Share

Op donderdag 4 juli 2024 maakte FC Barcelona, drievoudig winnaar van de UEFA Women’s Champions League, bekend dat het uiteindelijk toch de Portugese international Francisca ‘Kika’ Nazareth overgenomen had van Benfica. Het moest daarvoor diep in de buidel tasten want de transfersom is het hoogste bedrag dat vrouwelijk Barcelona ooit betaalde voor een speelster.

Foto – (c) FC Barcelona Femeni

Dat bedrag zou rond de 500.000 euro liggen waarmee het cijfer ruim hoger ligt dan toen dezelfde club Engels international Kheira Walsh overnam van Manchester City. Voor Francisca ‘Kika’ Nazareth zelf, die de voorbije jaren opgang maakte in het Portugese en internationale vrouwenvoetbal, is het uiteraard een droomtransfer want het aanbod van de Catalaanse club was voor haar onweerstaanbaar. Benfica liet eerst nog horen dat ze echt niet te koop was en dat het niet wilde onderhandelen maar uiteindelijk gunden ze het hun speelster toch om deze enorme kans te grijpen en dus lieten ze haar voor een ruim bedrag alsnog naar de drievoudige winnaar van de UEFA Women’s Champions League vertrekken.

Foto – (c) SL Benfica

Francisca ‘Kika’ Nazareth zelf liet in een gesprek met BTV, het televisiekanaal van de club, weten dat ze dit het gelukkigste maar ook het droevigste moment van haar carrière vond. Ze bedankte Benfica voor alles wat het bereikt heeft in het vrouwenvoetbal in Portugal en ze liet weten dat ze erg gelukkig was bij deze club die ze zal blijven volgen. Maar het verschil tussen Spanje en Portugal is toch nog steeds opmerkelijk waardoor ze toch deze nieuwe uitdaging wilde aangaan. Maar ze beloofde ook dat ze op een dag zal terugkeren omdat ze immers al van kindsbeen af fan is van Benfica!

Foto – (c) SL Benfica

Lees nog meer hierover via:

Website FC Barcelona

En via:

Website Benfica

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 

PS: Dit is slechts een van de vele transfers deze zomer in het internationale vrouwenvoetbal waar alle grote clubs bijzonder actief zijn. U kan alles en ook het Belgische nieuws blijven volgen via de Facebookpagina van Vrouwenvoetbal.be.

FB Vrouwenvoetbal.be

Share