Share

Op zaterdag 11 mei 2024 stond de achtste speeldag in play-off 1 van de Women’s Lotto Super League op het programma. Het was uitkijken naar de topaffiche tussen OH Leuven Women en Standard om te zien wie er nog mee verder zou doen in de titelstrijd en of RSC Anderlecht eventueel thuis een steek zou laten vallen tegen KAA Gent Ladies. Bekerwinnaar Club YLA en KRC Genk Ladies speelden om eventueel nog hoger te eindigen in het klassement.

De mannen van Standard werden vastgehouden, de vrouwen kregen vrije doorgang om te spelen! Foto – (c) La Tribune / PAD’R

Het duel tussen OH Leuven Women en Standard was uiteraard om naar uit te kijken. De vraag was of OH Leuven Women zich kon herstellen van het verlies in de bekerfinale en de nipte thuisnederlaag tegen RSC Anderlecht. Anderzijds mocht men zich afvragen of Standard wel zou spelen aangezien het mannenteam op vrijdagavond 10 mei 2024 vanwege alle perikelen met eigenaar 777 Partners de eigen fans ertoe aanzette om te verhinderen dat de spelers van de club aan de aftrap kwamen van hun wedstrijd in de Europe Play-offs op Sclessin tegen KVC Westerlo. Zo ver kwam het bij een zomerse zaterdag niet waardoor er uiteindelijk een best interessante wedstrijd ontstond waarin de thuisploeg eigenlijk al vroeg op voorsprong had kunnen komen via Dilja Yr Zomers maar de voorlopige topschutster trapte toen ze de bal van Zoe Van Eynde kreeg van dichtbij over het Luikse doel (4de minuut). Op aangeven van Marie Detruyer kopte vervolgens Nikée van Dijk van dichtbij over (18de minuut). Amber Barrett zette kort daarna Faye Lammertijn even aan het werk maar kwam niet verder dan een hoekschop (21ste minuut) en kort voor de rust, nadat ze tussendoor een doelpunt terecht zag afgekeurd wegens buitenspel, was ze opnieuw even gevaarlijk maar haar poging ging, nadat ze Axelle Van Besauw passeerde, naast het Leuvense doel (41ste minuut). In het begin van de tweede helft had ze meer succes toen Welma Fon een trap van Shari Van Belle verlengde en ze alleen op doel kon afgaan. Barrett besloot met een zuiver schot met rechts over de grond in doel (0-1, 52ste minuut). Standard zat voorlopig op rozen maar kon het ook met die drie punten huiswaarts keren? Even over het uur liet Nikée van Dijk een mooie bal van Valesca Ampoorter te ver van de voet springen waardoor een schitterende kans op de gelijkmaker verloren ging (62ste minuut). Daarna bleef Amber Barrett een kwelduivel voor de Leuvense verdediging. Alleen op weg naar doel werd ze eerst foutief afgestopt door de ingevallen Lana Golob die dat bekocht met een gele kaart waar rood mogelijk was. De Ierse mikte een kwartier voor tijd met rechts ook nog eens nipt naast (75ste minuut). Ondanks de wil van OHL om nog langszij te komen bleef het 0-1. Standard pakte drie punten die mogelijk belangrijk kunnen zijn in de titelstrijd waarvoor OHL Women nu wel definitief uitgeschakeld is.

Amber Barrett was eens te meer beslissend voor Standard! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

RSC Anderlecht maakte immers later op de dag geen fout thuis tegen KAA Gent Ladies. Het scoorde al vroeg via Sarah Wijnants op aangeven van Lore Jacobs (1-0) en toen het kort voor de rust de bezoekers liet terugkomen door een owngoal van Tine De Caigny na een voorzet van Silke Speeckaert (1-1) zette het die uitschuiver meteen recht via Lore Jacobs nu op aangeven van Sarah Wijnants (2-1). Vroeg in de tweede helft verkeek Riet Maes zich verblind door de zon op een mooie draaibal met de linker van Laura De Neve die eerst vanuit een hoekschop samenspeelde met Sarah Wijnants (3-1). Kort daarna bracht Amélie Delabre met het hoofd het verschil op drie doelpunten na een perfecte voorzet van opnieuw Sarah Wijnants! De ingevallen Amber Maximus kon daarna haar 90ste goal voor het eerste team van KAA Gent Ladies binnenkoppen (ze scoorde er ook 14 voor het beloftenteam) waarna de opnieuw ingevallen Marie Minnaert vanop de stip (de scheidsrechter zag immers een handspel van Silke Speeckaert) de einstand op het scorebord mocht zetten (5-2). Nog meegeven dat Jasmien Mathys in dit duel voor de 100ste keer aantrad in het eerste elftal van KAA Gent Ladies. Ze is daarmee de elfde speelster in de vrouwelijke Buffalo ‘Club van 100’!

