In de tweede klasse A bleef de stand bovenaan ongewijzigd want zowel Club Brugge als Svelta Melsele wonnen hun wedstrijd maar onderaan is Olsa Brakel aan een inhaalrace begonnen. Nadat de club uit Oost-Vlaanderen het seizoen begon met een 2 op 12 is het nu al 4 wedstrijden ongeslagen na een mooie reeks waarin het 10 op 12 haalde!

Olsa Brakel haalde op de openingsdag een gelijkspel op bezoek bij KFC Merelbeke (1-1) en ook op de 6de speeldag thuis tegen Cerkelladies Brugge deelde Olsa na een 4-4-gelijkspel de punten! Maar in de andere 9 duels werd er verloren met een 2 op 33 tot gevolg en een doelsaldo van 17-40. Op zaterdag 3 december 2016 won Olsa Brakel vervolgens voor het eerst dit seizoen in 2de klasse met dubbele cijfers op bezoek bij Montroeul-Dergneau (0-10) en die overwinning zorgde blijkbaar voor een nieuwe spirit want vervolgens speelden de geel-zwarten thuis 1-1 gelijk tegen HO Wolvertem Merchtem en werd het jaar afgesloten met een 2de overwinning thuis tegen KFC Merelbeke (4-1).

In de eerste wedstrijd van het nieuwe kalenderjaar pakte Olsa Brakel nu meteen een driepunter op bezoek bij het beloftenteam van SV Zulte Waregem. Het werd 0-3. Anne De Pauw scoorde in de eerste helft met een vrije trap (0-1) en in de tweede helft was ex-Belgisch jeugdinternational Yana Haesebroek 2 keer succesvol in een tijdspanne van 10 minuten (0-2 en 0-3). Olsa Brakel kreeg zo opnieuw aansluiting met de concurrentie in de degradatiestrijd.

Yana Haesebroek, helemaal vooraan, stelde met 2 goals na de rust de 3de competitiewinst van het seizoen veilig! Foto – (c) YHKOB

In Beveren won GFA Sinaai de derby dankzij een doelpunt iets over halfweg de tweede helft. Na een hoekschop van Jelien De Laet zorgde een misverstand in de verdediging van de thuisploeg voor het enige doelpunt van de wedstrijd (0-1). Door de winst klom GFA Sinaai voorlopig naar de 3de plaats met nu 29 punten uit 15 duels. Het duel van KSK Voorwaarts Zwevezele op bezoek bij Cerkelladies Brugge werd vanwege de slechte weersomstandigheden immers afgelast!

Jelien De Laet nam de hoekschop voor GFA Sinaai waaruit het winnende doelpunt op Beveren volgde! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Ook de tweede in de stand Svelta Melsele kwam in actie. Het speelde thuis tegen het beloftenteam van Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage. Bij de rust stond het daar tot ieders verrassing nog altijd 0-0. Svelta Melsele had dat vooral aan zichzelf te danken want het was niet scherp genoeg. De thuisploeg vond volgens trainer Karim Didi moelijke de ruimte maar uiteindelijk werd er toch nog 2 keer gescoord. Elke Van Drieesche zorgde na 70 minuten met een afstandschot voor de openingstreffer (1-0) en in de 81ste minuut verdubbelde topschutter Rebecca Degenaers de score (2-0). Svelta Melsele gaat op de volgende speeldag op bezoek bij – de ploeg in vorm – Olsa Brakel!

Anne-Lore Scherrens lukte 3 goals voor Club Brugge op bezoek bij Montroeul-Dergneau! Foto – (c) BVHKO

Herfstkampioen en leider Club Brugge won op bezoek bij rode lantaarn USF. Montroeul-Dergneau met ruime cijfers. Het werd 0-13 na goals van Anne-Lore Scherrens (3), Katinka Dubois (2), Sharon Desaever (2), Silke Choteau (2), Tine Blomme, Kay Cuvelier op strafschop, Elle Decorte en Dana Boudens. De kwartfinalist in de Beker van België die op zaterdag 28 januari 2017 op bezoek gaat bij nog altijd regerend landskampioen Standard krijgt nu zaterdag 21 januari 2017 in Aalter HO Wolvertem Merchtem op bezoek!

Ook nog melden dat naast Cerkelladies Brugge – KSK Voorwaarts Zwevezele ook nog een nieuwe datum moet gezocht worden voor de eveneens door de slechte weersomstandigheden afgelaste duels KFC Merelbeke-KAA Gent Ladies C en HO Wolvertem Merchtem – ASE De Chastre.

14.USF.Montroeul-Dergneau 15-0 (6-113).

Dit zijn de wedstrijden voor de 16de speeldag op zaterdag 21 januari 2017 om 14u30: