Share

Op de dag dat bekend werd dat Tessa Wullaert naar Inter Milaan verhuist is er nog een opmerkelijke transfer openbaar gemaakt. Lore Jacobs, de Belgische profvoetbalster van het seizoen 2022-23, maakt na twee kampioenenjaren met RSC Anderlecht de overstap naar het Nederlandse PSV Eindhoven.

Foto – (c) PSV Eindhoven

Op de laatste speeldag in de play-offs van de Women’s Lotto Super League werd Lore Jacobs in de thuiswedstrijd van RSC Anderlecht op zaterdag 25 mei 2024 in het Lotto Park tegen KRC Genk Ladies na 83 minuten gewisseld en daarbij kreeg ze omhelzingen van haar ploeggenoten. Toen al was duidelijk dat ze bij vrouwelijk paars-wit zou vertrekken alhoewel ze achteraf nog aangaf dat het nog niet echt zeker was. Maar kijk minder dan twee weken later is haar overstap naar PSV Eindhoven, dat ambities heeft in de Nederlandse Eredivisie Vrouwen, rond. Het had te maken met het feit dat Lore Jacobs na haar overstap vanuit KAA Gent Ladies in 2024 nog een contract van een seizoen had bij RSC Anderlecht en dat er dus door de Nederlandse club ook extra transfergeld moest betaald worden om haar vrij te kopen. PSV Eindhoven heeft dat bedrag betaald waardoor ze in feite de eerste betaalde uitgaande transfer wordt in de geschiedenis van vrouwelijk RSC Anderlecht. Lore Jacobs tekende nu een contract voor drie seizoenen bij het vrouwenteam van PSV Eindhoven waar er eerder al meerdere Belgische speelsters gingen voetballen namelijk Sylke Calleeuw, Ibtissam Bouharat, Sara Yüceil, Aline Zeler, Julie Biesmans en meest recent nog Femke Bastiaen.

Lore Jacobs juicht vlak nadat ze haar laatste doelpunt scoorde voor RSC Anderlecht, de 4-1 op zaterdag 25 mei 2024 in het Lotto Park tegen KRC Genk Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Belgische landskampioen RSC Anderlecht haalde ondertussen met Luna Vanzeir van KRC Genk Ladies wel al een speelster binnen die haar vanaf het seizoen 2024/25 zal vervangen.

Lees nog meer over deze transfer via:

Website RSC Anderlecht

En via:

Website PSV Vrouwen

En luister naar Lore Jacobs voor het eerst bij PSV Vrouwen via:

Fb PSV Vrouwen

Lees over de transfer van Luna Vanzeir naar RSC Anderlecht via:

Website RSC Anderlecht

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share