Share

Nicky Evrard, die na haar topprestatie op het EK 2022 in Engeland eerder dit jaar de Gouden Schoen won, mag zich opmaken voor een nieuwe uitdaging aan de top van het Europese vrouwenvoetbal. Op maandag 6 maart 2023 werd haar overstap naar het Engelse Chelsea nu ook officieel bekendgemaakt. De 27-jarige doelvrouw van de Belgian Red Flames en OHL Women tekende voor drie seizoenen bij de regerende Engelse landskampioen!

Nu nog fan, straks ook speelster van Chelsea! Foto – (c) SVB / NE

De Barclays Women’s Super League is tegenwoordig the place to be als je voetbal speelt. Wie zou er op dit moment een transfer naar de door de winst van de Lionesses op het voorbije EK in beleving en waardering groeiende competitie weigeren. Niemand dus ook niet Nicky Evrard die zich eigenlijk met de Belgian Red Flames in Manchester, Rotherham en Leigh echt in de kijker speelde van Chelsea. Ze is zelf een fan van die club en daar willen ze ook zoveel mogelijk trofeeën winnen. “Ik hou van die mentaliteit en ik kijk er naar uit om in Engeland te spelen. Het is echt te gek, het is een droom die uitkomt. Ik ben echt heel blij, opgewonden en vereerd om voor een grote club als Chelsea te spelen. Ik volg de wedstrijden van de vrouwen, ik kijk naar de competitie in Engeland en het is altijd leuk om naar de wedstrijden van Chelsea te zien”, liet ze op de website van Chelsea weten.

Nicky Evrard verlaat aan het einde van het seizoen OHL Women voor Chelsea! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Coach Emma Hayes ziet het ook helemaal zitten met de ex-vrouwelijke Buffalo die al 61 keer het doel van de Belgian Red Flames verdedigde. “Nicky zal een geweldige toevoeging zijn aan onze ploeg, ze heeft haar talent zeker getoond tijdens het voorbije EK. In een professionele, voltijdse omgeving komen, zal haar helpen om de volgende stappen te zetten. Ik weet dat ze een toevoeging zal zijn voor Ann-Katrin Berger en Zecira Musovic waardoor onze doelvrouwen nog sterker zullen worden.”

Bekijk Nicky Evrard tijdens een opwarming voor een competitiewedstrijd dankzij Vrouwenteam TV:

 

Op dit moment zijn er drie Belgische speelsters aktief bij een Engelse club in de FA Women’s Barclays Super League namelijk Yana Daniëls (Liverpool), Justine Vanhaevermaet (Reading) en Amber Tysiak (West Ham United). Volgend seizoen komt daar dus al zeker Nicky Evrard, die eerder in het buitenland speelde voor FC Twente en Sporting Huelva, bij.

Lees nog meer over de transfer van Nicky Evrard naar Chelsea via:

Website Chelsea

En via:

Website OHL Women

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

 

Share