Share

Portugal, het land dat zich als laatste plaatste voor het EK 2017 en dat er ook mee voor zorgde dat de Belgian Red Flames zich van een rechtstreeks ticket voor Nederland wisten te verzekeren, begon op dinsdag 17 januari 2017 als eerste met een oefeninterland thuis tegen Noord-Ierland als voorbereiding op het vrouwenvoetbalevenement van toekomende zomer!

Het was een gesloten wedstrijd in het Estádio Nacional van Oeiras waarin slechts één doelpunt viel en dat kwam er kort na de rust toen Dolores Silva het met de rechtervoet van buiten het strafschopgebied probeerde. Jackie Burns, de doelvrouw van Noord-Ierland, liet tot ieders verbazing de bal door haar handen glippen waardoor de ploeggenote van Justien Odeurs bij FF USV Jena in haar 72ste interland haar 9de goal voor haar land wist te scoren (1-0, 51ste minuut).

Bekijk een samenvatting van het oefenduel Portugal – Noord-Ierland met dank aan FPF TV:

Bij Portugal mocht Solange Carvalhas, de huidige topschutter in de Portugese competitie voor Sporting Clube de Portugal, in het laatste kwartier invallen voor Suzane Pires. Zo heeft de ex-speelster van RSC Anderlecht inmiddels 7 interlands achter haar naam staan.

Portugal speelde in volgende opstelleng: Patrícia Morais, Matilde Fidalgo (46′ Matilde Figueiras), Sílvia Rebelo, Carole Costa (76′ Raquel Infante), Ana Borges, Dolores Silva, Amanda da Costa (76′ Fátima Pinto), Tatiana Pinto (46′ Andreia Norton), Suzane Pires (76′ Solange Carvalhas), Diana Silva (64′ Andreia Veiga), Cláudia Neto (cap.) (64′ Laura Luís).

Op donderdag 19 januari 2017 oefenen Portugal en Noord-Ierland nog een tweede keer tegen mekaar en dat in het Estádio Municipal van Aguedo om 18u30 lokale tijd.

Bekijk ook nog een video met enkele reacties rond dit duel met dank aan FPF TV:

Lees nog meer over Portugal – Noord-Ierland via:
Website Portugese Voetbalbond FPF
en via:
Website Noord-Ierse Voetbalbond

Share