Noorwegen, de tweede tegenstander van de Belgian Red Flames toekomende zomer op het EK 2017 in Nederland, oefende op donderdag 18 januari 2017 voor het eerst in dit kalenderjaar. Dat gebeurde in de Pinatar Arena in het Spaanse Murcia met als tegenstander Zweden, de verliezende finalist van de Olympische Spelen 2016 die straks ook aanwezig is op het EK in Nederland!

Sofia Jakobsson kopte Zweden op voorsprong tegen Noorwegen! Foto – (c) Sportpix.be/Dirk Vuylsteke

Het was de primeur voor de nieuwe Noorse bondscoach Martin Sjögren en hij zag zijn team na 20 minuten op achterstand komen na een kopbaldoelpunt van Sofia Jakobsson, ploeggenote van Belgian Red Flame Janice Cayman bij Montpellier (0-1). Maar nog geen minuut later vierde Noorwegen de gelijkmaker dankzij Lisa-Marie Karlseng Utland (1-1, 21ste minuut). Nog voor het halfuur scoorde Noorwegen het winnende doelpunt in deze oefenwedstrijd. Ada Hegerberg van Lyon zorgde voor de assist en Kristine Minde van de Zweedse landskampioen Linköping voor de afwerking (2-1, 27ste minuut). Het bleef bij 2-1! Vorig jaar op de eerste dag van het Olympisch kwalificatietornooi op woensdag 2 maart 2016 in Rotterdam won Zweden nog met 1-0 tegen Noorwegen!

Noorwegen speelde met:
Ingrid Hjelmseth; Ingrid Moe Wold, Maren Mjelde (captain), Nora Holstad Berge, Elise Thorsnes; Ingvild Isaksen, Vilde Bøe Risa (65′ Anja Søndstevold), Andrine Stolsmo Hegerberg; Kristine Minde, Ada Stolsmo Hegerberg, Lisa-Marie Karlseng Utland (71′ Synne Jensen).

Op zondag 22 januari 2017 volgt het tweede oefenduel voor Noorwegen op Spaanse bodem tegen Engeland!

Voor meer over Noorwegen – Zweden ga naar:
Website Noorse Voetbalbond NFF

Lees over de trainingswedstrijd van de Belgian Red Flames in Frankrijk via:

Bekijk ook nog een video rond het oefenduel van EK-deelnemer Rusland tegen Finland 0-2 eveneens in Spanje gespeeld met dank aan de RFS TV: