Op donderdag 15 oktober 2015 kwamen drie teams van de Super League in actie. Landskampioen Standard speelde de terugwedstrijd in de UEFA Women’s Champions League op bezoek bij 1.FFC Frankfurt terwijl OH Leuven en DVC Eva’s Tienen begonnen aan de 6de speeldag in de Super League.

Dit waren de uitslagen:

1.FFC Frankfurt – Standard 6-0 (rust: 2-0);

Doelpunten: 6′ Mandy Islacker 1-0, 44′ Kerstin Garefrekes 2-0, 48′ Saskia Bartusiak 3-0 op strafschop, 68′ Yuki Ogimi 4-0, 84′ Ana Maria Crngorcevic 5-0, 86′ Isabelle Linden 6-0.

Standard verloor eerder al de heenwedstrijd op Sclessin met 0-2 en is dus uitgeschakeld! 1.FFC Frankfurt kent de tegenstander voor de achtste finales na de loting van toekomende maandag 19 oktober 2015.

Super League – 6de speeldag:

OH Leuven – DVC Eva’s Tienen 0-2 (rust: 0-2);
Doelpunten: 13′ Charlotte Cranshoff 0-1, 15′ Ellen Charlier 0-2.

EX-SPEELSTERS VAN OHL MAKEN HET VERSCHIL IN DERBY

De derby tussen OH Leuven en Eva’s Tienen was met een kleine duizend toeschouwers wellicht de best bezochte wedstrijd tot op heden in de Super League. Eva’s Tienen boekte de eerste overwinning van het seizoen dankzij twee doelpunten in het eerste kwartier. Charlotte Cranshoff (ex-OHL) zorgde voor de openingstreffer met een lob over de uitgekomen Sabrina Broos (0-1, 13de minuut) waarna Ellen Charlier (ook al ex-OHL), een voorzet van Lenie Onzia aan de tweede paal binnenkopte (0-2, 15de minuut). De bezoekers bleven in het eerste bedrijf domineren en Lenie Onzia trapte de bal net over op het dak van het doel (31ste minuut). OH Leuven had de verdienste niet op te geven. Vlak voor de rust werd een bal van Jana Janssens door Eleen Kimps op de lijn gered (41ste minuut).

In de tweede helft hield Sabrina Broos eerst Charlotte Cranshoff van een derde doelpunt (51ste minuut). Daarna stuitte Petra Baldewijns op doelvrouw Louise Van Den Bergh, die voor het eerst dit seizoen het doel van Eva’s Tienen verdedigde (77ste minuut), en trapte de ingevallen Matilde Drumont tegen de onderkant van de lat (86ste minuut). Eva’s had in het slot ook nog kunnen scoren via Isabelle Ebhodaghe (redding Sabrina Broos) en Anke Boogaerts (schot nipt over de kruising). Het volgende thuisduel van OH Leuven is de inhaalwedstrijd op vrijdag 30 oktober 2015 tegen Ladies Genk.