Share

Aangezien de Belgian Red Flames op vrijdag 5 en dinsdag 9 april 2024 in actie kwamen in het kader van de EK-kwalificatie richting Zwitserland 2025 werd er dit weekend op het hoogste niveau alleen voetbal gespeeld in de eerste klasse en in de Interprovinciale reeks ACFF. U kan hieronder alle uitslagen bekijken.

KVK Tienen voor hun duel tegen SC Eendracht Aalst Ladies! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

***Eerste klasse – 26ste speeldag:

Club Brugge B – FW Diksmuide Merkem 2-1;

Bekijk een samenvatting met dank aan Siebe Cambier en FWDM:

FC Alken – OH Leuven B 3-5;

KRC Genk Ladies B – SV Zulte Waregem B 2-3;

ASE De Chastre – KVC Westerlo Ladies 0-11;

Ren. AEC Mons – KAA Gent Ladies B 3-2;

KVK Tienen – SC Eendracht Aalst 3-0;

Bekijk het eerste doelpunt uit deze wedstrijd dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk het tweede doelpunt uit deze wedstrijd dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk het derde doelpunt uit deze wedstrijd dankzij Vrouwenteam TV:

RFC de Liège – VC Moldavo 0-0;

Gespeeld op zondag 7 april 2024:

Standard B – RSC Anderlecht B 1-1;

KVC Westerlo Ladies is de kampioen in de eerste klasse 2023/24! Foto – (c) KVC Westerlo Ladies

KVC Westerlo Ladies is met 73 punten uit 27 wedstrijden kampioen geworden. Het won zelf met dubbele cijfers op bezoek bij ASE De Chastre en moest dan nog even wachten op het resultaat van eerste achtervolger SC Eendracht Aalst Ladies, dat pas later speelde op bezoek bij KVK Tienen. SC Eendracht Aalst Ladies verloor en is zo nog altijd tweede maar met 60 punten uit 26 duels kan het KVC Westerlo Ladies niet meer bijhalen. VC Moldavo is derde met 52 punten uit 25 wedstrijden. Onderaan is Ren. AEC Mons Ladies, dat won thuis tegen het beloftenteam van KAA Gent Ladies, opnieuw 14de geworden met 23 punten uit 26 wedstrijden. RFC de Liège is 15de met 22 punten,  ASE De Chastre blijft 16de en laatste zonder punten uit 26 duels. De degradatie naar de Interprovinciale reeksen is al enige tijd zeker. Normaal gezien degraderen er 3 clubs uit de eerste klasse!

SC Eendracht Aalst Ladies verloor op bezoek bij KVK Tienen! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

Lees nog meer over de titel van KVC Westerlo Ladies via:

Vrouwenteam.be

***Interprovinciale ACFF – 19de speeldag:

Zaterdag gespeeld:

RUS Sainte Ode – FWS Woluwe B 1-3;

Sibret – CS Pays Vert Ostiches-Ath 5-1;

Sporting de Charleroi B – Ren. AEC Mons Ladies B 2-2;

RFC de Liège B – Standard C 2-1;

Zondag gespeeld:

R. Union SG voor de derby thuis tegen FC Irlande Auderghem! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

R. Union SG – FC Irlande Auderghem 2-1;

RCS Andennais – RUS Loyers 0-6;

Gespeeld op zaterdag 30 maart 2024 – Inhaalwedstrijd speeldag 18:

Ren. AEC Mons Ladies B – RUS Sainte Ode 5-0 forfait;

Het beloftenteam van FWS Woluwe is nog altijd alleen leider met 52 punten uit 19 duels. RUS Loyers volgt op de tweede plaats met 50 punten uit 19 wedstrijden. Sibret is derde met 44 punten uit 19 duels. Onderaan vinden we op de 8ste plaats CS Pays Vert Ostiches-Ath met 22 punten uit 19 wedstrijden. Dat zijn er evenveel als FC Irlande Auderghem maar zij hebben een wedstrijd minder gewonnen (7 tegen 6). RCS Andennais is 10de met 21 punten uit 19 duels. Dan volgt er een ruime kloof met het beloftenteam van Ren. AEC Mons Ladies dat op de 11de plaats 10 punten uit 18 wedstrijden heeft maar inmiddels zeker is van degradatie. RUS Sainte Ode is 12de en laatste met slechts 2 punten. Het is nog altijd het enige team in de hogere reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal dat dit seizoen nog geen enkele competitiewedstrijd won!

FC Irlande Auderghem voor de wedstrijd tegen R. Union SG! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

***Geven we tenslotte nog mee dat de Belgian Red Flames op vrijdag 5 april 2024 in Leuven hun openingswedstrijd in de EK-kwalificatie richting Zwitserland 2025 tegen wereldkampioen Spanje verloren hebben. Nadat het bij de rust 0-3 stond werd het uiteindelijk een zware 0-7-nederlaag. Nu dinsdag 9 april 2024 spelen de Belgian Red Flames hun tweede EK-kwalificatieduel in Viborg op bezoek bij Denemarken, dat op de openingsdag met 1-3 won uit bij Tsjechië.

De Belgian Red Flames in hun nieuwe truien voor de aftrap van het EK-kwalificatieduel tegen Spanje! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Lees meer over de Belgian Red Flames via:

Vrouwenteam.be

Bekijk de fotoreportage van Sevil Oktem en Stijn Audooren rond België – Spanje via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share