Share

Op dinsdag 16 april 2024 stond er een midweekse speeldag gepland in play-off 1 van de Women’s Lotto Super League. Het was uiteraard uitkijken naar de topaffiche de vrouwelijke classico tussen bekerhouder Standard en titelverdediger RSC Anderlecht maar ook OHL Women – Club YLA was als voorsmaakje van de bekerfinale 2024 een interessant gegeven. KAA Gent Ladies – KRC Genk Ladies was dan weer belangrijk om te zien wie zich van de vierde plaats kan verzekeren op weg naar de landstitel 2024!

Een handdruk voor de wedstrijd met Stéphane Guidi (Standard) en Dave Mattheus (RSC Anderlecht)! Foto – (c) Sportpix.be / Mickael Marquet

Vrouwelijk paars-wit liep op Sclessin 0-2 uit dankzij een dubbel van Sarah Wijnants. Eerst met een prachtig schot met rechts in de eerste helft en even over het uur met een bal die ze binnentikte op voorzet van Esther Buabadi. Het zag er eerst niet naar uit maar toch sloeg Standard uiteindelijk terug met een dubbel van Noémie Gelders eerst na een knappe assist met een hakje van Mariam Abdulai Toloba en vervolgens in de toegevoegde tijd na een diepe bal van opnieuw Toloba maar na een te laat en aarzelend ingrijpen van Milla-Maj Maajasari. Door dat 2-2-gelijkspel bleef voor beide ploegen alles mogelijk in deze play-off 1 op weg naar de landstitel. Standard behield wel een punt voorsprong op RSC Anderlecht.

Noemie Gelders, hier met Ludmila Matavkova in de buurt, lukte twee belangrijke doelpunten voor Standard thuis tegen RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / Mickael Marquet

En de vrouwelijke Rouches hebben ook nog een punt voorsprong op OHL Women dat slechts met een doelpunt verschil won thuis tegen Club YLA. OHL Women domineerde en kreeg kansen tegen de toekomstige opponent in de Belgische bekerfinale maar Jorijn Covent of de paal bij een poging van Nikée van Dijk stonden in de weg. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam er pas nadat Dilja Yr Zomers een voorzet van Aurélie Reynders tegen de lat kopte en Jeslynn Kuijpers na een sterke balcontrole in de rebound via de lat kon scoren (1-0, 65ste minuut). Ook nog het vermeldenswaard is de knappe redding van Faye Lammertijn bij een schot van Sterre Gielen in het begin van de tweede helft!

Nikée van Dijk, hier in duel met Lyndsey Van Belle (links) en Caitlin Lievens (midden) en allebei van Club YLA, trapte voor OHL tegen de paal! Sportpix.be / Stijn Audooren

In Oostakker moest je op tijd zijn want al na twee minuten stonden de bezoekers, die nog niet gescoord hadden in deze play-off 1, op voorsprong nadat Riet Maes een diepe bal van Thirsa De Meester slecht wegwerkte en Pia Bosmans met rechts de bal in een open doel kon trappen (0-1, 2de minuut). KAA Gent Ladies kreeg nadien de betere kansen maar het Genkse sluitstuk Maren van Wijngaarden zorgde voor puik keeperswerk. Zeven minuten voor het einde van de reguliere speeltijd kwam de thuisploeg langszij toen Fleur Van Daele op aangeven van Nena Retsin kon binnentrappen (1-1, 83ste minuut).

Pia Bosmans, hier in duel met Alixe Bosteels van KAA Gent Ladies, lukte het eerste doelpunt in play-off 1 van KRC Genk Ladies. Het was meteen ook goed voor een punt! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 4de speeldag in play-off 1:

Dinsdagavond gespeeld:

Standard – RSC Anderlecht 2-2 (rust: 0-1);

Doelpunten: 41′ Sarah Wijnants 0-1, 61′ Sarah Wijnants 0-2, 78′ Noémie Gelders 1-2, 90′ + 2′ Noémie Gelders 2-2.

Bekijk een samenvatting met dank aan Christophe Evrard / RSC Anderlecht TV en DAZN/Eleven Sports:

OHL Women – Club YLA 1-0 (rust: 0-0);

Doelpunt: 65′ Jeslynn Kuijpers 1-0.

KAA Gent Ladies – KRC Genk Ladies 1-1 (rust: 0-1);

Doelpunten: 2′ Pia Bosmans 0-1, 83′ Fleur Van Daele 1-1.

Bekijk een samenvatting met dank aan KAA Gent TV:

Bekijk een samenvatting van alle duels in Play-Off 1 met dank aan DAZN/Eleven Sports:

**Dit is de stand na de vierde speeldag in play-off 1:

Standard 4-32 (11-4);

RSC Anderlecht 4-31 (14-2);

OHL Women 4-31 (13-5);

KAA Gent Ladies 4-19 (6-8);

Club YLA 4-16 (2-12);

KRC Genk Ladies 4-16 (1-16);

De topschutters in play-off 1 zijn:

6 goals:

Dilja Yr Zomers (OHL Women);

Dilja Yr Zomers, hier tijdens een opwarming, blijft de topscorer in play-off 1 van de Women’s Lotto Super League! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

5 goals:

Niemand;

4 goals:

Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Noémie Gelders (Standard);

3 goals:

Mariam Abdulai Toloba (Standard)

2 goals:

Nikée van Dijk (OHL Women), Esther Buabadi (RSC Anderlecht),  Sakina Ouzraoui Diki (RSC Anderlecht), Marie Detruyer (OHL Women), Nia Elyn (KAA Gent Ladies), Amber Barrett (Standard), Lore Jacobs (RSC Anderlecht).

1 goal:

Laura Deloose (RSC Anderlecht), Stefania Vatafu (RSC Anderlecht),, Sari Kees (OHL Women) Zoe Van Eynde (Standard), Amélie Delabre (RSC Anderlecht), Saar Janssen (OHL Women), Sejde Abrahamsson (Club YLA), Davinia Vanmechelen (Club YLA), Amber Maximus (KAA Gent Ladies), Nena Retsin (KAA Gent Ladies), Pia Bosmans (KRC Genk Ladies), Jeslynn Kuijpers (OHL Women), Fleur Van Daele (KAA Gent Ladies).

Owogoals

Luna Vanhoudt (KRC Genk Ladies) voor RSC Anderlecht, Julie Biesmans (OHL Women) voor KAA Gent Ladies), Febe Vanhaecke (Club YLA) voor Standard. 

***Programma vijfde speeldag play-off 1:

Vrijdag 19 april 2024:

KAA Gent Ladies – RSC Anderlecht (20u30);

Zaterdag 20 april 2024:

KRC Genk Ladies – Club YLA (13u30);

Standard – OHL Women (19u);

***Programma vierde speeldag play-off 2:

Vrijdag 19 april 2024:

Sporting de Charleroi – SV Zulte Waregem (20u);

FWS Woluwe – KV Mechelen (20u30);

Foto’s van alle wedstrijden uit de Women’s Lotto Super League kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share