan naar deze link:

Website RBFA – Tickets Belgian Red Flames

Wenst U Janice Cayman in Londen aan het werk te zien dan ga je best naar de websites van Tottenham en/of Arsenal om een ticket te bemachtigen.

Share