Share

Op maandag 8 juli 2024 heeft de Italiaanse Voetbalbond FIGC de kalender bekendgemaakt van de Italiaanse competitie, de Serie A Femminile eBay, waar straks zowel viervoudig Gouden Schoen Tessa Wullaert als profvoetbalster van het jaar Marie Detruyer gaan voetballen voor Inter.

Viervoudig Gouden Schoen is vanaf deze zomer bij Inter! Foto – (c) Fb Inter

Deze Belgian Red Flames mogen alvast met hun club de competitie beginnen met een thuiswedstrijd in het weekend van zaterdag 31 augustus / zondag 1 september 2024. Hun eerste tegenstander wordt Sampdoria.

Kassandra Missipo en Davina Philtjens zijn ook volgend seizoen te bewonderen bij Sassuolo! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Davina Philtjens en Kassandra Missipo, de andere Belgian Red Flames in Italië, mogen ook hun seizoen met Sassuolo in de competitie beginnen met een thuiswedstrijd namelijk tegen Juventus, de ploeg waartegen het in het voorbije seizoen de laatste wedstrijd in de play-offs speelde. Juventus was overigens flink actief op de transfermarkt de voorbije dagen met de aanwerving van enkele nieuwe speelsters zoals de Zwitserse Alisha Lehmann van Aston Villa, de Zweedse Hanna Bennison van Everton en Amalie Vangsgaard, de Deense international van Paris Saint-Germain die komende vrijdag 12 juli 2024 in Sint-Truiden tegen België zal spelen.

AS Roma was vorig seizoen zowel de kampioen als de bekerwinnaar! Foto – (c) Serie A Femminile eBay

AS Roma, dat het voorbije seizoen de dubbel won in Italië, begint met de stadsderby op bezoek bij Lazio, dat pas als kampioen van de Serie B pas teruggekeerd is naar het hoogste niveau. Verder is er op de openingsdag nog Como – AC Milan en Fiorentina – Napoli.

Marie Detruyer vertrok als profvoetbalster van het jaar naar Italië! Het wordt ook voor haar uitkijken naar de eerste wedstrijden in de Serie A Femminile eBay! Foto – (c) Fb Inter

Nog meegeven dat in het weekend van zaterdag 28 – zondag 29 september 2024 het duel tussen de Belgian Red Flames op het programma staat. Dan ontvangt Sassuolo immers Inter, een week nadat Marie Detruyer en Tessa Wullaert hun eerste Milanese derby tegen AC Milan voor eigen publiek kunnen spelen. De terugwedstrijd tussen Inter en Sassuolo in de reguliere competitie is voorzien in het weekend van zaterdag 14 – zondag 15 december 2024. Nog meegeven dat er na de reguliere competitie, die eindigt in het weekend van zaterdag 8- zondag 9 februari 2025 play-offs gespeeld worden en dit vanaf het weekend van zaterdag 1- zondag 2 maart 2025.

U kan de volledige kalender hieronder bekijken:

De top vijf gaat met behoud van punten uit de reguliere competitie naar de kampioenspoule met acht wedstrijden die eindigt in het weekend van zaterdag 17 – zondag 18 mei 2024. De laatste vijf spelen eveneens met behoud van punten een volledige competitie waarbij alleen het team dat laatste eindigt volgend seizoen een reeks lager speelt.

Bekijk de eindstand van vorig seizoen in de Serie A:

Het seizoen 2024/25 is het derde seizoen dat er in Italië vrouwelijk profvoetbal wordt gespeeld. Vanaf het seizoen 2025/26 zal ook de formule wijzigen want dan wordt er in de eBay Women’s Serie A met 12 teams gespeeld want in het komende seizoen zijn er maar liefst 3 stijgers uit de Serie B, dat vanaf 2025/26 nog slechts 14 in plaats van 16 clubs zal tellen. 

Bekijk de eindstand van vorig seizoen in de Serie B:

Lees nog meer via:

Website Italiaanse Voetbalbond FIGC

Bekijk nog een fotoreportage van Sevil Oktem rond de laatste wedstrijd van vorig seizoen tussen Sassuolo en Juventus:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

Share