Share

Pierre François, de CEO van de Pro League, laat op deze zaterdag 7 januari 2017 in Sportwereld/Het Nieuwsblad weten dat hij wel oren heeft naar het voorstel van Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets en van Europees Parlementslid Ivo Belet (beiden CD&V).

Pierre François, die het vrouwenvoetbal een beetje kent van toen hij nog bij Standard (ook 19-voudig Belgisch landskampioen in deze tak van sport) aan het werk was als algemeen directeur van 2003 tot en met 2012, zegt dat er op dit moment te weinig goede ploegen zijn in ons land. Daardoor wordt het steeds moeilijker om speelsters op te leiden voor de nationale ploeg. Daarom heb ik een eerste ontwerp voorgelegd aan de Raad van Bestuur van de Pro League. De bedoeling is om de vrouwenploegen in betere omstandigheden te kunnen laten werken, bijvoorbeeld door de trainingsfaciliteiten te verbeteren.”

Verder stelt hij dat ze ook nog op zoek zijn naar sponsors. Maar de Pro League wil ook een deeltje van de tv-gelden afstaan. Of dat tien procent zal zijn? Dat moeten we nog bekijken, zo sluit hij af.

Het vrouwenvoetbal staat dus voor de zoveelse keer op de kalender in België maar als je weet dat er de voorbije jaren zelfs geen plaatsje was voor het Belgische vrouwenvoetbal in de jaarlijkse uitgave van Panini, eveneens een product waar de Pro League bij betrokken is, dan kan men zich de vraag stellen of er nu wel iets concreet zal gebeuren of dat op dit moment een aantal mensen gewoon even op de hype van een eerste succes van de Belgian Red Flames aan het meesurfen is. Destijds was er immers ook al een sponsor voor het vrouwenvoetbal maar dat geld kwam echt nooit bij het vrouwenvoetbal terecht en zo zijn er nog wel een aantal frappante voorbeelden op te noemen!

Lees ook nog:
Vrouwenteam.be

Lees over Panini:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share