Share

Justien Odeurs, de eerste doelvrouw van de Belgian Red Flames, kon niet aan de eerste stage van dit kalenderjaar van de Belgian Red Flames richting het EK 2017 deelnemen want ze scheurde eerder deze week tijdens een loopoefening in de sneeuw in het bos de meniscus in de linkerknie.

Bondscoach Ives Serneels met een ruime selektie Belgian Red Flames op het Voetbalcentrum Euro 2000 in Tubeke op woensdag 18 januari 2017! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Justien, die sinds het begin van dit seizoen voor FF USV Jena in Duitsland uitkomt en een van de genomineerden is voor de Gouden Schoen van Het Laatste Nieuws, werd op dinsdag 17 januari 2017 al geopereerd en is inmiddels thuis aan het revalideren. De onbeschikbaarheid van de Belgische nationale doelvrouw kan tot 3 maanden oplopen. Justien Odeurs kan dus onmogelijk op donderdag 19 januari 2017 het oefenduel van de Belgian Red Flames op bezoek bij het Franse beloftenteam in Clairefontaine meemaken en ook de Cyprus Women’s Cup begin maart 2017 komt mogelijk te vroeg. Ze werd in de selektie vervangen door Diede Lemey van RSC Anderlecht, die vanmiddag met een deel van de groep vanuit Tubeke mee vertrok richting Frankrijk.

Bondscoach Ives Serneels doet voor dit trainingsduel overigens geen beroep op o.a. Tessa Wullaert, Janice Cayman, Julie Biesmans, Imke Courtois en Lorca Van De Putte die eveneens geblesseerd is. Zij bleven allen in het Martin’s Red Hotel in Tubeke achter.

Bekijk hier al een duel van Frankrijk B tegen de Franse Universitaire ploeg van dinsdag 17 januari 2017 die op 5-0 eindigde:


Lees meer over de genomineerden voor de Gouden Schoen van Het Laatste Nieuws:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share