Share

Alle wedstrijden op de zevende speeldag in play-off 1 van de Women’s Lotto Super League stonden op zaterdag 4 mei 2024 geprogrammeerd. De affiche was uiteraard OH Leuven Women, dat net de finale van de Beker van België verloren had na strafschoppen, tegen titelverdediger RSC Anderlecht. Kersvers bekerwinnaar Club YLA moest even later op de dag op bezoek bij KAA Gent Ladies en Standard, ook nog altijd titelkandidaat, ontving als laatste op Sclessin KRC Genk Ladies.

Sakina Ouzraoui Diki staat klaar om in te vallen en de Banqup Academy te verrassen met de voorzet voor het winnende doelpunt! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

OH Leuven Women herpakte zich op de Banqup Academy aan de Korbeekdamstraat in Oud-Heverlee na de bekernederlaag tegen Club YLA. Het speelde een degelijke wedstrijd tegen titelverdediger en rechtstreeks titelconcurrent RSC Anderlecht. Het zag er lang naar uit dat beide teams elk met een punt naar huis zouden gaan waardoor Standard, mits winst later op de avond, als derde met evenveel punten had kunnen komen te staan. Maar Dave Mattheus haalde in de 89ste minuut Sarah Wijnants en Lore Jacobs naar de kant terwijl respectievelijk Sakina Ouzraoui en Marie Minnaert nog in het veld kwamen om de laatste minuten vol te maken zo leek het. Maar iets meer dan een minuut later zorgde één moment van die beide invallers voor het verschil in deze topaffiche. Sakina Ouzraoui gaf de bal voor vanop links en Marie Minnaert, die de dag nadien jarig was, tikte in het centrum met de bil binnen (0-1, 90ste minuut). RSC Anderlecht mocht met de drie punten naar huis, OH Leuven Women, dat minstens een punt verdiende, kreeg een nieuwe nederlaag te verwerken. Topsport het kan soms keihard zijn!

In de slag om Vlaanderen wordt voor elke bal gestreden hier wordt Emma Van Britsom (KAA Gent Ladies) op de huid gezeten door Jade Heida (links) en Fleur Pauwels (rechts). Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

In KAA Gent Ladies – Club YLA noteerden we een eerste kans voor de bezoekers via Caitlin Lievens maar zij vond iets over halfweg de eerste helft Riet Maes op haar weg (24ste minuut). Daarna trapte Nena Retsin voor de thuisploeg via de paal naast en mikte Amber Maximus op aangeven van Alixe Bosteels met een hakje nipt naast. In de tweede helft mikte Celien Guns eerst met een voorzetschot op de lat maar iets over halfweg de tweede helft zou ze toch scoren op een voorzet vanop links van Rania Boutiebi (0-1, 70ste minuut). Kort daarna verloren de vrouwelijke Buffalo’s Nia Elyn nadat Jade Heida iets te fel om de bal ging (72ste minuut). Helemaal in het slot werd het nog 0-2. Celien Guns ging voor de voorzet van Rania Boutiebi en hinderde daarbij doelvrouw Riet Maes volgens de scheidsrechter niet. Jade Heida kon vervolgens de bal tot bij Angel Kerkhove tikken die met links haar derde doelpunt van dit seizoen in play-off 1 kon aantekenen (0-2, 90ste minuut). Club YLA won inmiddels als Bekerwinnaar van 2024 voor het eerst in deze play-off 1 waardoor het plots weer uitzicht krijgt op de vierde plaats in de eindstand.

Anisa Ademi (Standard) probeert hier Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies) van zich af te schudden! Foto – (c) Sportpix.be / Kristof De Moor

Op Sclessin gaf scheidsrechter Anaik Jacoby al heel vroeg wel een heel makkelijke strafschop aan de vrouwelijke Rouches toen Amber Barrett een tik kreeg van Luna Vanhoudt maar overeind bleef en daarna gewoon kon voorzetten. Amber Barrett trapte het cadeautje met rechts zuiver in de hoek binnen (1-0). Iets over het halfuur scoorde de Ierse spits een tweede keer voor Standard met een mooie draaibal met rechts op aangeven van Mariam Abdulai Toloba en onhoudbaar voor de Genkse doelvrouw (2-0). Even later zorgde Mariam Abdulai Toloba opnieuw voor de assist toen ze een hoekschop vanop rechts naar de tweede paal trapte waar Welma Fon rustig kon binnenkoppen (3-0). Kort voor het uur kopte Sien Vandersanden een vrije trap van Luna Vanzeir tegen de touwen (3-1) maar enkele minuten later kreeg Anisa Ademi de bal vanop rechts aangespeeld van Constance Brackman. Ademi speelde eerst Pia Bosmans uit om vervolgens met links in de verste hoek te scoren (4-1). Aan de andere kant kreeg ook KRC Genk Ladies nog een goedkope strafschop. Charlotte Tison trapte een vrije trap richting Gwen Duijsters. Zij kreeg een lichte duw van Maud Coutereels en ook hier vond de scheidsrechter dit een strafschop. Luna Vanzeir trapte de bal met rechts zuiver hoog in de hoek (4-2). Dankzij deze driepunter mag Standard met twee punten achterstand op RSC Anderlecht nog altijd blijven dromen van de titel vooraleer het op zaterdag 11 mei 2024 op bezoek gaat bij OH Leuven Women!

