Share

Op vrijdag 21 juni 2024 maakte ook KAA Gent Ladies de naam van de nieuwe coach bekend. Na het plotse en toch wel onverwachte vertrek van Jorn Van Ginderdeuren hadden de vrouwelijke Buffalo’s niet veel tijd om een nieuwe coach te vinden want het nieuwe seizoen staat eigenlijk al voor de deur. Er werd gekozen voor iemand die het Belgische vrouwenvoetbal heel goed kent namelijk Heleen Jaques, die nog niet zo lang geleden ook speelster was van KAA Gent Ladies.

Heleen Jaques wijst hier in het seizoen 2020-21 KAA Gent Ladies nog de weg op bezoek bij Standard! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Heleen Jaques kan terugblikken op een succesvolle carrière als centrale verdediger bij STVV, het Duitse Herforder, Turbine Potsdam, Club Brugge, RSC Anderlecht, het Italiaanse Fiorentina en KAA Gent Ladies waar ze in 2021 haar allerlaatste competitiewedstrijd speelde. Ze kwam ook tot 97 interlands bij de Belgian Red Flames waarin ze 3 doelpunten lukte. Heleen Jaques bleef daarna in het voetbal als assistent-coach bij de Belgian Red Flames WU19 waarmee ze in 2023 ook het EK WU19 in eigen land meemaakte. Vorig seizoen maakte ze haar debuut als hoofdcoach van Club YLA, het team waarmee ze play-off 1 haalde en dat ze in de finale van de Beker van België bracht na winst in de halve eindstrijd tegen KAA Gent Ladies! Eind maart van dit jaar kwam dan plots het bericht dat de wegen van Heleen Jaques en Club YLA in onderling overleg scheiden. Op dat moment toch wel een verrassing.

Heleen Jaques mag in het seizoen 2024/25 de taktiek en de speelwijze van KAA Gent Ladies bedenken. Foto -(c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Eind juni 2024 kan Heleen Jaques echter al opnieuw vooruitblikken want ze krijgt een nieuwe kans als vrouwelijke coach in de Women’s Lotto Super League. Op de dag dat bekend werd dat Club YLA nu met de Duitse Inka Grings voor het eerst op het hoogste niveau voor een vrouwelijke coach kiest mag ook Heleen Jaques zich opmaken voor een nieuw avontuur in deze competitie maar nu met KAA Gent Ladies. Geen verrassing voor wie weet dat het team van Dominique Reyns, directeur vrouwenvoetbal, gekend staat voor hun opleiding van jonge speelsters. Op maandag 15 juli 2024 zal Heleen Jaques aan haar nieuw avontuur bij KAA Gent Ladies beginnen. Na anderhalve maand voorbereiding volgt dan op vrijdag 30 augustus 2024 de competitiestart. KAA Gent Ladies mag immers het seizoen 2024/25 openen met een thuiswedstrijd in de Chillax Arena in Oostakker tegen KRC Genk Ladies met dus voor het eerst op het hoogste niveau een vrouwelijke hoofdtrainer aan het roer!

Lees nog meer hierover via:

Website KAA Gent Ladies

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share