Share

Op dinsdagavond 7 mei 2024 heeft de FIFA het evaluatierapport rond de twee nog overgebleven kandidaten voor de organisatie van het WK Vrouwenvoetbal 2027 gepubliceerd. Daarbij kreeg het bid van Brazilië een betere beoordeling dan het Breaking New Ground-bid.

Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Nog niet zo lang geleden kregen zowel België, Nederland, Duitsland als Brazilië naar aanleiding van hun kandidatuur voor dat WK Vrouwenvoetbal in 2027 het bezoek van officiële delegaties van de FIFA om een en ander ter plaatse te komen bekijken en evalueren. Daaruit kwam het ‘FIFA Women’s World Cup 2027 Bid Evaluation Report’ voort waarin Brazilië het uiteindelijk beter doet dan het trio België Nederland Duitsland. Van de 5 mogelijk te behalen punten kreeg het Braziliaanse bid er 4. Het Breaking New Ground-bid moet zich tevreden stellen met 3,7 punten op 5.

Beide bids voldoen volgens de FIFA aan de minimumeisen om het WK Vrouwenvoetbal 2027 te organiseren. Algemeen bekeken zijn er zelfs weinig verschillen behalve dan misschien het verschil in klimaat. De infrastructuur is in België, Nederland en Duitsland beter dan in Brazilië waar er nog zal moeten geïnvesteerd worden. Anderzijds is er wat het Breaking New Ground-bid betreft uiteraard een probleem dat het tornooi in drie verschillende landen zou plaatsvinden. Dat zou voor juridische moeilijkheden kunnen zorgen zowel op inhoudelijk operationeel vlak als op financieel vlak en dus is er wat dat betreft een hoge risicoscore gegeven over het juridisch contractueel raamwerk.

Het evaluatierapport is een cijfer en kan eventueel richtinggevend zijn maar of het effectief ook de stemming kan of gaat beïnvloeden valt moeilijk in te schatten. Hoe dan ook het is pas op vrijdag 17 mei 2024 dat er op het FIFA-congres in Bangkok zal gestemd worden over wie dan wel het WK Vrouwenvoetbal 2027 zal mogen organiseren. Het wordt uitkijken of Breaking New Ground het kan halen tegen Brazilië.

Bekijk meer hierover via:

Website FIFA.com – WK 2027

Lees het volledige ‘FIFA Women’s World Cup 2027 Bid Evaluation Report’ via:

FIFA – Evaluatierapport WK Vrouwenvoetbal 2027

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

Share