Belgian Red Flames Jana Coryn, Silke Demeyere en Maud Coutereels hebben zich met hun club Lille OSC, de herfstkampioen in de Franse D2 Féminine Groep A, geplaatst voor de volgende ronde in de Franse beker. Rijsel won in de 1/32ste finales thuis tegen Val D’Orge FCF, de herfstkampioen in de andere reeks van de Franse D2 Féminine die dit seizoen in de competitie nog niet verloren had, met 3-0.

Rijsel stond bij de rust in het door mist omgeven Villeneuve d’Ascq al op voorsprong dankzij een doelpunt van Rachel Saïdi net voor het halfuur (1-0, 28ste minuut). Een kwartier voor tijd zorgde Justine Bauduin voor de dubbele voorsprong (2-0, 75ste minuut) waarna Belgian Red Flame Jana Coryn drie minuten voor het einde van het duel tussen de inmiddels favorieten voor de promotie naar de D1 Féminine de eindstand op het bord zette (3-0, 87ste minuut).

Behalve Marseille, het team van Sara Yüceil, dat op zaterdag 7 januari 2017 het enige duel tussen teams van het hoogste niveau verloor tegen Montpellier met Janice Cayman als matchwinnaar, zijn alle clubs uit de D1 Féminine geplaatst voor de 1/16de finales. PSG zorgde voor de score van het weekend door met 0-19 te winnen op bezoek bij Bourges 18, een club uit de Division Honneur, dankzij o.a. 7 goals van de Braziliaanse spits Cristiane!

De loting voor de 1/16de finales is op woensdag 11 januari 2017, de 1/16de finales worden gespeeld in het weekend van 28 en 29 januari 2017. De finale van de Franse beker is voorzien in het weekend van 20 en 21 mei 2017!