Share

Op vrijdagavond 12 juli 2024 hoeft U op TV1 nu eens niet naar de Rode Duivels te kijken. Hun meest teleurstellende EK-eindronde ooit is immers al sinds maandag 1 juli 2024 voorbij en dus mogen ook de Belgian Red Flames, die vele duizenden euro’s minder verdienen voor hun inspanningen voor het nationale team, eens aan bod komen. Ze krijgen hiervoor de kans in de thuiswedstrijd tegen Denemarken in Sint-Truiden waar ze in 2015 voor het eerst wonnen tegen Noorwegen!

België – Denemarken blijft nog altijd een bijzonder belangrijke wedstrijd waarin er best gewonnen wordt om nog kans te maken op een rechtstreeks ticket voor het EK 2025 in Zwitserland maar waarin ook liefst punten gepakt worden om het behoud in de A-groep van het Europese vrouwenvoetbal te verzekeren want ja, ook de eindstand in deze groep heeft gevolgen voor de toekomst. Kunnen de Belgian Red Flames dat tegen Denemarken, een ploeg die hoger gerangschikt staat op de FIFA-wereldranglijst en ook een roemrijker verleden heeft in het internationale vrouwenvoetbal? Jazeker want ondanks het feit dat het niet altijd helemaal top is bij het team van bondscoach Ives Serneels hebben ze in het meest recente verleden toch wel al enkele keren bewezen dat ze bij momenten voor een uitschieter kunnen zorgen. Denken we daarbij maar terug aan de thuisoverwinning op dinsdag 31 oktober 2023 in Leuven tegen Engeland in de UEFA Women’s Nations League toen ze de regerende Europese kampioen met een 3-2-nederlaag huiswaarts stuurden. In een verder verleden hebben ze overigens ook al eens op Stayen voor een stunt gezorgd want op zaterdag 23 mei 2015 wonnen ze voor het eerst (zij het vriendschappelijk) tegen Noorwegen met 3-2, iets wat ze op het EK 2017 in Breda tegen datzelfde land ook in een duel met inzet herhaalden (toen 2-0 op donderdag 20 juli 2017)! Nu tegen Denemarken kunnen ze voor een nieuwe referentiewedstrijd zorgen maar gebeurt dat niet dan hebben ze zelfs bij een derde of een vierde plaats in de groep nog de achterdeur van de barrages in het najaar om hun derde EK ooit te halen.

Nicky Evrard is er voor het eerst sinds december vorig jaar opnieuw bij. Staat ze ook in het doel bij de Belgian Red Flames op vrijdagavond 12 juli 2024? Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Alle voorwaarden zijn dus aanwezig om voor de aanval te gaan en er voor de toeschouwers in het stadion en de televisiekijkers thuis een mooie wedstrijd van te maken met wie weet Nicky Evrard (Chelsea) terug in het doel en mogelijk het debuut van Mariam Abdulai Toloba, die op een sterk eerste seizoen bij Standard kan terugkijken? De eindbeslissing daarover ligt bij bondscoach Ives Serneels, die met Janice Cayman (150ste interland) en Tine De Caigny (100ste interland) in elk geval twee jubilarissen aan de aftrap kan brengen. De wedstrijd zal geleid worden door Ivana Martinčić uit Kroatië met als assistenten Maja Petravić en Ivona Pejić. De vierde scheidsrechter Sabina Bolic komt ook uit Kroatië en er is geen VAR!

Nogmaals meegeven dat de wedstrijd rechtstreeks te bekijken is op TV1 of via de livestream op Sporza.be of VRT MAX en voor het franstalige landsgedeelte op Tipik of Auvio.

Voor nog meer ga naar:

Vrouwenteam.be

En naar:

Sporza.be

Bekijk fotoreportage van David Catry rond België – Noorwegen op zaterdag 23 mei 2015 in Sint-Truiden:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
 
PS: In Denemarken heeft het mannenteam een loonsverhoging geweigerd zodanig dat er na deze zomer en voor de komende vier jaar een volledige gelijkheid in loon komt voor beide teams!
 
Lees nog meer hierover via:
 

 

Share