Share

Zoe Van Eynde liet eerder deze maand weten dat ze na elf jaar bij Standard voor een nieuw avontuur in het buitenland heeft gekozen. Het was lang gissen waar de linkerflankspeelster van de vrouwelijke Rouches terecht zou komen maar haar nieuwe club heeft nu eindelijk de transfer bekendgemaakt.

Zoe Van Eynde, in 2023 nog bekerwinnaar met Standard, wordt de eerste Belgische speelster die in de Turkcell Kadin Futbol Süper Ligi, de Turkse Women’s Super League, gaat voetballen want ze trekt naar Istanbul waar ze voor Fenerbahçe Spor Kulübü gaat uitkomen. Dat team eindigde vorig seizoen op de derde plaats met 66 punten uit 30 wedstrijden. Het had 5 punten achterstand op landskampioen Galatasaray en 3 punten op Ankara BB Fomget, tweede in de eindstand. Fenerbahçe Spor Kulübü heeft niet alleen ambitie in het mannenvoetbal want het haalde recent José Mourinho binnen als coach, het wil ook in het vrouwenvoetbal verder naar de top evolueren en dus gaat het team van coach Gökhan Bozkaya ook in het buitenland op zoek naar nieuwe speelsters. Na de Braziliaanse Marta Naizia da Silva Cintra, de 24-jarige spits die overkwam van het Portugese SL Benfica, en de Poolse spits Dzesika Karina Jaszek van GKS Katowice, is Zoe Van Eynde de derde nieuwe buitenlandse speelster bij de club.

Zoe Van Eynde, hier voor het eerst in het Şükrü Saracoğlustadion, gaat wellicht binnenkort ook de winfies verzorgen bij Fenerbahçe Spor Kulübü. Foto – (c) Fenerbahçe SK

Zoe Van Eynde tekende een overeenkomst voor twee seizoenen bij de geel-blauwen, die in een competitie met 16 clubs spelen. De thuiswedstrijden gaan door op het Fenerbahçe Lefter Küçükandonyadis Kamp Tesisleri, het sportcomplex van de club in Kadiköy. Zoe Van Eynde kijkt mogelijk al uit naar de burenduels tegen landskampioen Galatasaray want die worden ook volgend seizoen hoogstwaarschijnlijk in de stadions van de mannen gespeeld.

Lees meer over de transfer van Zoe Van Eynde naar Fenerbahçe Spor Kulübü via:

Website Fenerbahce

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share