Share

Het Olympische vrouwenvoetbaltornooi begint op donderdag 25 juli 2024 met de groepsduels in Saint-Etienne, Nantes, Marseille, Bordeaux, Lyon en Nice. Legende Marta begint op die dag in principe aan haar zesde Olympische Spelen want ze werd door bondscoach Arthur Elias geselecteerd!

Marta in actie in Valenciennes tegen Italië op het WK 2019 met Manuela Giugliano in de buurt! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Marta, die eerder dit jaar aangaf dat ze meer dan waarschijnlijk binnenkort een einde maakt aan haar voetbalcarrière, scoorde tot op heden in 183 interlands 118 keer voor Brazilië. Ze speelde al 6 keer op een WK-eindronde en ze is de topschutster aller tijden op WK-tornooien wat mannen en vrouwen betreft met 17 goals in 23 wedstrijden. Tegenwoordig voetbalt Marta in de National Women’s Soccer League voor Orlando Pride en straks mag ze dus ook voor de 6de keer meedoen aan de Olympische Spelen. Op haar erelijst prijken twee Olympische zilveren medailles die ze behaalde in Griekenland (Athene 2004) en in China (Beijing 2008) nadat ze met de Seleçao Brasileira Feminina telkens de finale verloor tegen de Verenigde Staten.

Arthur Elias, de bondscoach van Brazilië, liet weten dat ze haar selectie verdiende omdat ze op dit moment goed bezig is! Ik moet zelf een manier vinden om het beste uit haar spel te halen maar ook zij weet dat winnen enkel mogelijk is met iedereen samen!

Foto – (c) CBF

Het Olympisch voetbaltornooi begint voor Brazilië in Bordeaux met een duel in groep C tegen Nigeria om 19 uur. Op zondag 28 juli 2024 volgt het tweede duel in het Parc des Princes tegen Japan om 17 uur. Op woensdag 31 juli 2024 sluit Brazilië de groepsfase af in Bordeaux met een duel tegen wereldkampioen Spanje met aftrap om 17 uur. Een eventuele kwartfinale staat op zaterdag 3 augustus 2024 op het programma.

Lees nog meer hierover via:

Website Braziliaanse Voetbalbond CBF

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share