Share

Op vrijdag 26 en zaterdag 27 april 2024 stond de vijfde speeldag in play-off 2 op het programma. Leider Sporting de Charleroi, dat nog niet verloor in deze nacompetitie ontving in Marcinelle dit keer KV Mechelen, SV Zulte Waregem, dat nog niet won in deze eindronde, mocht het thuis opnemen tegen FWS Woluwe.

Anna Szostak van Sporting de Charleroi aan de bal in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen van de vrouwelijke Zebra’s in Marcinelle! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Sporting de Charleroi kon thuis tegen KV Mechelen een flinke stap zetten richting de eindoverwinning in play-off 2 maar het was KV Mechelen dat bij de laatste uitwedstrijd op het hoogste niveau nog voor een verrassende overwinning zorgde. Daisy Baudewijns scoorde iets over halfweg het openingsdoelpunt voor de bezoekers (0-1). In de tweede helft zorgden goals van Siska Demoulin (0-2) en Sirine Bouharat (0-3) voor de driepunter. In het slot kon de ingevallen Mathilde Bernard nog het eerreddend doelpunt scoren voor de vrouwelijke Zebra’s.

De ploegfoto van SV Zulte Waregem op zaterdag 27 april 2024 voor de thuiswedstrijd tegen Sporting de Charleroi! Volgend seizoen zullen er hier veel andere gezichten te zien zijn! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

SV Zulte Waregem kon op zaterdag profiteren van het thuisverlies van Sporting de Charleroi om een eerste overwinning te boeken en wie weet de leidersplaats in play-off 2 over te nemen. Maar met flink wat speelsters die afscheid namen van de club werd het uiteindelijk geen feestje op het scorebord. Het bleef lang 0-0 en helemaal op het einde was het Lies Bongaerts die het enige doelpunt van de wedstrijd voor de bezoekers lukte. FWS Woluwe won dus met 0-1 en kan op vrijdag 3 mei 2024 thuis tegen Sporting de Charleroi nu plots zelfs de eindoverwinning veroveren in play-off 2!

Nicky Van den Abbeele gaat na het doelpunt in discussie met scheidsrechter Christophe Carrein. Het leidde uiteindelijk tot een gele kaart voor de speelster van SV Zulte Waregem! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

***Doelpuntenmakers Women’s Lotto Super League – Play-Off 2 – 5de speeldag:

Vrijdagavond gespeeld:

Sporting de Charleroi – KV Mechelen 1-3 (rust: 0-1);

Doelpunten: 24′ Daisy Baudewijns 0-1, 57′ Siska Demoulin 0-2, 78′ Sirine Bouharat 0-3, 88′ Mathilde Bernard 1-3.

Zaterdag gespeeld:

SV Zulte Waregem – FWS Woluwe 0-1 (rust: 0-0);

Doelpunt: 90′ Lies Bongaerts 0-1.

***Dit is de stand na de vijfde speeldag in play-off 2:

1. FWS Woluwe 5-13 (5-6) (3+);

2. Sporting de Charleroi 5-13 (6-6) (2+);

3. SV Zulte Waregem 5-12 (3-5) (0+);

4. KV Mechelen 5-11 (8-5) (2+);

De topschutters in play-off 2 zijn:

2 goals:

Aster Janssens (KV Mechelen), Lisa Lefere (SV Zulte Waregem), Lies Bongaerts (FWS Woluwe);

Lies Bongaerts lukte het winnende doelpunt voor FWS Woluwe op bezoek bij SV Zulte Waregem en is nu mede topscorer in play-off 2! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

1 goal:

Romane Jadoulle (Sporting de Charleroi), Céline Verdonck (FWS Woluwe), Francesca Lueya (Sporting de Charleroi), Lisa Vanhentenrijk (KV Mechelen), Lisa Lefere (SV Zulte Waregem), Lotte Michiels (FWS Woluwe), Charlotte Faity (Sporting de Charleroi), Luisa Blumenthal (SV Zulte Waregem), Anaïs Bey Temsamani (Sporting de Charleroi), Lore Nuyens (KV Mechelen), Ibtissam Bouharat (KV Mechelen), Charlotte Catinus (Sporting de Charleroi),, Ambre De Meester (FWS Woluwe), Daisy Baudewijns (KV Mechelen), Siska Demoulin (KV Mechelen), Sirine Bouharat (KV Mechelen), Mathilde Bernard (Sporting de Charleroi);

***Programma Women’s Lotto Super League – Play-Off 2 – 6de speeldag:

Vrijdag 3 mei 2024:

FWS Woluwe – Sporting de Charleroi (20u30);

Zaterdag 4 mei 2024:

KV Mechelen – SV Zulte Waregem (19u in Kontich);

Foto’s van alle wedstrijden uit de Women’s Lotto Super League kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share