De tweede speeldag van de play-offs begon op vrijdag 29 maart 2024 met een duel in Limburg tussen KRC Genk Ladies en titelverdediger RSC Anderlecht. Op zaterdag 30 maart 2024 kreeg ook het leidersduo OH Leuven Women en Standard een uitwedstrijd voorgeschoteld. Opvallend was dat de drie topploegen flink aan het kanon stonden op deze speeldag en in play-off 2 werd Sporting de Charleroi de nieuwe leider!

Esther Buabadi was met twee doelpunten in het begin van de wedstrijd beslissend voor RSC Anderlecht op bezoek bij KRC Genk Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Mickael Marquet

RSC Anderlecht liet er op bezoek bij KRC Genk Ladies geen twijfel over bestaan dat het zijn titel met volle inzet gaat verdedigen. Na de 5-0 thuis tegen Club YLA won het nu immers ook met dezelfde cijfers op bezoek bij KRC Genk Ladies. Voor de rust kwamen de doelpunten van Esther Buabadi (0-1 en 0-2). Na de rust scoorden Amélie Delabre (0-3), Sarah Wijnants via Luna Vanhoudt (0-4) en Sakina Ouzraoui Diki 0-5.

KAA Gent Ladies en OHL Women komen het veld op voor wat een spektakelrijke wedstrijd werd in play-off 1! Foto – (c) Sportpix.be / Maarten Straetemans

KAA Gent Ladies begon thuis furieus tegen OHL Women en dat leidde tot een vroeg kopbaldoelpunt van Nia Elyn op aangeven van Emma Van Britsom. Maar de bezoekers sloegen terug met eerst een dubbel van Dilja Yr Zomers (1-1 en 1-2) en vervolgens nog een goal van Marie Detruyer (1-3). Saar Janssen maakte er helemaal in het begin van de tweede helft 1-4 van.. Het duel was gespeeld maar KAA Gent Ladies gaf zich nog niet gewonnen. Nia Elyn kopte haar tweede goal van deze namiddag raak en Julie Biesmans werkte ongelukkig een voorzet van Fleur Van Daele over de eigen achterlijn.

Nia Elyn lukte als verdediger een dubbel voor KAA Gent Ladies thuis tegen OHL Women! Foto – (c) Sportpix.be / Maarten Straetemans

Na het vertrek van Heleen Jaques was het nu David Antunes Pereira die de leiding kreeg over Club YLA en zijn team kwam zelfs voor het halfuur op voorsprong via captain Sejde Abrahamsson (1-0). Kort voor de rust zorgde Febe Vanhaeceke ongewild voor de gelijkmaker met een eigen doelpunt. Na de rust lukte eerst Amber Barrett een dubbel (1-2 en 1-3) vooraleer Davinia Vanmechelen vanop de stip kon milderen tot 2-3.  Mariam Abdulai Toloba nam vervolgens echter alle twijfel weg met een knap vierde doelpunt voor Standard!

Mariam Abdulai Toloba blijft net als Amber Barrett (links) één van de belangrijke pionnen bij Standard! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

In play-off 2 won FWS Woluwe opnieuw thuis tegen SV Zulte Waregem met het kleinste verschil dankzij een doelpunt van Lotte Michiels (1-0). Ook in dat andere duel tussen KV Mechelen en Sporting de Charleroi viel er slechts één doelpunt en dat kwam in het slot van de wedstrijd op naam van Charlotte Faity (0-1).

FWS Woluwe mag opnieuw vieren na thuiswinst tegen SV Zulte Waregem! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 2de speeldag in play-off 1:

KRC Genk Ladies – RSC Anderlecht 0-5 (rust: 0-2);

Doelpunten: 7′ Esther Buabadi 0-1, 19′ Esther Buabadi 0-2, 48′ Amélie Delabre 0-3, 66′ Sarah Wijnants via Luna Vanhoudt 0-4 owngoal, 79′ Sakina Ouzraoui Diki 0-5.

Bekijk een samenvatting met dank aan Christophe Evrard en RSCA TV:

KAA Gent Ladies – OH Leuven Women 3-4 (rust: 1-3);

Doelpunten: 6′ Nia Elyn 1-0, 20′ Dilja Yr Zomers 1-1, 35′ Dilja Yr Zomers 1-2, 45′ Marie Detruyer 1-3, 49′ Saar Janssen 1-4, 69′ Nia Elyn 2-4, 86′ Fleur Van Daele via Julie Biesmans 3-4 owngoal.

Club YLA – Standard 2-4 (rust: 1-1);

Doelpunten: 29′ Sejde Abrahamsson 1-0, 45′ Febe Vanhaecke 1-1 owngoal, 53′ Amber Barrett 1-2, 72′ Amber Barrett 1-3, 81′ Davinia Vanmechelen 2-3 op strafschop, 84′ Mariam Abdulai Toloba 2-4.

Bekijk een samenvatting van alle duels in Play-Off 1 met dank aan Eleven Sports:

Dilja Yr Zomers (OHL Women);

Dilja Yr Zomers loopt uit in de stand van de topschutters in play-off 1! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren