Share

Op de zesde speeldag van play-off 1 stond op zaterdag 27 april 2024 de vrouwelijke classico tussen RSC Anderlecht en Standard geprogrammeerd maar ook de affiche van de finale van de Beker van BelgIë tussen Club YLA en OHL Women. De aftrap werd echter al op vrijdagavond 26 april 2024 gegeven met het duel in Genk tussen KRC Genk Ladies en KAA Gent Ladies.

Amber Maximus zette met een vroege goal KAA Gent Ladies op weg naar een tweede overwinning in play-off 1! Foto – (c) Sportpix.be / Maarten Straetemans

Daar in Limburg stonden de vrouwelijke Buffalo’s al vroeg op een dubbele voorsprong dankzij twee assists van Karlijn Helsen en doelpunten van eerst Amber Maximus (0-1) en vervolgens Alixe Bosteels (0-2). In de eerste helft vergat KAA Gent Ladies verder uit te lopen. Net na de rust bleef Tess Lameir achter de bal gaan die Nia Elyn buiten wou laten lopen. Ze drong zo fel aan dat ze uiteindelijk ook kon terugleggen op Pia Bosmans die ervan gebruik maakte om de aansluitingstreffer te scoren (1-2). KRC Genk wilde meer en het ging er ook voor maar verder dan een kopbal op de lat van Charlotte Tison na een hoekschop van Luna Vanzeir en waarbij in de herneming Tess Lameir Riet Maes op haar weg vond kwam het niet meer.

Ondanks de vele zieken peppen Sakina Ouzraoui Diki en RSC Anderlecht zich op voor de classico tegen Standard! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Zaterdagnamiddag begon met het duel tussen RSC Anderlecht en Standard aan de Olympische Dreef in Anderlecht. De thuisploeg werd in de nacht van vrijdag op zaterdag geteisterd door een darmvirus wat er voor zorgde dat trainer Dave Mattheus uiteindelijk flink wat andere keuzes moest maken in zijn basiselftal dan voorzien. Noch de KBVB, noch rechtstreekse concurrenten voor de titel OHL Women of Standard hadden immers oren naar een eventueel uitstel van de wedstrijd vanwege de vele zieken bij vrouwelijk paars-wit. Het werd uiteindelijk een gesloten topaffiche met weinig of geen kansen. Pas in het slot van de wedstrijd kwam er bij een hoekschop vanop links van Mariam Abdulai Toloba echt doelgevaar maar Aude Waldbillig kon de bal van onder de lat wegtikken (84ste minuut) en even later deed ze dat opnieuw toen Mariam Abdulai Tolobo het met een vrije trap met rechts van heel ver probeerde (88ste minuut). Tussen deze twee fases in had de jonge doelvrouw van Anderlecht ook nog een kans poging van dichtbij van Zoe Van Eynde uit haar doel gehouden. Het bleef 0-0 zodat OHL Women in principe later op de namiddag alleen naar de leiding kon springen als het won op bezoek bij Club YLA.

Aude Waldbillig, die hier nog het veld opstapt, zou op het einde van de topaffiche tegen Standard nog heel belangrijk zijn! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Maar in Aalter was het Club YLA dat met een felle start uitpakte en binnen de zes minuten al met 2-0 op voorsprong stond dankzij een dubbel van Angel Kerkhove (3de en 6de minuut). In het vervolg van de eerste helft hadden de bezoekers pech toen eerst Nikée van Dijk en later Valesca Ampoorter allebei met hun pogingen de doelpaal troffen. In de tweede helft kwam OHL dan toch terug met eerst een doelpunt van Dilja Yr Zomers op aangeven van Marie Detruyer (2-1), vervolgens een goal van Nikée van Dijk opnieuw op aangeven van de Leuvense nummer acht (2-2) en tenslotte een knappe volley met rechts in de zestien van Jeslynn Kuijpers nadat Dilja Yr Zomers een voorzet van Nikée van Dijk gepast in haar voeten kopte (2-3). In net iets minder dan een kwartier ging het dus van een 2-0 achterstand naar een 2-3 voorsprong. Valesca Ampoorter had dan na 72 minuten de wedstrijd definitief kunnen beslissen maar na een doorgekopte hoekschop vanop links trapte ze van dichtbij iets te wild over het Brugse doel (72ste minuut). Aan de overkant mikte Club YLA wel nog eens raak. Rania Boutiebi gaf de bal voor vanop links, via het hoofd van Sari Kees en de bil van Saar Janssen sprong de bal voor de voeten van Celien Guns die niet aarzelde en meteen binnentrapte (3-3). Club YLA boekte voor de tweede keer een gelijkspel in play-off 1, OHL Women liet 2 misschien wel kostbare punten liggen net voor de bekerfinale van woensdag 1 mei 2024 in eigen huis tegen datzelfde vrouwelijk blauw-zwart.

