Share

DPG Media / Laatste Nieuws, de organisator van de Gouden Schoen, heeft op dinsdag 11 juni 2024 de namen bekendgemaakt van de speelsters en doelvrouwen op wie in de eerste stemronde van de negende editie van deze individuele trofee in het Belgische vrouwenvoetbal kan gestemd worden.

Sejde Abrahamsson won samen met Club YLA een allereerste trofee in België! Zij is ook één van de kandidaten voor de Gouden Schoen! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Dit keer kwam er een shortlist van 48 namen uit de bus bestaande uit 5 doelvrouwen en 43 speelsters waaruit alle stemgerechtigden een top drie mogen kiezen.

Amy Littel is als speelster van KVC Westerlo Ladies, kampioen in de Belgische eerste klasse, ook een van de kandidaten voor de Gouden Schoen! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

U kan hieronder in alfabetische volgorde bekijken wie de 48 namen zijn op wie in de eerste ronde kan gestemd worden:

Sejde Abrahamsson (Club YLA), Valesca Ampoorter (OH Leuven Women), Amber Barrett (Standard), Femke Bastiaen (PSV Eindhoven), Julie Biesmans (OH Leuven Women), Jassina Blom (Tenerife), Constance Brackman (Standard), Janice Cayman (Leicester City), Tine De Caigny (RSC Anderlecht), Amélie Delabre (RSC Anderlecht), Féli Delacauw (Fortuna Sittard), Laura Deloose (RSC Anderlecht), Laura De Neve (RSC Anderlecht), Marie Detruyer (OH Leuven Women), Elena Dhont (FC Twente), Hannah Eurlings (OH Leuven Women), Nicky Evrard (Chelsea), Welma Fon (Standard), Loredana Humartus (Standard), Isabelle Iliano (Club YLA), Lore Jacobs (RSC Anderlecht), Saar Janssen (OH Leuven Women), Jill Janssens (Hoffenheim), Sari Kees (OH Leuven Women), Diede Lemey (Fortuna Sittard), Lisa Lichtfus (Dijon), Amy Littel (KVC Westerlo Ladies), Riet Maes (KAA Gent Ladies), Fran Meersman (RSC Anderlecht), Zenia Mertens (OH Leuven Women). Marie Minnaert (RSC Anderlecht), Kassandra Missipo (Sassuolo), Sakina Ouzraoui Diki (RSC Anderlecht), Lisa Petry (KRC Genk Ladies), Davina Philtjens (Sassuolo), Jarne Teulings (Fortuna Sittard), Shari Van Belle (Standard), Chloé Vande Velde (ADO Den Haag), Nikée van Dijk (OH Leuven Women), Jody Vangheluwe (Club YLA), Justine Vanhaevermaet (Everton), Davinia Vanmechelen (Club YLA), Ella Van Kerkhoven (Feyenoord), Stefania Vatafu (RSC Anderlecht), Juliette Vidal (RSC Anderlecht),  Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Tessa Wullaert (Fortuna Sittard), Dilja Yr Zomers (OH Leuven Women), 

Feli Delacauw (rechts) krijgt hier een high five van Tessa Wullaert na haar doelpunt in de Nederlandse bekerfinale met Fortuna Sittard tegen Ajax! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

De eerste stemronde waarbij de stemgerechtigden een top drie mogen kiezen (de eerste krijgt 3 punten, de tweede 2 punten en de derde 1 punt) loopt vanaf nu tot en met zaterdag 17 augustus 2024 om 23 uur 59! In december volgt de lijst met alle namen voor de tweede stemronde.

Amber Barrett van Standard is één van de speelsters waarop men in de eerste stemronde voor de Gouden Schoen kan stemmen! Foto – (c) Sportpix.be / Kristof De Moor

***De erelijst van de Gouden Schoen ziet er voorlopig als volgt uit:

2016: Tessa Wullaert (VfL Wolfsburg);

2017: Janice Cayman (Montpellier);

2018: Tessa Wullaert (Manchester City);

2019: Tessa Wullaert (Manchester City);

2020: Tine De Caigny (RSC Andelrecht);

2021: Janice Cayman (Olympique Lyonnais);

2022: Nicky Evrard (KAA Gent Ladies / OH Leuven);

2023: Tessa Wullaert (Fortuna Sittard);

Tessa Wullaert won op donderdag 18 januari 2024 in Antwerpen haar vierde Gouden Schoen! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Lees over de Gouden Schoen 2023 via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share