De club van 100 van KAA Gent Ladies is ondertussen een volledig elftal! Foto – (c) KAA Gent Ladies

Tussen de wedstrijden in Leuven en Anderlecht in ontving Club YLA in Aalter KRC Genk Ladies. De Belgische bekerwinnaar haalde het met 1-0 dankzij een doelpunt van Lyndsey Van Belle tegen de ploeg waarmee ze aan het seizoen begon. Iets minder dan een kwartier voor het einde van de reguliere speeltijd rukte ze bal aan de voet, links op het middenveld, op en trapte vervolgens met rechts zuiver in de verste hoek (1-0). Tien minuten na de rust had Club YLA een strafschop gemist nadat Romy Camps een lichte overtreding maakte op Celien Guns. Rania Boutiebi mikte naast! Tussen de gemiste strafschop en het doelpunt trapte Isabelle Iliano ook nog tegen de buitenkant van de linkerpaal! Club YLA won voor de tweede keer in play-off 1 en heeft nu op de vierde plaats 2 punten voorsprong op KAA Gent Ladies. KRC Genk Ladies blijft ook na 8 speeldagen in play-off 1 zonder overwinning!

Lyndsey Van Belle was in het begin van het seizoen nog ploeggenote van Charlotte Tison bij KRC Genk Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 8ste speeldag in play-off 1:

OHL Women – Standard 0-1 (rust: 0-0);

Doelpunt: 51′ Amber Barrett 0-1;

Club YLA – KRC Genk Ladies 1-0 (rust: 0-0);

Doelpunt: 76′ Lyndsey Van Belle 1-0.

Bijzonderheid: 55′ Rania Boutiebi (Club YLA) trapt strafschop naast!

Bekijk een samenvatting met dank aan Club Brugge TV / DAZN:

RSC Anderlecht – KAA Gent Ladies 5-2 (rust: 2-1);

Doelpunten: 2′ Sarah Wijnants 1-0, 43′ Tine De Caigny 1-1 owngoal, 45′ + 2′ Lore Jacobs 2-1, 46′ Laura De

Neve 3-1, 51′ Amélie Delabre 4-1, 68′ Amber Maximus 4-2, 90′ + 3′ Marie Minnaert 5-2 op strafschop. 

Bekijk een samenvatting met dank aan Christophe Evrard en RSC Anderlecht TV:

Luister naar Amber Maximus (KAA Gent Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Laura De Neve (RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk een samenvatting van alle duels in Play-Off 1 met dank aan DAZN/Eleven Sports:

***Dit is de stand na de achtste speeldag in play-off 1:

RSC Anderlecht 8-41 (23-4);

Standard 8-39 (16-9);

OHL Women 8-35 (19-10);

Club YLA 8-24 (9-16);

KAA Gent Ladies 8-22 (10-19);;

KRC Genk Ladies 8-17 (5-24);

De topschutters in play-off 1 zijn:

7 goals:

Dilja Yr Zomers (OHL Women);

Dilja Yr Zomers van OHL Women is de topschutter in de play-offs van de Women’s Lotto Super League! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

6 goals:

Sarah Wijnants (RSC Anderlecht);

5 goals:

Amber Barrett (Standard);

4 goals:

Noémie Gelders (Standard),  Nikée van Dijk (OHL Women), Amélie Delabre (RSC Anderlecht),

Ook Amélie Delabre was blij met haar doelpunt tegen KAA GEnt Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

3 goals:

Mariam Abdulai Toloba (Standard), Jeslynn Kuijpers (OHL Women), Angel Kerkhove (Club YLA), Lore Jacobs (RSC Anderlecht), Amber Maximus (KAA Gent Ladies),

2 goals:

Esther Buabadi (RSC Anderlecht),  Sakina Ouzraoui Diki (RSC Anderlecht), Marie Detruyer (OHL Women), Nia Elyn (KAA Gent Ladies), Pia Bosmans (KRC Genk Ladies), Celien Guns (Club YLA), Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies), Marie Minnaert (RSC Anderlecht);

1 goal:

Laura Deloose (RSC Anderlecht), Stefania Vatafu (RSC Anderlecht),, Sari Kees (OHL Women) Zoe Van Eynde (Standard), Saar Janssen (OHL Women), Sejde Abrahamsson (Club YLA), Davinia Vanmechelen (Club YLA), Nena Retsin (KAA Gent Ladies), , Fleur Van Daele (KAA Gent Ladies), Sterre Gielen (Club YLA), Zenia Mertens (OHL Women), Alixe Bosteels (KAA Gent Ladies),  Welma Fon (Standard) Anisa Ademi (Standard), Luna Vanzeir (KRC Genk Ladies), Lyndsey Van Belle (Club YLA).

Lyndsey Van Belle lukte haar eerste doelpunt in play-off 1 dit seizoen! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Owogoals

Luna Vanhoudt (KRC Genk Ladies) voor RSC Anderlecht, Julie Biesmans (OHL Women) voor KAA Gent Ladies), Febe Vanhaecke (Club YLA) voor Standard, Tine De Caigny (RSC Anderlecht) voor KAA Gent Ladies.

***Programma negende speeldag play-off 1:

Op vrijdag 17 mei 2024:

KRC Genk Ladies – OHL Women (20u);

KAA Gent Ladies – Standard (20u30);

Op zaterdag 18 mei 2024:

Club YLA – RSC Anderlecht (13u30 in Aalter en rechtstreeks te bekijken op DAZN/Eleven Sports);

***Programma tiende speeldag play-off 1:

Op zaterdag 25 mei 2024:

OHL Women – KAA Gent Ladies (13u30);

Standard – Club YLA (13u30);

RSC Anderlecht – KRC Genk Ladies (13u30);

Foto’s van alle wedstrijden uit de Women’s Lotto Super League kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share