In de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal ging leider FWS Woluwe op de 15de speeldag thuis onderuit tegen VC Dames Eendracht Aalst! Het beloftenteam van KAA Gent Ladies, dat met ruime cijfers won op bezoek bij Massenhoven, komt zo opnieuw aan de leiding!

FWS Woluwe kon het thuis niet waarmaken tegen VC Dames Eendracht Aalst dat al in het eerste kwartier op voorsprong kwam na een mooie actie afgerond door Elien De Jaeger (0-1, 13de minuut). In de tweede helft kopte Audrey Demoustier via doelvrouw Fanny Willems wel tegen de paal maar het tweede doelpunt van de wedstrijd kwam opnieuw van de bezoekers via een schitterende knal van Francesca Van Oudheusden (0-2, 76ste minuut).

Het beloftenteam van KAA Gent Ladies won al bij al overtuigend op bezoek bij Massenhoven. Vier minuten voor de rust kopte Anouk Bonnarens een hoekschop door en via Jolien Van Dijck belandde de bal ongewild in doel (0-1, 41ste minuut). Even over het uur scoorde Jolien Van Dijck ook in het juiste doel de gelijkmaker voor Massenhoven (1-1, 65ste minuut). Maar dat gelijkspel bleef niet lang overeind want op aangeven van Elke Van De Sompel zette Chiara Steyvers de bezoekers opnieuw op voorsprong (1-2, 69ste minuut). Na een doorsteekpass van Marie Minnaert zorgde Elke Van De Sompel vier minuten later voor de 1-3 (73ste minuut) en op assist van Lindsay Jacobs zette Annelien Van Gansbeke de eindstand op het bord (1-4, 85ste minuut).

Merkem was blij met de winst op bezoek bij Egem! Foto – (c) LCDVFM

In het duel tussen Dames VK Egem en DV Famkes Merkem werd er nog meer gescoord. Dames VK Egem kwam iets over halfweg de eerste helft op voorsprong toen Sofie Vanhooren in de zestien werd aangespeeld door Camille Godderis en de bal hoog in doel knalde (1-0, 26ste minuut) maar nog voor de rust kwamen de bezoekers langszij toen Jasmine Vanysacker een vrije trap aan de tweede paal in doel werkte (1-1). Onmiddellijk na de pauze kwam Merkem dan op voorsprong via Bieke Deman (1-2) en nadat Egem lange tijd op zoek ging naar de gelijkmaker counterde Merkem zich via Debbie Decoene (1-3 en 1-4) naar een veilige voorsprong. Louise Wittouck kon dan nog milderen tot 2-4 vooraleer Debbie Decoene met haar derde goal van de namiddag de eindstand op het bord zette (2-5).

In Saint-Ghislain was het tot vijf minuten voor de rust wachten op een openingsdoelpunt. Marie Cambier zorgde voor de assist waaruit Shauny Herbot USGTH op voorsprong plaatste (1-0, 40ste minuut). Pas in het laatste kwartier dreef de thuisploeg de score verder op via eerst Léa Lienard op assist van Lisa Despret (2-0, 75ste minuut) en vervolgens zorgde Léa Lienard zelf voor de assist waaruit Celine Cornez de 3-0 scoorde (77ste minuut). Het beloftenteam van RSC Anderlecht kon in het slot nog de eer redden dankzij een doelpunt van Pure Eke. Zij scoorde na een hoekschop van Ulrike Declerck met een laag schot in de hoek (3-1, 83ste minuut).

In de avondwedstrijd tussen Moldavo en Tongeren werden er tussen de sneeuwstormen door nauwelijks kansen genoteerd. Het scorebord bleef dan ook onaangeroerd op 0-0 staan!

De wedstrijd tussen Kontich en het beloftenteam van Standard werd vanwege de weersomstandigheden afgelast. Er wordt voor dat duel uitgekeken naar een nieuwe datum!

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 15de speeldag in eerste klasse:

USGTH – RSC Anderlecht B 3-1 (rust: 1-0);

Doelpunten: 40′ Shauny Herbot 1-0, 75′ Léa Liénard 2-0, 77′ Celine Cornez 3-0, 83′ Pure Eke 3-1.

Massenhoven – KAA Gent Ladies B 1-4 (rust: 0-1);
Doelpunten: 41′ Jolien Van Dijck 0-1 owngoal, 65′ Jolien Van Dijck 1-1, 69′ Chiara Steyvers 1-2, 73′ Elke Van De Sompel 1-3, 85′ Annelien Van Gansbeke 1-4.

Kontich – Standard B afgelast;

FWS Woluwe – VC Dames E. Aalst 0-2 (rust: 0-1);
Doelpunten: 13′ Elien De Jaeger 0-1, 76′ Francesca Van Oudheusden 0-2.

Dames VK Egem – DV Famkes Merkem 2-5 (rust: 1-1);
Doelpunten: Sofie Vanhooren 1-0, Jasmine Vanysacker 1-1, Bieke Deman 1-2, Debbie Decoene 1-3, Debbie Decoene 1-4, Louise Wittouck 2-4, Debbie Decoene 2-5.

VC Moldavo – Tongeren 0-0 (rust: 0-0);
Doelpunten: geen.