Op vrijdag 16 oktober 2015 stonden er drie wedstrijden op het programma in het vrouwenvoetbal. Er werden er uiteindelijk maar twee gespeeld want er viel helaas ook een forfait te noteren.

Lierse – Patro Eisden 2-2.

KSK HEIST SPEELT VERRASSEND GELIJK OP BEZOEK BIJ LEIDER ANDERLECHT!

RSC Anderlecht en KSK Heist hielden het in een wedstrijd die in de druilerige motregen werd gespeeld op een scoreloos gelijkspel (0-0).

De leider had in de eerste helft kunnen scoren maar een vrije trap van Marlies Verbruggen net over het half uur streelde de lat en ging uiteindelijk over doel. In de tweede helft kwam de thuisploeg ook via Lola Wajnblum, Solange Carvalhas, Justine Blave, Noémie Gelders, Henriette Awete, Laura De Loose en helemaal op het einde nog Nadine Hanssen dicht bij een doelpunt maar alle pogingen gingen naast, over of belandden in de handen van de attent keepende Lynn Senaeve, die in het verleden net als Stephanie Suenens, nog voor RSC Anderlecht uitkwam. De bezoekers, die onder leiding van trainer Vic Crabbé vanuit een goeie organisatie speelde, vocht voor wat het waard was, het probeerde uit te breken als het kon en het had op iets minder dan een kwariter voor het einde van de wedstrijd zelfs het winnende doelpunt aan de voet maar Sheila Broos, die door Karen Meeus op weg naar doel werd gezet, liet de bal iets te ver van de voet springen om Diede Lemey te kunnen verrassen.

De 21ste wedstrijd in deze Super League kreeg zo een historisch tintje want het was de eerste 0-0 in deze nieuwe competitie, een duel waar ze bij Heist uiteraard met meer plezier zullen op terugkijken dan bij vrouwelijk paars-wit.

Voor het programma van alle wedstrijden op zaterdag 17 oktober 2015 kan U hier terecht: