Share

Nauwelijks in Frankrijk geland mocht Alex Morgan op zondag 8 januari 2017 nog voor de laatste wedstrijd van de 1/32ste finales tussen Olympique Lyon en Montpellier samen met Wendie Renard, de captain van Lyon en de Franse nationale vrouwenploeg, de loting voor de 1/16de finales van de Franse beker bij de mannen verrichten.

Foto - (c) FFF/CDF

Foto – (c) FFF/CDF

De Franse beker bij de mannen is aan de 100ste editie toe en dit weekend werd in de 1/32ste finales OGC Nice, leider en herftskampioen in de Ligue 1 waar enfant terrible Mario Balotelli speelt, uitgeschakeld door Lorient (2-1). Niet alle wedstrijden waren al gespeeld maar toch vond de loting van de 1/16de finales plaats voor aanvang van het duel Lyon – Montpellier, twee ploegen die ook een sterk vrouwenvoetbalteam hebben, in een van de loges van het Parc OL.

Delphine Cascarino was een van de doelpuntenmakers voor Lyon op bezoek bij ETG Ambilly in de Coupe de France Féminine! Foto - (c) Vrouwenteam.be/Maya Mans

Delphine Cascarino was een van de doelpuntenmakers voor Lyon op bezoek bij ETG Ambilly in de Coupe de France Féminine! Foto – (c) Vrouwenteam.be/Maya Mans

Alex Morgan en Wendie Renard, die allebei niet meespeelden met de UWCL-winnaar eerder op de dag in de 1/32ste finales van de Franse vrouwenbeker op bezoek bij ETG Ambilly (0-8-winst), zorgden voor o.a. volgende duels tussen clubs uit de Ligue 1: Marseille tegen de winnaar van Lyon-Montpellier, Rennes – PSG (Thomas Meunier), Lille OSC – Nantes (waar Sergio Conceiçao tegenwoordig de trainer is van ex-Rode Duivel Guillaume Gillet), Bordeaux – Dijon en Angers – Caen.

Bekijk het volledige resultaat van de loting bij de mannen:
Website Franse Voetbalbond FFF

Lees ook nog over de Franse vrouwenbeker met doelpunten van Belgian Red Flames:

Vrouwenteam.be

PS: ETG Ambilly – Lyon (1/32ste finales Franse vrouwenbeker) eindigde op 0-8 dankzij doelpunten van Delphine Cascarino (0-1, 6de minuut), Corinne Petit (0-2, 11de minuut), Pauline Bremer (0-3, 19de minuut), Claire Lavogez (0-4, 51ste en 0-5, 60ste minuut), Kheira Hamraoui (0-6, 69ste minuut), Delphine Cascarino (0-7, 75ste minuut) en Andrea Norheim (0-8, 77ste minuut).

Share