Share

KVC Westerlo Ladies is op zaterdag 6 april 2024 kampioen geworden in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal en dat na een mooi seizoen waarin het op het eerste zicht weinig tegenstand zou kennen aangezien niet alleen de coach maar ook veel speelsters de overstap maakten van K. Kontich FC, de kampioen van vorig seizoen in dezelfde reeks. Toch speelde SC Eendracht Aalst Ladies enkele maanden  stoorzender.

KVC Westerlo Ladies juicht na de 0-11 op bezoek bij ASE De Chastre! Foto – (c) KVC Westerlo Ladies

KVC Westerlo Ladies begon aan het seizoen onder leiding van coach Karim Didi met 7 overwinningen op rij en het zag er dan ook meteen naar uit dat de kampioen van deze reeks al vroeg gekend was. Maar op de achtste speeldag verloor het met ruime cijfers op bezoek bij SC Eendracht Aalst (4-0), een team dat ondanks alle interne problemen bij de club lang ongeslagen bleef en in de periode november – februari de leiding overnam in de eerste klasse. Eind februari begin maart van dit jaar begon de motor dan te sputteren bij de vrouwelijke Ajuinen waarna KVC Westerlo Ladies het roer opnieuw overnam en na de thuiswinst tegen de rechtstreekse concurrent in het onderlinge duel in Westerlo ook doorstoomde naar de titel. Die kwam er uiteindelijk een week eerder dan voorzien want na de winst met dubbele cijfers op bezoek bij ASE De Chastre (0-11) was het team van coach Karim Didi nog niet zeker van de titel. Een uur later hoorden ze dat SC Eendracht Aalst Ladies later op die zaterdagavond met 3-0 onderuit was gegaan in het Bergéstadion op bezoek bij KVK Tienen. Met nog drie wedstrijden voor de boeg kon het kampioensfeestje bij KVC Westerlo Ladies dus toch nog beginnen. 

KVC Westerlo Ladies is kampioen in de eerste klasse! Het was al donker zaterdagavond toen de flessen champagne mochten ontkurkt worden! Foto – (c) KVC Westerlo Ladies

Deze redactie wenst het bestuur van KVC Westerlo Ladies, coach Karim Didi en zijn technische staf en de speelsters te feliciteren met de behaalde titel in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal en de bijhorende promotie naar de Women’s Lotto Super League.

Lees over de overwinning op bezoek bij ASE De Chastre via:

Website KVC Westerlo Ladies

Bekijk de fotoreportage rond de titel in eerste klasse van KVC Westerlo Ladies via:

Website KVC Westerlo Ladies – Fotopagina

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: KVC Westerlo Ladies mag nog drie wedstrijden spelen in eerste klasse. Op zaterdag 13 april 2024 zal dat gebeuren in het Kuipje in Westerlo met als tegenstander RFC de Liège. Iedereen is meer dan welkom om samen met bestuur, technische staf en speelsters de titel te komen vieren! De afspraak om 14u15 in ’t Kuipje! Daarna gaat KVC Westerlo Ladies nog op bezoek bij het beloftenteam van SV Zulte Waregem (zaterdag 27 april 2024) en ontvangt het op de laatste speeldag KVK Tienen (zaterdag 4 mei 2024).
Share