Share

Belgian Red Flame Nicky Evrard, de eerste keeper die de vrouwelijke Gouden Schoen won, verlaat definitief de Engelse landskampioen Chelsea en zet haar carrière verder in Nederland verder bij PSV Eindhoven.

Nicky Evrard trok naar Engeland met een mooi cv maar dat was niet genoeg om daar door te breken! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Na het winnen van de Gouden Schoen mocht Nicky Evrard als doelvrouw van OH Leuven Women begin maart 2023 haar overstap naar het Engelse Chelsea bekend maken. Ze tekende er een contract voor drie seizoenen en leek vertrokken voor een mooie carrière op Engelse bodem aangezien coach Emma Hayes bijzonder lovend was over haar komst.

Het liep echter anders want Nicky Evrard kwam terecht bij een ploeg die met de Duitse Ann-Kathrin Berger en de Zweedse Zecira Musovic al twee goeie doelvrouwen had en daar korte tijd later ook nog eens Hannah Hampton van Aston Villa aan toevoegde. Het zorgde ervoor dat Nicky Evrard in eerste instantie uitgeleend werd aan Brighton & Hove Albion maar ook daar was er met Sophie Baggaley al een doelvrouw die eerder bij Bristol City haar strepen in de competitie had verdiend en van coach Melissa Phillips de voorkeur kreeg. Haar optredens in Engeland bleven dan ook beperkt tot één wedstrijd in de FA Barclays Women’s Super League tegen Tottenham op zondag 15 oktober 2023 (1-3-verlies) en twee gewonnen duels in de Engelse League Cup 2023/24 (op bezoek bij Birmingham City 0-3 op woensdag 11 oktober 2023 en thuis tegen West Ham United 3-1 op woensdag 22 november 2023).

Nicky Evrard op dinsdag 5 december 2023 in TIlburg waar ze met een hamstringblessure het veld moest verlaten! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Korte tijd later op dinsdag 5 december 2023 blesseerde Nicky Evrard zich aan de hamstrings bij een duel van de Belgian Red Flames in de UEFA Women’s Nations League in Tilburg op bezoek bij Nederland (4-0-verlies) waarna een operatie nodig was. Nicky Evrard revalideerde en hervatte de trainingen bij Chelsea en was op het einde van het seizoen nog wel enkele keren mee als toeschouwer op de invallersbank met het basiselftal van Chelsea maar aan spelen kwam ze bij de Blues, die voor het vijfde seizoen op rij landskampioen werden, nooit toe. Coach Emma Hayes vertrok op het einde van het seizoen 2023/24 bij Chelsea om bondscoach te worden bij de Verenigde Staten en met Sonia Bompastor (Olympique Lyonnais) trok het een nieuwe hoofdtrainer aan. Zij wenste blijkbaar niet verder beroep wou doen op Nicky Evrard.

Foto – (c) PSV Vrouwen

De Belgische doelvrouw koos er dan ook voor om te vertrekken uit Engeland en een nieuw avontuur te beginnen in Nederland waar ze in 2019 al landskampioen werd met FC Twente! Nu tekende de meest opvallende doelvrouw van het EK 2022 in Engeland, die in 2017 al de Beker van België won met KAA Gent Ladies, voor twee jaar bij PSV Eindhoven, de club die eerder dit jaar Lore Jacobs tegen een financiële vergoeding bij RSC Anderlecht ging weghalen.

Lees nog meer over de transfer van Nicky Evrard naar PSV Eindhoven via:

Website Chelsea FC

En via:

Website PSV Vrouwen

Lees ook nog:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

Share