FC Twente, de Nederlandse landskampioen die via de voorronde een plaatsje in de UEFA Women’s Champions League bemachtigde, heeft op woensdag 14 oktober 2015 voor een heuse stunt gezorgd. Het schakelde de Duitse landskampioen Bayern München uit in de eerste ronde na een dubbel gelijkspel.

Bekijk de video van Bayern München – FC Twente met dank aan RTV Oost:

De heenwedstrijd vorige week in de Grolsch Veste in Enschede eindigde op een puntendeling. Het werd 1-1 na doelpunten van Renate Jansen voor de thuisploeg (30ste minuut) en Melanie Leupolz voor de bezoekers (85ste minuut). Ook nu eindigde deze ontmoeting voor 1.072 toeschouwers in het Grünwalderstadion in München onbeslist. Jill Roord zette FC Twente met een individuele actie en schot dat binnen ging via de paal dit keer al binnen het kwartier op voorsprong (0-1, 13de minuut) maar Kristina Erman zorgde na voorbereidend werk van Vivianne Miedema met een eigen doelpunt voor Lisa Evans de bal kon aanraken nog voor het halfuur onvrijwillig voor de gelijkmaker (1-1, 29ste minuut). In de tweede helft kregen beide ploegen nog een strafschop. Maud Roetgering trof voor het uur raak na handspel van Nora Holstad Berge (1-2, 56ste minuut) en Melanie Behringer maakte een kwartier voor tijd gelijk na een fout van Maayke Heuver op Nicole Rolser (2-2, 75ste minuut). Verder dan die 2-2 kwam Bayern München echter niet meer zodat vrouwelijk FC Twente dankzij de twee uit gescoorde doelpunten, Bayern München lukte er maar één, verdiend een ronde verder mag!

Tessa Wullaert gaat met VfL Wolfsburg een ronde verder na thuiswinst tegen Spartak Subotica! Foto - Paul Dijkmans

Tessa Wullaert gaat met VfL Wolfsburg een ronde verder na thuiswinst tegen Spartak Subotica! Foto – Paul Dijkmans

Nog melden dat Tessa Wullaert en VfL Wolfsburg ook een ronde verder zijn na de 4-0-overwinning thuis tegen het Servische Spartak Subotica. De doelpunten waren van Verena Faisst (30ste minuut), Julia Simic (44ste minuut), Lara Dickenmann (54ste minuut) en Caroline Graham Hansen (62ste minuut). De Belgian Sparkle Red Flame speelde de volledige wedstrijd. De loting voor de volgende ronde is op maandag 19 oktober 2015. De wedstrijden van die tweede ronde staan op 11/12 (heen) en 18/19 november 2015 (terug) op het programma.

De Belgische landskampioen Standard gaat op donderdag 15 oktober 2015 op bezoek bij 1.FFC Frankfurt, de titelverdediger in de UWCL! Foto - Paul Dijkmans

De Belgische landskampioen Standard gaat op donderdag 15 oktober 2015 op bezoek bij 1.FFC Frankfurt, de titelverdediger in de UWCL! Foto – Paul Dijkmans

Op donderdag 15 oktober 2015 speelt de Belgische landskampioen Standard om 16u30 de terugwedstrijd op bezoek bij 1.FFC Frankfurt. De wedstrijd is live te volgen via Eurosport Duitsland.