Share

Als winnaar van groep 4 in de B-League van de UEFA Women’s Nations League met als tegenstanders Bosnië en Herzegovina, Slovenië en Wit-Rusland klom Tsjechië naar de A-League maar na twee wedstrijden in een van de vier sterkste groepen richting het EK 2025 in Zwitserland verkeert het team van bondscoach Karel Rada na twee speeldagen in dezelfde situatie als de Belgian Red Flames.

Na de ontmoetingen met Denemarken en Spanje staat het nog altijd zonder punten maar voorlopig wel met een beter doelsaldo dan België! Tsjechië verloor beide duels thuis tegen Denemarken (1-3 met een doelpunt van Andrea Staskova) en op bezoek bij Spanje (3-1 met een goal van Eliska Sonntagova) met dezelfde cijfers maar het hoopt toch om derde te worden in deze reeks en het ziet in de wedstrijden met de Belgian Red Flames de kans om dat te doen. De Tsjechische bondscoach Karel Rada maakte al op donderdag 16 mei 2024 twintig namen bekend van zijn selectie voor de dubbele EK-kwalificatieduels tegen België. Na het competitieweekend van zaterdag 18 en zondag 19 mei 2024 kwamen daar nog drie namen bij zodat de selectie inmiddels volledig is.

Eliska Sonntagova en Denisa Vesela, die er normaal gezien hadden moeten bij zijn, zijn allebei geblesseerd. Eva Bertonova en Aneta Pochmanova waren twijfelachtig omdat ze nog aan het terugkeren zijn na een blessure. Uiteindelijk behoort eerstgenoemde voorlopig wel nog tot de selectie maar laatstgenoemde niet. De drie namen die er als laatste bijkwamen waren op het middenveld Nela Krejcirova (1.FC Slovacko), die voor het eerst opgeroepen werd, en Anna Subrtova (Slovan Liberec). In de spits werd Karoline Krivska (Slavia Praag) nog toegevoegd aan de selectie!

Dit zijn de voorlopig 24 namen die Tsjechië gaan vertegenwoordigen tegen de Belgian Red Flames:

Doel: Olivie Lukasova (Slavia Praag), Barbora Ruzickova (1.FC Slovacko), Barbora Votikova (Tottenham Hotspur Women);

Verdediging: Lucie Bendova (Slavia Praag), Petra Bertholdova (Sparta Praag), Aneta Dedinova (Sparta Praag), Dominika Huvarova (Slovan Liberec), Alena Peckova (1.FC Slovacko), Antonie Starova (EA Guingamp), Gabrila Slajsova (Slavia Praag);

Middenveld: Klara Cahynova (FC Sevilla), Franny Cerna (Slavia Praag), Kamila Dubcova (AC Milan), Michaela Khyrova (Slavia Praag), Katerina Kotrcova (Sparta Praag), Tereza Krejcirikova (Slavia Praag), Nela Krejcirova (1.FC Slovacko), Katerina Svitkova (Slavia Praag), Anna Subrtova (Slovan Liberec);

Aanval: Karoline Krivska (Slavia Praag), Kristyna Ruzickova (Slovan Liberec), Andrea Staskova (AC Milan), Tereza Szewieczkova (Slavia Praag). (Bron: FACR).

De Tsjechische voetbalbond FACR probeert voor het duel tegen de Belgian Red Flames zoveel toeschouwers als mogelijk naar het stadion te lokken door o.a. ook veel gratis tickets ter beschikking te stellen voor jongeren. De wedstrijd die zal geleid worden door een Italiaans viertal met als hoofdscheidsrechter Silvia Gasperotti is ook in Tsjechië vanaf 18 uur 30 live te bekijken via het televisiestation CT Sport.

Lees nog meer hierover via:

Website Tsjechische voetbalbond – FACR

En voor nog meer over de selectie van Tsjechië ga naar:

Website FACR – Fotbal.cz

Voor meer over de Belgian Red Flames ga naar:

Vrouwenteam.be

Volg alle updates rond de wedstrijd via:

Website UEFA.com – European Qualifiers

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share