Share

Belgian Red Flame Tessa Wullaert is ongetwijfeld de mediafiguur van de jaarwisseling van het Belgische vrouwenvoetbal. De 23-jarige speelster van VfL Wolfsburg, die nieuwjaar in België vierde, kwam je de voorbije dagen in tal van kranten en magazines tegen en dat is ook op deze donderdag 5 januari 2017 het geval.

In de Editie Westhoek van Het Laatste Nieuws staat er in Westhoek Sport op pagina 39 een uitgebreid interview van collega Steve Dinneweth met de winnares van de allereerste editie van Sparkle in 2015 in Oostende. Daarin staat te lezen dat ze zich voorbereidt op een druk jaar en dat de Belgian Red Flames niet kansloos zijn op het toekomende EK. Een zomervakantie zal er niet in zitten dit jaar maar als dat voor een EK is heeft ze dat er graag voor over. Verder spreekt ze de wens uit voor een verlengd verblijf bij haar huidige club VfL Wolfsburg omdat ze zich daar momenteel super voelt.

Tessa Wullaert werd ook door Sportmagazine.Knack.be genomed bij de ‘Vijf jonge talenten die het gaan maken in 2017’ naast Matthias Verreth (voetbal), Kim Mestdagh (basketbal), Retin Obasohan (basketbal) en Tiesj Benoot (wielrennen), die een herkansing krijgt.

Ook de Krant van West-Vlaanderen (KW.be) keek voor nieuwjaar in de glazen bol en zo gaf Dries Bernaert, een de elf sportredacteurs, een opmerkelijk antwoord op de vraag ‘Wat brengt 2017’? Hij voorspelt in zijn vooruitblik het volgende: ‘Deze zomer nemen onze Red Flames voor het eerst deel aan het EK en dat zal niet onopgemerkt voorbijgaan. België stoot vlot door in de poule. Absolute uitblinker wordt natuurlijk Tessa Wullaert uit Sint-Baafs-Vijve. De spits van VfL Wolfsburg had in de kwalificatieronde met 4 goals en 9 assists al een voet in bijna de helft van de gemaakte doelpunten en zal zich op het EK kronen tot topschutter. Onze nationale damesvoetbalploeg verrast intussen vriend en vijand en mag zelfs de finale spelen in een uitverkocht De Grolsch Veste.”

Last but not least is de winnares van de Duitse beker 2016 nu zaterdag 7 januari 2017 voor haar terugkeer naar Duitsland special guest in Ingelmunster bij Vendi (Bruggestraat 337, 8770 Ingelmunster). De deuren voor ‘Vendi on Fire’ gaan daar open om 21 uur, de inkom is gratis en de DJ is Brains Off! Het is ook het moment voor een foto of een ‘meet en greet’ met Tessa!

Bekijk het meest recente interview met Tessa Wullaert van Vrouwenteam TV:

Bekijk ook de video rond het jaar 2016 van de Belgian Red Flames met dank aan Proximus en de KBVB:

PS: Bij dit laatste wel nog meegeven dat België zich plaatste voor het EK dankzij de verrassende winst van Portugal tegen Finland op vrijdag 16 september 2016!

Lees ook nog hierover via:
Vrouwenteam.be

Lees over De vijf jonge talenten die het gaan maken in 2017:

Sportmagazine.knack.be

Lees ook nog rond Tessa Wullaert:

Vrouwenteam.be

Voor meer over de meet en greet met Tessa Wullaert:

Vendi – Events

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share