Amber Barrett doet meestal een koprol alleen nadat ze scoorde nu deed ze het ook samen met Welma Fon na haar goal! Sportpix.be / Kristof De Moor

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 7de speeldag in play-off 1:

Alles gespeeld op zaterdag 4 mei 2024:

OH Leuven Women – RSC Anderlecht 0-1 (rust: 0-0);

Doelpunt: 89′ Marie Minnaert 0-1.

Bekijk een samenvatting met dank aan Christophe Evrard / RSC Anderlecht TV en DAZN/Eleven Sports:

KAA Gent Ladies – Club YLA 0-2 (rust: 0-0);

Doelpunten: 70′ Celien Guns 0-1, 90′ Angel Kerkhove 0-2.

Bekijk een samenvatting dankzij KAA Gent TV:

Bekijk een samenvatting dankzij Club Brugge TV:

Standard – KRC Genk Ladies 4-2 (rust: 3-0);

Doelpunten: 11′ Amber Barrett 1-0 op strafschop, 35′ Amber Barrett 2-0, 39′ Welma Fon 3-0, 58′ Sien Vandersanden 3-1, 65′ Anisa Ademi 4-1, 71′ Luna Vanzeir 4-2 op strafschop.

Bekijk een samenvatting van alle duels in Play-Off 1 met dank aan DAZN/Eleven Sports:

***Dit is de stand na de zevende speeldag in play-off 1:

RSC Anderlecht 7-38 (18-2);

Standard 7-36 (15-9);

OHL Women 7-35 (19-9);

KAA Gent Ladies 7-22 (8-14);

Club YLA 7-21 (8-16);

KRC Genk Ladies 7-17 (5-23);

De topschutters in play-off 1 zijn:

7 goals:

Dilja Yr Zomers (OHL Women);

Dilja Yr Zomers van OHL Women is nog altijd de topschutter in de play-offs van de Women’s Lotto Super League! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

5 goals:

Sarah Wijnants (RSC Anderlecht);

4 goals:

Noémie Gelders (Standard),  Nikée van Dijk (OHL Women), Amber Barrett (Standard);

3 goals:

Mariam Abdulai Toloba (Standard), Amélie Delabre (RSC Anderlecht), Jeslynn Kuijpers (OHL Women), Angel Kerkhove (Club YLA);

2 goals:

Esther Buabadi (RSC Anderlecht),  Sakina Ouzraoui Diki (RSC Anderlecht), Marie Detruyer (OHL Women), Nia Elyn (KAA Gent Ladies), Lore Jacobs (RSC Anderlecht), Amber Maximus (KAA Gent Ladies), Pia Bosmans (KRC Genk Ladies), Celien Guns (Club YLA), Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies);

1 goal:

Laura Deloose (RSC Anderlecht), Stefania Vatafu (RSC Anderlecht),, Sari Kees (OHL Women) Zoe Van Eynde (Standard), Saar Janssen (OHL Women), Sejde Abrahamsson (Club YLA), Davinia Vanmechelen (Club YLA), Nena Retsin (KAA Gent Ladies), , Fleur Van Daele (KAA Gent Ladies), Sterre Gielen (Club YLA), Zenia Mertens (OHL Women), Alixe Bosteels (KAA Gent Ladies), Marie Minnaert (RSC Anderlecht), Welma Fon (Standard) Anisa Ademi (Standard), Luna Vanzeir (KRC Genk Ladies).

Owogoals

Luna Vanhoudt (KRC Genk Ladies) voor RSC Anderlecht, Julie Biesmans (OHL Women) voor KAA Gent Ladies), Febe Vanhaecke (Club YLA) voor Standard.

***Programma achtste speeldag play-off 1:

Op zaterdag 11 mei 2024:

OHL Women – Standard (13u30, Banqup Academy Oud-Heverlee en te zien op Eleven Sports DAZN);

Lees meer over deze wedstrijd via:

Website OH Leuven

Club YLA – KRC Genk (16u15);

RSC Anderlecht – KAA Gent Ladies (18u30);

***Programma negende speeldag play-off 1:

Op vrijdag 17 mei 2024:

KRC Genk Ladies – OHL Women (20u);

KAA Gent Ladies – Standard (20u30);

Op zaterdag 18 mei 2024:

Club YLA – RSC Anderlecht (16u15);

***Programma tiende speeldag play-off 1:

Op zaterdag 25 mei 2024:

OHL Women – KAA Gent Ladies (13u30);

Standard – Club YLA (13u30);

RSC Anderlecht – KRC Genk Ladies (13u30);

Foto’s van alle wedstrijden uit de Women’s Lotto Super League kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share