Share

De zomervakantie is nog maar net begonnen of ook het internationale vrouwenvoetbal staat alweer op de agenda. Dertien dagen voor de aftrap van het Olympische vrouwenvoetbaltornooi 2024 in Frankrijk moeten alle Europese landen binnen de vijf dagen twee EK-kwalificatieinterlands afwerken richting UEFA Women’s Euro Switzerland 2025 en dat in een periode dat het eigenlijk nodig is de nodige rust te nemen en het lichaam her op te laden voor een nieuw seizoen.  Veel gekker kan het niet!

Bondscoach Ives Serneels kijkt voorlopig niet verder dan de wedstrijd van vrijdagavond tegen Denemarken! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Zowel voor de Belgian Red Flames als voor Denemarken is het dus niet vanzelfsprekend om begin juli 2024 al meteen een beslissende EK-kwalificatiewedstrijd te spelen. Toch zal fitheid, inzet, kwaliteit en volle concentratie nodig zijn want België, dat met twee punten achterstand aan het duel begint, moet winnen en liefst met twee of meer doelpunten verschil om nog kans te maken op een rechtstreeks ticket voor het EK 2025 in Zwitserland vooraleer het naar La Coruna afreist voor het laatste groepsduel op dinsdag 16 juli 2024 tegen wereldkampioen Spanje. Denemarken, dat al sinds begin deze week in Hasselt traint, moet echter ook winnen om vrijdagavond 12 juli 2024 al definitieve zekerheid te hebben om zich te plaatsen voor het volgende EK! Doet het team van coach Andrée Jeglertz dat niet dan valt de beslissing pas volgende week.

Janice Cayman is al een tijdje recordinternational bij de Belgian Red Flames! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Het belooft dus op Stayen in Sint-Truiden in elk geval een spannende wedstrijd te worden met hopelijk ook aantrekkelijk en aanvallend voetbal wat na (te) veel saaie wedstrijden op het nog aan de gang zijnde EK 2024 bij de mannen in Duitsland het vrouwenvoetbal in het algemeen weer in een positief daglicht kan zetten. Naast het belang van de wedstrijd voor beide teams zijn er ook twee Belgian Red Flames sowieso aan het feest als ze aan de aftrap verschijnen. De 35-jarige Janice Cayman, die op zondag 28 oktober 2007 na 83 minuten wedstrijd in het Lohmüle Stadion van Lubeck voor het eerst mocht invallen bij de toen nog Rode Duivelinnen op bezoek bij Duitsland (3-0-verlies), kan immers nu ze net voor een jaar bijgetekend heeft bij Leicester City haar 150ste cap veroveren. De 27-jarige Tine De Caigny, op zaterdag 8 februari 2014 na 64 minuten in Oostakker ingevallen tegen Polen (1-0-winst), kan dan weer als zesde Red Flame en als speelster van landskampioen RSC Anderlecht toetreden tot ‘De club van 100’ waar naast Janice Cayman ook al Tessa Wullaert (straks bij Inter Milaan), Aline Zeler (gestopt en straks manager bij OHL Women), Davina Philtjens (Sassuolo) en Julie Biesmans (OH Leuven Women) toe behoren.

Janice Cayman en Tine De Caigny staan klaar om de pers te woord te staan in de perszaal van STVV op Stayen op donderdag 11 juli 2024! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Voor nog meer hierover kan U terecht via:

Sporza.be

En ook via:

Sporza.be

Lees nog meer over de selectie van de Belgian Red Flames via:

Vrouwenteam.be

Lees nog meer over de selectie van Denemarken via:

Vrouwenteam.be

U kan er nog altijd bij zijn want tickets zijn hier te koop:

Website RBFA – Tickets België – Denemarken in Sint-Truiden

Lees de praktische richtlijnen die rond de wedstrijd van kracht zijn:

Website RBFA – KBVB

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: Ook via een derde of vierde plaats in de eindstand in deze groep kan België zich nog via de barrages plaatsen voor het EK 2025 in Zwitserland.
Share