Share

Op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 april 2024 stonden er volledige speeldagen op het programma in de eerste klasse en de Interprovinciale reeks ACFF terwijl in de Women’s Lotto Super League play-off 1 en play-off 2 hun vervolg kenden. U kan hieronder alle resultaten bekijken.

***Eerste klasse – 29ste speeldag:

SV Zulte Waregem B – KVC Westerlo Ladies 0-9;

Bekijk nog meer foto’ s via:

Website KVC Westerlo Ladies

Standard B – KRC Genk Ladies B 2-1;

FW Diksmuide Merkem – Ren. AEC Mons Ladies 3-1;

Bekijk een samenvatting met dank aan Siebe Cambier en FWDM:

FC Alken – SC Eendracht Aalst Ladies 2-3;

KAA Gent Ladies B – OH Leuven B 1-1;

Club Brugge B – RSC Anderlecht B 4-0;

KVK Tienen – VC Moldavo 2-5;

VC Moldavo maakte een einde aan de ongeslagen reeks van KVK Tienen! Foto – (c) VC Moldavo

RFC de Liège – ASE De Chastre 2-0;

KVC Westerlo Ladies heeft als kampioen ondertussen al 79 punten uit 29 wedstrijden. SC Eendracht Aalst Ladies is nu zeker van de tweede plaats met 66 punten uit 29 duels. VC Moldavo maakte een einde aan de ongeslagen reeks van KVK Tienen en heeft als derde 61 punten uit 29 wedstrijden. Onderaan heeft FC Alken als 13de met 30 punten uit 29 wedstrijden (*), RFC de Liège is 14de met 28 punten uit 29 duels en Ren. AEC Mons Ladies is 15de met 26 punten uit 29 wedstrijden. ASE De Chastre is 16de en laatste zonder punten uit 29 duels.

Er degraderen 3 clubs uit de eerste klasse en dat zijn nu al zeker Ren. AEC Mons Ladies en ASE De Chastre! De ploeg die op de 13de plaats het seizoen afsluit speelt nog een eindronde voor het behoud. Op de slotdag op zaterdag 4 mei 2024 ontvangt Ren. AEC Mons Ladies nog RFC de Liège terwijl FC Alken op bezoek gaat bij het beloftenteam van KRC Genk Ladies!

***Interprovinciale ACFF – 22ste speeldag:

Alles gespeeld op zaterdag:

FC Irlande Auderghem – FWS Woluwe B 2-5;

RUS Sainte Ode – RFC de Liège B 2-2;

Ren. AEC Mons Ladies B – RCS Andennais 3-0;

Het beloftenteam van Ren. AEC Mons Ladies sloot het seizoen af met een overwinning! Foto – (c) Fb Les Ladies du RAEC Mons

Sporting de Charleroi B – R. Union SG 0-0;

RUS Loyers – CS Pays Vert Ostiches-Ath 5-1;

Standard C – Sibret 2-4;

Het beloftenteam van FWS Woluwe is de eerste kampioen in de Interprovinciale reeks ACFF! Foto – (c) FWS Woluwe

Dit is de eindstand in deze reeks na 22 speeldagen:

1. FWS Woluwe B 58 punten (kampioen), 2. RUS Loyers 56 punten; 3. Sibret 50 punten, 4. RFC de Liège B 35 punten, 5. Standard C 34 punten, 6. R. Union SG 30 punten, 7. Sporting de Charleroi B 29 punten, 8. CS Pays Vert Ostiches-Ath 28 punten, 9. FC Irlande Auderghem 25 punten, 10. RCS Andennais 21 punten, 11. Ren. AEC Mons Ladies B 13 punten, RUS Sainte Ode 3 punten.

RUS Sainte Ode won dit seizoen geen enkele competitiewedstrijd! Dat lukte ook ASE De Chastre niet in de eerste klasse!

***Women’s Lotto Super League – Play-Off 1 – 6de speeldag:

Vrijdagavond gespeeld:

KRC Genk Ladies – KAA Gent Ladies 1-2;

Bekijk een samenvatting dankzij KAA Gent TV:

Zaterdag gespeeld:

RSC Anderlecht – Standard 0-0;

Bekijk een samenvatting met dank aan Christophe Evrard / RSC Anderlecht TV en DAZN/Eleven Sports:

Club YLA – OHL Women 3-3;

Bekijk een samenvatting dankzij Club Brugge TV:

Bekijk een samenvatting dankzij OH Leuven TV:

RSC Anderlecht blijft leider in play-off 1 met nu 35 punten uit 6 duels en een beter doelsaldo (+15 tegenover +11) dan OHL Women dat ook 35 punten uit 6 wedstrijden telt. Standard heeft op de derde plaats met 33 punten uit 5 duels. KAA Gent Ladies blijft vierde met 22 punten uit 6 duels. Club YLA heeft op de 5de plaats 18 punten uit 6 duels, KRC Genk Ladies staat 6de met 17 punten uit 6 wedstrijden.

***Women’s Lotto Super League – Play-Off 2 – 4de speeldag:

Vrijdagavond gespeeld:

Sporting de Charleroi – KV Mechelen 1-3;

Anna Szostak aan de bal voor Sporting de Charleroi in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen KV Mechelen! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Zaterdag gespeeld:

SV Zulte Waregem – FWS Woluwe 0-1;

FWS Woluwe is de nieuwe leider in play-off 2 met nu 13 punten uit 5 wedstrijden. Het is leider want het heeft 3 keer gewonnen in deze play-offs. Sporting de Charleroi, dat ook 13 punten uit 5 duels telt heeft slechts 2 keer gewonnen in deze play-offs. SV Zulte Waregem volgt nu op de derde plaats met 12 punten uit 5 duels. KV Mechelen heeft als vierde 11 punten uit 5 duels.

Daphne Wertbrouck aan de bal voor FWS Woluwe. Rose Adewusi van SV Zulte-Waregem volgt van nabij! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Op de slotdag ontvangt FWS Woluwe – Sporting de Charleroi op vrijdag 4 mei 2024 terwijl KV Mechelen pas op zaterdag 5 mei 2024 thuis mag afsluiten met een wedstrijd tegen SV Zulte Waregem.

*** Nog meegeven dat de finale in de UEFA Women’s Champions League tussen titelverdediger FC Barcelona en achtvoudig winnaar Olympique Lyonnais zal gaan. FC Barcelona won zaterdag op Stamford Bridge met 0-2 nadat het de heenwedstrijd thuis verloor met 0-1. Olympique Lyonnais won zondag in het Parc des Princes met 1-2 op bezoek bij Paris Saint-Germain nadat het eerder ook al de heenwedstrijd op eigen veld met 3-2 won. De finale gaat door in Bilbao op zaterdag 25 mei 2024!

Foto’s van alle wedstrijden uit de Women’s Lotto Super League kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

Share