Share

Op zaterdag 6 juli 2024 om 13 uur stond Belgisch landskampioen RSC Anderlecht al opnieuw op het veld voor de eerste oefenwedstrijd van het seizoen. Op Neerpede kwam FC Utrecht op bezoek, het team dat vorig seizoen op een zevende plaats eindigde in de Nederlandse Azerion Eredivisie en sinds kort ook het team van de Belgische doelvrouw Femke Bastiaen.

U kan een samenvatting bekijken met dank aan RSCA TV:

RSC Anderlecht won deze eerste oefenwedstrijd onder leiding van de nieuwe coach Dennis Moerman met 3-2 nadat het al vroeg in de wedstrijd op achterstand kwam na een doelpunt van Lotte de Keijzer, die in het verleden voor vrouwelijk paars-wit uitkwam (0-1, 13de minuut). Pas in het begin van de tweede helft, toen Femke Bastiaen in het doel van FC Utrecht al vervangen was en de bezoekers met een voorzet vanop rechts de lat hadden getroffen, kwam RSC Anderlecht langszij dankzij het allereerste doelpunt voor haar nieuwe kleuren van Luna Vanzeir na een voorzet vanop links van Fran Meersman (1-1, 50ste minuut). Nog voor het uur was het Rose Adewusi, overgekomen van SV Zulte Waregem, die vrouwelijk paars-wit op voorsprong bracht (2-1, 58ste minuut). FC Utrecht kwam zes minuten later echter al opnieuw langszij via Melek Hader (2-2, 64ste minuut). Vervolgens kopte Marie Minnaert een vrije trap van Luna Vanzeir tegen de lat en tien minuten voor tijd lukte Rose Adewusi haar tweede goal van de namiddag en meteen ook het winnende doelpunt voor RSC Anderlecht in de lange voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen!

Luna Vanzeir lukte het eerste doelpunt van het seizoen 2024/25 in de oefencampagne van RSC Anderlecht! Foto – (c) Fb RSCA Women

De competitie gaat immers pas van start in het weekend van 30 augustus 2024 met op die vrijdagavond het duel tussen KAA Gent Ladies en KRC Genk Ladies. RSC Anderlecht begint op de openingsdag met een uitwedstrijd op bezoek bij nieuwkomer KVC Westerlo Ladies op zaterdag 31 augustus 2024 met aftrap om 17 uur. Op woensdag 4 september 2024 speelt RSC Anderlecht dan in Malta tegen Rode Ster Belgrado de halve finale in de eerste ronde van de UEFA Women’s Champions League 2024/25. Op zaterdag 7 september 2024 volgt sowieso een tweede duel in Malta en dat afhankelijk van het resultaat. Bij winst wordt het een finale tegen ofwel de winnaar van het duel tussen FK Breznica Pljevlja uit Montenegro en gastploeg FC BIrkirkara, bij verlies is het de wedstrijd voor de derde plaats tegen de verliezer van dat andere duel. Op zaterdag 14 september 2024 gaat RSC Anderlecht vervolgens in de competitie op bezoek bij Standard.

Voor nog meer over het vrouwenteam van RSC Anderlecht ga naar:

Website RSCA Women

Bekijk de kalender van de Women’s Lotto Super League 2024/25 via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

 

 

Share