Share

Het vrouwenvoetbal bij RAAL La Louvière zit in de lift. De club is onder leiding van coach Barbara Carlisi in de voorbije drie seizoenen twee keer kampioen geworden in de provinciale reeksen. Eerst gebeurde dat in het seizoen 2021/22 in de tweede provinciale Henegouwen en na een tweede plaats vorig seizoen nu met een jaar uitstel in deze campagne 2023/24 in de eerste provinciale Henegouwen. Ondanks het vertrek van de coach naar concurrent Ren. AEC Mons waar ze de vrouwelijke jeugdacademie gaat leiden heeft RAAL La Louvière grootse plannen zoals maandagavond 22 april 2024 aan het licht kwam in het programma ‘La Tribune’ van RTBF Sports!

Barbara Carlisi was de voorbije 3 seizoenen de coach van het vrouwenteam van RAAL La Louvière! Foto – (c) RAAL La Louvière

 

RAAL La Louvière werd het voorbije weekend kampioen in de Eerste Nationale bij de mannen (de vroegere derde klasse) na een 3-1-overwinning thuis tegen het beloftenteam van KAA Gent. Na die titel en de bijhorende promotie naar de Challenger Pro League kwam Salvatore Curaba, de eigenaar en voorzitter van de club, samen met de Argentijn Nicolás Frutos, ex-spits van RSC Anderlecht die sportief directeur is bij de Wolven en wel vaker te gast is in het programma, afgezakt naar de studio’s aan de Reyerslaan in Brussel om een woordje uitleg te geven bij het succes. Salvatore Curaba is overigens een ex-voetballer die in de jaren tachtig voor Sporting de Charleroi uitkwam en later koos om een carrière uit te bouwen in de IT-wereld. De voorbije jaren werd hij genoemd als manager van het jaar met zijn zaak Easi dat meerdere keren werd gekozen als beste werkplaats in België en best geleid bedrijf van het land!

De man heeft een duidelijke visie en veel ambitie want hij wil met het nieuwe RAAL La Louvière (de club die voortkomt uit Racing Charleroi-Couillet Fleurus en die hij in 2017 overnam en terug naar La Louvière bracht in de derde klasse Amateurs) met ook het nieuwe stadion dat er komt helemaal naar de Belgische top niet alleen in het mannenvoetbal (hij wil binnen enkele jaren zowat om de drie à vier jaar meedoen in play-off 1 op het hoogste niveau) maar nog straffer en belangrijker ook in het vrouwenvoetbal! Hij gaf aan dat hij wat dat betreft elk jaar met zijn vrouwenteam Europa in wil en dat hij bereid is om daarin te investeren. Hij wil het vrouwenvoetbal een goeie omkadering geven en de speelsters vanaf dat ze in de eerste klasse spelen professionele contracten geven zodat ze ook van het voetbal kunnen leven. Of dat lukt of niet dat weet hij niet maar hij durft te dromen omdat hij ook denkt dat hij zijn club veel eerder in het vrouwenvoetbal in de schijnwerpers zal kunnen zetten dan zijn mannenteam!

Voorzitter en eigenaar Salvatore Curaba, hier vorige zaterdag toen RAAL La Louvière kampioen werd in de eerste nationale bij de mannen! Foto – (c) RAAL La Louvière

Wordt Salvatore Curaba de Belgische Jean-Michel Aulas (Lyon) of treedt hij in de voetsporen van Roland Duchâtelet (Standard)? Alles kan in het voetbal maar het echte antwoord krijgen we ongetwijfeld in de komende jaren!

De kampioen won afgelopen zondag 21 april 2024 met 6-0 de laatste competiitewedstrijd van het seizoen tegen Stade Mouscronnois! Foto – (c) Fb RAAL Women

U kan de uitzending van ‘La Tribune RTBF Sports’ hier bekijken en Salvatore Curaba aan het woord horen vanaf 47.55:

Auvio – RTBF.be – La Tribune

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Het beloftenteam van RAAL Women promoveert als tweede in de tweede provinciale Henegouwen na 1-8-winst bij UE Estinnoise! Foto – (c) Fb RAAL Women

PS: Eerder in het programma kan U ook nog luisteren naar een dossier over het vrouwenvoetbal met ex-Belgian Red Flame Cécile De Gernier en journaliste Audrey Vanbrabant die in het magazine Axelle samen met Thomas Depicker een artikel schreef met als titel ‘Footeuses de Trouble’.

Lees hierover via:

Website Axelle Magazine

Kijk hoe RAAL La Louvière de topaffiche in de tweede provinciale Henegouwen won in het seizoen 2021/22 dankzij Vrouwenteam TV:

 

 

Share