Share

Het is in België voorlopig nog ondenkbaar dat een vrouwelijke voetballer de Gouden Schoen wint. In Noorwegen kan dat wel en het is Ada Stolsmo Hegerberg voor het tweede jaar op rij gelukt om dit huzarenstukje te bewerkstelligen. De sympathieke Noorse won opnieuw de Gouden Bal en ze kreeg er nog de titel van Sportvrouw van het jaar in Noorwegen bij!

Ada Stolsmo Hegerberg won het voorbije seizoen met haar club Lyon zowel de Franse landstitel, de Franse beker als de UEFA Women’s Champions League waarbij ze in de finale ook scoorde. Ze scoorde in totaal 54 doelpunten in 34 wedstrijden voor Lyon en ze werd uitgeroepen tot Europees speelster van het jaar. Ze was ook topschutter in de Franse D1 Féminine 2015-16 en ze was daar eveneens speelster van het jaar!

Voor het Noorse nationale vrouwenvoetbalteam lukte ze 12 doelpunten in 2016 en ze had zo een ruim aandeel in de kwalificatie van haar land voor het EK waar het een tegenstander is van de Belgian Red Flames op donderdag 20 juli 2017 in Breda.

In een eerste reactie op het podium zei ze: “Wow! Dit is geweldig! Hier voor het tweede jaar op rij staan met de Gouden Bal, ik weet echt niet waar te beginnen. Het was een fantastisch seizoen. Ik kan zeggen dat er veel en hard werk geleverd is en dit is uiteraard een boost! Ik wil iedereen bedanken!”


Voor meer hierover:

Website Noorse Voetbalbond

Luister naar het meest recente interview met Ada Hegerberg:

Voor nog meer over Lyon en de persvoorstelling van nieuwkomers Alex Morgan en Josephine Henning:
Website Olympique Lyonnais

Lees nog meer over Noorwegen:

Vrouwenteam.be

Share