Share

Na de twee EK-kwalificatieinterlands van de Belgian Red Flames thuis tegen Spanje en op bezoek bij Denemarken werd er opnieuw in alle reeksen van het nationale vrouwenvoetbal competitievoetbal gespeeld. U kan hieronder alle uitslagen van het voorbije weekend bekijken.

Foto – (c) Sportpix.be / Kristof De Moor

***Eerste klasse – 27ste speeldag:

Vrijdag gespeeld:

FW Diksmuide Merkem – KAA Gent Ladies B 0-1;

Zaterdag gespeeld:

KVC Westerlo – RFC de Liège 5-0;

Foto – (c) KVC Westerlo Ladies / Luc Meynaerts

VC Moldavo – SV Zulte Waregem B 2-0;

SC Eendracht Aalst Ladies – Standard B 0-1;

ASE De Chastre – Ren. AEC Mons Ladies 0-4;

Het vrouwenteam van RAEC Mons onderweg naar huis na de winst op bezoek bij ASE De Chastre! Foto – (c) Les Ladies du RAEC Mons

RSC Anderlecht B – FC Alken 1-1;

KVK Tienen – KRC Genk Ladies B 2-2;

Zondag gespeeld:

OH Leuven B – Club Brugge B 0-1;

Te spelen op woensdag 17 april 2024 om 20u30 (Inhaalwedstrijd speeldag 16):

FC Alken – VC Moldavo;

RFC de Liège voor de aftrap van het duel in ‘t Kuipje tegen kampioen KVC Westerlo Ladies! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

KVC Westerlo Ladies heeft zijn eerste wedstrijd als kampioen gewonnen waardoor het ondertussen al 76 punten uit 28 wedstrijden heeft. SC Eendracht Aalst Ladies is nog altijd tweede maar met 60 punten uit 27 duels. VC Moldavo is derde met 55 punten uit 26 wedstrijden. Onderaan is Ren. AEC Mons Ladies 14de geworden met 26 punten uit 27 wedstrijden. RFC de Liège is 15de met 22 punten uit 27 duels en  ASE De Chastre blijft 16de en laatste zonder punten uit 27 duels. Normaal gezien degraderen er 3 clubs uit de eerste klasse!

***Interprovinciale Voetbal Vlaanderen – Reeks A – 20ste speeldag:

Vrijdag gespeeld:

KFC Herent – SV Sottegem 12-1;

Zaterdag gespeeld:

SK Staden – Leeuw Brucom 5-1;

SK Staden na de thuiswinst tegen Leeuw Brucom! Foto – (c) SK Staden

KSV Bredene – FW Diksmuide Merkem B 6-1;

Bekijk de samenvatting van het kampioenenduel van KSV Bredene met dank aan Siebe Cambier:

KVE Drongen – KVV Kester-Gooik 4-0;

KHO Wolvertem Merchtem – KVC De Toekomst Borsbeke 0-1;

Zondag gespeeld:

RWDM Girls voor de laatste thuiswedsrijd van het seizoen tegen Eendracht Mazenzele Opwijk! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

RWDM Girls – Eendracht Mazenzele Opwijk wedstrijd stopgezet na 76 minuten bij een stand van 0-1 (*)

Eendracht Mazenzele Opwijk voor de aftrap van het duel op bezoek bij RWDM Girls! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

 

KSV Bredene is de ongeslagen kampioen met 59 punten uit 21 wedstrijden. KVC De Toekomst Borsbeke is tweede met 54 punten uit 21 duels. KFC Herent is derde met 43 punten uit 21 wedstrijden. RWDM Girls is na de stopgezette wedstrijd voorlopig vierde met 40 punten uit 20 wedstrijden. Onderaan is Leeuw Brucom 9de met 16 punten uit 21 wedstrijden. SV Sottegem staat op de 10de plaats met 13 punten uit 21 duels, KVV Kester-Gooik blijft 11de met 11 punten uit 21 duels, SK Staden won voor de derde keer dit seizoen en heeft ondertussen 11 punten uit 21 wedstrijden.

***Interprovinciale Voetbal Vlaanderen – Reeks B – 21ste speeldag:

Vrijdag gespeeld:

DV Bilzen United – VVC Brasschaat 4-2;

Bekijk een samenvatting van deze wedstrijd met dank aan LR Sports:

Zaterdag gespeeld:

Lierse Kempenzonen – KVK Svelta Melsele 2-2;

Vosselaar VV – SV Noorse 7-3;

Kontich – Loenhout SK 1-2;

KV Mechelen B – Bosdam Beveren 7-1;

Zondag gespeeld:

Sint-Truiden VV – KRC Genk Ladies C 0-3;

Het beloftenteam van KV Mechelen was al kampioen en heeft inmiddels 57 punten uit 21 wedstrijden. DV Bilzen United is tweede met 49 punten uit 21 duels. KVV Vosselaar is derde met 48 punten uit 21 duels. VVC Brasschaat heeft op de 4de plaats 35 punten uit 21 wedstrijden. Onderaan is KRC Genk Ladies C nu 9de met 17 punten uit 21 wedstrijden, dat zijn er evenveel als Lierse Kempenzonen maar KRC Genk Ladies C heeft wel een wedstrijd meer gewonnen (5 tegen 4). Sint-Truiden heeft op de 11de plaats 10 punten uit 20 duels. SV Noorse blijft 12de en laatste met 5 punten uit 20 wedstrijden.

