Share

KSV Bredene is op zaterdag 13 april 2024 kampioen geworden in de Interprovinciale Voetbal Vlaanderen Reeks A. Het deed dat na een seizoen waarin het deze reeks vanaf het begin van het seizoen domineerde en waarin het voorlopig met nog één wedstrijd te spelen nog altijd ongeslagen is.

KSV Bredene is de kampioen in de Interprovinciale Voetbal Vlaanderen Reeks A! Foto – (c) KSV Bredene Dames Fanpage / AB

KSV Bredene speelde een bijzonder sterke heenronde waarin het maar liefst 11 overwinningen op rij boekte. Belangrijk waren daarbij overwinningen op bezoek bij wat later rechtstreekse titelconcurrenten zouden blijken namelijk KVC De Toekomst Borsbeke (2-7), RWDM Girls (1-2) en KFC Herent (0-2).

Bekijk de doelpunten op bezoek bij RWDM Girls op zaterdag 7 oktober 2023 dankzij Vrouwenteam TV:

Het was pas na nieuwjaar op zaterdag 13 januari 2024 dat de leider op de eerste speeldag van de terugronde voor het eerst puntenverlies leed en dat nadat het van een 0-3-achterstand terugkwam tegen eerste achtervolger KVC De Toekomst Borsbeke na een wedstrijd waarin het uiteindelijk 3-3 werd.

Bekijk een samenvatting van die wedstrijd dankzij Vrouwenteam TV:

KSV Bredene had al 43 op 45 toen ook RWDM Girls op zaterdag 24 februari 2024 eveneens met 3-3-gelijk kwam spelen aan de kust. Het was voorlopig het laatste puntenverlies in deze competitie want na 19 overwinningen en 2 puntendelingen had KSV Bredene na de 6-1-overwinning thuis tegen het beloftenteam van Famkes Westhoek Diksmuide Merkem met 59 eenheden genoeg punten om verdiend de titel en de promotie te vieren. KVC De Toekomst Borsbeke bleef met 54 punten het dichtst in de buurt.

Bekijk het duel van KSV Bredene – FW Diksmuide Merkem B met dank aan Siebe Cambier en FWDM:

Bekijk ook de reportage van collega Thomas Van Poucke van Focus / WTV via:

Website Focus-WTV Sport

Opmerkelijk is dat van de 112 doelpunten die KSV Bredene in de voorbije 21 wedstrijden scoorde precies de helft op naam kwamen van Machteld Vandenbroucke. De ex-speelster van SV Zulte Waregem en KSK Voorwaarts Zwevezele is inderdaad de topschutter in deze reeks met voorlopig 56 doelpunten achter haar naam. U kan overigens KSV Bredene nog aan het werk zien dit seizoen want het heeft nog één wedstrijd voor de boeg en dat is zaterdag 20 april 2024 om 19u30 op bezoek bij Eendracht Mazenzele Opwijk.

Topschutter Machteld Vandenbroucke, hier na haar doelpunt op bezoek bij RWDM Girls met op de achtergrond Tine Blomme! Foto – (c) KSV Bredene Dames Fanpage / AB

Deze redactie wenst het bestuur van KSV Bredene, het trainersduo Andy Vanhulle en Karim Stockx en de speelsters te feliciteren met de behaalde titel in de Interprovinciale van het Belgische vrouwenvoetbal en de bijhorende promotie naar de eerste klasse.

Voor nog meer over KSV Bredene ga naar:

Fb KSV Bredene

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share