Celien Guns zorgde met haar gelijkmaker nog voor een punt voor Club YLA en extra motivatie op weg naar de bekerfinale! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 6de speeldag in play-off 1:

Vrijdagavond gespeeld:

KRC Genk Ladies – KAA Gent Ladies 1-2 (rust: 0-2);

Doelpunten: 6′ Amber Maximus 0-1, 8′ Alixe Bosteels 0-2, 53′ Pia Bosmans 1-2.

Rode kaart: 90′ Romy Camps (KRC Genk Ladies) (na 2 gele kaarten).

Bekijk een samenvatting dankzij KAA Gent TV:

Zaterdag gespeeld:

RSC Anderlecht – Standard 0-0 (rust: 0-0);

Doelpunten: geen.

Bekijk een samenvatting met dank aan Christophe Evrard / RSC Anderlecht TV en DAZN/Eleven Sports:

Club YLA – OHL Women 3-3 (rust: 2-0);

Doelpunten: 3′ Angel Kerkhove 1-0, 6′ Angel Kerkhove 2-0, 51′ Dilja Yr Zomers 2-1, 57′ Nikée van Dijk 2-2, 65′ Jeslynn Kuijpers 2-3, 78′ Celien Guns 3-3,  

Bekijk een samenvatting dankzij Club Brugge TV:

Bekijk een samenvatting dankzij OH Leuven TV:

Bekijk een samenvatting van alle duels in Play-Off 1 met dank aan DAZN/Eleven Sports:

***Dit is de stand na de zesde speeldag in play-off 1:

RSC Anderlecht 6-35 (17-2);

OHL Women 6-35 (19-8);

Standard 6-33 (11-7);

KAA Gent Ladies 6-22 (8-12);

Club YLA 6-18 (6-16);

KRC Genk Ladies 6-17 (3-19);

De topschutters in play-off 1 zijn:

7 goals:

Dilja Yr Zomers (OHL Women);

Dilja Yr Zomers van OHL Women is nog altijd de topschutter in de play-offs van de Women’s Lotto Super League! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

5 goals:

Sarah Wijnants (RSC Anderlecht);

4 goals:

Noémie Gelders (Standard),  Nikée van Dijk (OHL Women);

3 goals:

Mariam Abdulai Toloba (Standard), Amélie Delabre (RSC Anderlecht), Jeslynn Kuijpers (OHL Women);

2 goals:

Esther Buabadi (RSC Anderlecht),  Sakina Ouzraoui Diki (RSC Anderlecht), Marie Detruyer (OHL Women), Nia Elyn (KAA Gent Ladies), Amber Barrett (Standard), Lore Jacobs (RSC Anderlecht), Amber Maximus (KAA Gent Ladies), Pia Bosmans (KRC Genk Ladies), Angel Kerkhove (Club YLA).

Angel Kerkhove lukte haar eerste goals voor Club YLA in play-off 1! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

1 goal:

Laura Deloose (RSC Anderlecht), Stefania Vatafu (RSC Anderlecht),, Sari Kees (OHL Women) Zoe Van Eynde (Standard), Saar Janssen (OHL Women), Sejde Abrahamsson (Club YLA), Davinia Vanmechelen (Club YLA), Nena Retsin (KAA Gent Ladies), , Fleur Van Daele (KAA Gent Ladies), Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies), Sterre Gielen (Club YLA), Zenia Mertens (OHL Women), Celien Guns (Club YLA), Alixe Bosteels (KAA Gent Ladies).

Owogoals

Luna Vanhoudt (KRC Genk Ladies) voor RSC Anderlecht, Julie Biesmans (OHL Women) voor KAA Gent Ladies), Febe Vanhaecke (Club YLA) voor Standard.

***Programma zevende speeldag play-off 1:

Op zaterdag 4 mei 2024:

OHL Women – RSC Anderlecht (13u30);

KAA Gent Ladies – Club YLA (13u30);

Standard – KRC Genk Ladies (19u);

***Programma achtste speeldag play-off 1:

Op zaterdag 11 mei 2024:

OHL Women – Standard (13u30);

Club YLA – KRC Genk (16u15);

RSC Anderlecht – KAA Gent Ladies (18u30);

***Programma negende speeldag play-off 1:

Op vrijdag 17 mei 2024:

KRC Genk Ladies – OHL Women (20u);

KAA Gent Ladies – Standard (20u30);

Op zaterdag 18 mei 2024:

Club YLA – RSC Anderlecht (16u15);

***Programma tiende speeldag play-off 1:

Op zaterdag 25 mei 2024:

OHL Women – KAA Gent Ladies (13u30);

Standard – Club YLA (13u30);

RSC Anderlecht – KRC Genk Ladies (13u30);

Foto’s van alle wedstrijden uit de Women’s Lotto Super League kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

Share