***Interprovinciale ACFF – 20ste speeldag:

Alles gespeeld op zaterdag:

CS Pays Vert Ostiches-Ath – FWS Woluwe B 2-0;

Standard C – R. Union SG 8-2;

RUS Loyers – Sibret 3-1;

Sporting de Charleroi B – RUS Sainte Ode 5-0 forfait;

Ren. AEC Mons Ladies B – RFC de Liège B 0-1;

FC Irlande Auderghem – RCS Andennais 4-3;

RUS Loyers is net voor de topaffiche van zaterdag 20 april 2024 op bezoek bij het beloftenteam van FWS Woluwe opnieuw leider! Foto – (c) RUS Loyers

RUS Loyers is opnieuw leider met nu 53 punten uit 20 wedstrijden. Het beloftenteam van FWS Woluwe valt terug naar de tweede plaats met 52 punten uit 20 duels na het verlies op bezoek bij CS Pays Vert Ostiches-Ath. Sibret is derde met 44 punten uit 20 duels. Onderaan vinden we op de 8ste plaats CS Pays Vert Ostiches-Ath met 25 punten uit 20 wedstrijden. Dat zijn er evenveel als FC Irlande Auderghem maar zij hebben een wedstrijd minder gewonnen (8 tegen 7). RCS Andennais is 10de met 21 punten uit 20 duels. Dan volgt er een ruime kloof met het beloftenteam van Ren. AEC Mons Ladies dat op de 11de plaats 10 punten uit 19 wedstrijden heeft maar inmiddels zeker is van degradatie. RUS Sainte Ode is 12de en laatste met slechts 2 punten. Het is het enige team in de hogere reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal dat dit seizoen nog geen enkele competitiewedstrijd won!

***Women’s Lotto Super League – Play-Off 1 – 3de speeldag:

Vrijdagavond gespeeld:

KRC Genk Ladies – Standard 0-2;

Zaterdag gespeeld:

RSC Anderlecht – OHL Women 2-0;

Bekijk een samenvatting met dank aan Christophe Evrard / RSC Anderlecht TV en DAZN/Eleven Sports:

Club YLA – KAA Gent Ladies 0-2;

Bekijk een samenvatting met dank aan KAA Gent TV:

In de stand wordt Standard alleen leider met 31 punten uit 3 duels. RSC Anderlecht volgt op de derde plaats met 30 punten uit 3 wedstrijden. OHL Women valt terug naar de derde plaats met 28 punten uit 3 duels. KAA Gent Ladies klimt naar de 4de plaats met 18 punten uit 3 duels. Club YLA valt terug naar plaats 5 met 16 punten uit 3 duels. KRC Genk Ladies is 6de met 15 punten uit 3 wedstrijden.

***Women’s Lotto Super League – Play-Off 2 – 3de speeldag:

Zaterdag gespeeld:

SV Zulte Waregem – Sporting de Charleroi 1-1;

KV Mechelen – FWS Woluwe 4-0;

Een duel tussen Stefanie Deville (FWS Woluwe) en Hanne Hellinx (KV Mechelen). Foto – (c) Sportpix.be / Kristof De Moor

Sporting de Charleroi is de leider in play-off 2 met 12 punten uit 3 wedstrijden. SV Zulte Waregem volgt op 1 punt met 11 punten uit 3 duels. KV Mechelen is derde met 8 punten uit 3 wedstrijden, FWS Woluwe valt terug naar de 4de plaats met nu 7 punten uit 3 wedstrijden.

Foto’s van alle wedstrijden uit de Women’s Lotto Super League kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
 
PS: (*) Op de ‘Club Day’ van RWDM Girls werd het duel tussen RWDM Girls en Eendracht Mazenzele Opwijk na 76 minuten en bij een stand van 0-1 stopgezet door de scheidrechter. Eendracht Mazenzele Opwijk had net gescoord vanop de strafschopstip. Een strafschop die het overigens op aangeven van de scheidsrechter opnieuw moest nemen nadat er blijkbaar een aantal speelsters te snel de zestien waren ingelopen. Toen de bezoekers terug naar hun eigen veld liepen gaf de scheidsrechter plots een rode kaart aan spits Soraya El Bouzid, die gewoon in de buurt van de zijlijn klaar stond wachtend tot de wedstrijd opnieuw afgetrapt zou worden. Of ze iets gezegd had of wat de scheidsrechter hoorde uit het publiek kwam dat viel moeilijk te controleren. Evenwel besloot de scheidsrechter onmiddellijk daarna om de wedstrijd definitief af te fluiten omdat hij naar verluidt doodsbedreigingen zou hebben ontvangen … Vreemd genoeg sprak hij niet eerst met de captains van beide teams of met de terreinafgevaardigde. Er werd ook geen omroep gedaan via een stadionomroeper.
 

RWDM Girls en Eendracht Mazenzele Opwijk op de Club Day van RWDM Girls, een wedstrijd die uiteindelijk totaal onverwacht stopgezet werd! Foto – (c) RWDM Girls

 

 

Share